0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Carii pe dinții din față: ce e de făcut?

11, Mar, 2022 | 0 comments

Pacienții se miră uneori când le spun că au carii pe dinții din față. Fiind o zonă mai expusă și mai vizibilă, periatul este mai intens în această zonă. Așadar, cum și de ce se formează cariile pe acești dinți și ce e de făcut? Află din acest articol marca Dr. Tes!

Carii pe dinții din față

Cariile de pe dinții din față pot afecta smalțul dentar, dentina (miezul dintelui) și pot ajunge chiar până la nerv. Cariile se pot forma absolut oriunde în gură, pe orice suprafață și pe orice laterală a dintelui, chiar și în spațiile interdentare (caz în care pot fi afectați doi dinți adiacenți). Așadar, nu trebuie să ne mire atunci când ne apar carii chiar pe dinții din față.

Cum și de ce se formează cariile pe dinții din față?

Cariile se formează pe dinții din față din exact aceleași motive pentru care se formează oriunde în alt loc. Cariile se formează dintr-o combinație de motive:

  • -dieta,
  • -igiena orală,
  • -factorii genetici,
  • -factorii de risc etc.

Dietele cu niveluri ridicate de zaharuri și carbohidrați pot cauza mai multă aciditate în gură. Acest lucru conduce la o structură slăbită a dintelui și, în consecință, la formarea cariilor. De asemenea, lipsa perierii dinților de minimum două ori pe zi și neglijența în folosirea aței dentare conduc, și ele, la apariția cariilor.

Senzația de gură uscată pe care mulți pacienți o acuză este un alt motiv pentru care cariile apar masiv în orice zonă din cavitatea orală.

În cazul dinților frontali, cel mai adesea cariile sunt poziționate fie aproape de linia gingiei, fie în zona brackeților de la aparatul dentar. Acestea sunt cele mai vulnerabile zone ale dinților din față.

Cum previi cariile de pe dinții din față?

Bineînțeles, perierea dinților și folosirea aței dentare sunt vitale pentru prevenirea cariilor. De asemenea, ai putea să folosești o pastă de dinți cu fluor, adecvată luptei împotriva cariilor.

După ce iei o gustare sau bei o băutură cu zahăr (cafea, ceai, suc etc.), bea apă cu înghițituri mici dacă nu ai posibilitatea să te speli pe dinți. În acest mod, apa va clăti o bună parte din aciditate și va proteja smaltul dinților împotriva deteriorării.

O idee bună este să ai mereu cu tine o sticluță cu apă de gură. În acest mod, te poți clăti în mod adecvat oriunde ai fi, protejând dantura. De asemenea, acest lucru te ajută să ai o respirație proaspătă oriunde, oricând.

Ce faci când ai carii frontale?

Dacă deja și-au făcut apariția cariile dentare, nu ai multe opțiuni la dispoziție. Singura variantă este sa mergi la medicul stomatolog pentru a beneficia de plombe. Nu îți face griji, plomba va fi de exact aceeași culoare cu dintele, astfel încât efectul vizual va fi unitar de-a lungul întregii danturi. În unele cazuri, poate fi necesară montarea unei coroane dentare.

Cum găsești un medic stomatolog bun în București? E simplu! Vii la Dr. Tes și beneficiezi de servicii premium și cele mai mici tarife din București la aplicarea plombelor!

În plus, Dr. Tes are grijă să lucreze cu așa mare grijă încât să nu simți durere pe cât posibil. Întreaga echipă este profesionistă, iar tu vei fi pe cele mai bune mâini! Programează-te online la Dr. Tes chiar astăzi!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *