0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Aparat dentar pentru adulți: 5 lucruri pe care să le ai în vedere

09, Mar, 2022 | 0 comments

Aparatul dentar ne duce cu gândul la copii. Totuși, tehnicile moderne au transformat aparatul dentar într-o tehnică stomatologică potrivită pentru orice vârstă. Ai nevoie de un aparat dentar penrtu adulți? Iată 5 lucruri pe care să le ai în minte atunci când alegi aparatul potrivit, dar și medicul stomatolog la care este indicat să mergi!

Aparatul dentar pentru adulți

Dacă te confrunți cu probleme legate de poziționarea și linia dinților, ai motive să zâmbești: un aparat dentar pentru adulți îți poate oferi frumusețea zâmbetului la care ai visat încă de când erai copil!

Înainte de a te îmbarca in aventura obținerii unui zâmbet perfect, indiferent de vârsta pe care o ai, citește sfaturile și informațiile din acest articol marca Dr. Tes!

Perioada tratamentului

Cât timp va trebui să porți aparatul dentar? Ei bine, nu există un răspuns standard pentru această întrebare. Răspunsul diferă de la pacient la pacient. În funcție de starea sănătății orale și de poziția dinților, va trebui să porți aparatul dentar de la câteva luni până la câțiva ani. Însă orice efort va merita!

De asemenea, tipul de aparat dentar pentru care optezi poate influența această durată. Unele aparate dentare acționează mai rapid asupra îndreptării dinților decât alte aparate.

Medicul tău stomatolog îți poate oferi o estimare personalizată a perioadei în care va trebui să porți aparatul dentar în urma unui consult.

Vârsta la care poți purta aparat dentar

Mulți pacienți întreabă: oare nu sunt prea bătrân ca să mai port aparat dentar? Desigur, recomandarea principală pentru a purta aparat dentar se adresează copiilor, însă, indiferent de vârstă, oricine poate beneficia de avantajele unui aparat dentar.

Deși dinții se vor îndrepta mai greu după ce arcada este complet formată, totuși acest proces este perfect posibil și la adulți. Poate că va dura mai mult decât în cazul copiilor, însă, așa cum am spus deja, orice efort pentru un zâmbet plin de încredere în tine merită!

Aspectul aparatului dentar pentru adulți

Când te gândești la un aparat dentar, cel mai probabil îți vine în minte sârma argintie în formă de șine de tren trecută peste dinți. Din fericire, tehnica stomatologică a evoluat foarte mult, așa că nu ai de ce să îți faci griji în privința aspectului aparatului dentar.

De exemplu, aparatul dentar pentru adulți din ceramică presupune brackeți dintr-un material transparent care preia culoarea naturală a dinților. Practic, acest aparat dentar va fi aproape invizibil, chiar și de la o distanță mică.

Aparatul lingual este un alt exemplu bun: acesta se montează pe partea din interior a dinților. Practic, va fi invizibil din exterior. Poate va dura un timp până când te vei obișnui cu el și vei putea vorbi fără efort, însă scapi de grija stresului privind aspectul aparatului dentar.

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile (aproape) invizibile la care putem apela atunci când alegem un aparat dentar pentru adulți.

Mentenanța aparatului dentar

De asemenea, este necesar să știi cum ai grijă de aparatul dentar și cum îl curăți. Iată câteva sfaturi oferite de Dr. Tes, medic stomatolog de top în București:

  • -va trebui să periezi dinții de două ori pe zi, folosind o combinație de periuțe interdentare și ață dentară,
  • -dacă alegi aparatul dentar ceramic, va trebui să eviți băuturile și mâncărurile colorate, pentru a evita pătarea aparatului,
  • -va trebui să consumi alimente moi, precum supe, ciorbe, ouă etc. în detrimentul celor dure,
  • -fructele și legumele vor trebui tăiate mărunt,
  • -va trebui să eviți mușcatul direct din fructe sau legume,
  • -dulciurile vor trebui evitate, ca și ronțăielile (alune, semințe, fistic etc.).

Aceste dezavantaje sunt însă foarte mici în comparație cu beneficiile purtării unui aparat dentar și obținerii unui zâmbet perfect!

Alegerea medicului stomatolog potrivit

Un alt lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este alegerea medicului stomatolog potrivit. Acesta va trebui să aibă competențe în ortodonție. Pentru București, îți recomandăm cu încredere cabinetul stomatologic Dr. Tes. Aici vei beneficia de multă atenție, respectarea dorințelor tale, maximum de profesionalism, proceduri nedureroase pe cât posibil și cele mai prietenoase prețuri.

Fă-ți o programare online pentru consult stomatologic în București chiar astăzi! Te așteptăm cu zâmbetul pe buze, de fiecare dată!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *