0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Când duci prima dată copilul la stomatolog?

22, Mar, 2022 | 0 comments

Când duci prima dată copilul la stomatolog? Părinții sunt în stare să facă orice pentru puiuții lor pentru a le asigura o creștere corectă și sănătoasă. Deși un procent foarte mare din pacienții noștri adulți au o frică imensă față de dentiști și vizitarea acestora, suntem mândri să afirmăm că aceeași frică nu intră în discuție atunci când vine vorba despre aducerea copiilor lor la controalele stomatologice.

Acest articol se adresează în special părinților de copii mici, care nu au mers încă la dentist cu puii lor și care au întrebări legate de: prima dată când trebuie să ducă copilul la un control stomatologic, frecvența cu care acest control trebuie să aibă loc și alte întrebări legate de sănătatea orală pentru copiii cu dinți de lapte.

Când duci prima dată copilul la stomatolog?

Iată care sunt recomandările medicilor:

Copiii cu dinți de lapte

Copiii mai mici de 5 ani trebuie să meargă la stomatolog de aproximativ 3-4 ori pe an. Rolul controlului stomatologic este de a preveni orice carie și de a înlătura orice carie apărută între două controale.

O pacientă ne-a adresat o întrebare extrem de bună acum câteva zile și datorită acesteia ne-am și hotărât să scriem acest articol. Întrebarea dumneaei a fost: Dinții de lapte de ce trebuie tratați, având în vedere faptul că vor cădea oricum în câțiva ani?

Deși înțelegem logica din spatele întrebării, trebuie să menționăm faptul că, deși aceștia vor cădea în cele din urmă, copilul îi are, totuși, până în jurul vârstei de 10 ani. Atunci sunt înlocuiți de dentiția definitivă. Acest lucru înseamnă că bazele sănătății copilului sunt puse cu ajutorul acestor dinți. Un copil cu dinți de lapte sănătoși va mesteca mai bine, deci și digestia va fi mai ușoară. Va învăța să vorbească mai clar și mai corect, adică va învăța să se exprime. Nu va fi luat peste picior la grădiniță sau la școală și va zâmbi cu încredere, deci nu va dezvolta complexe de inferioritate.

Încă o explicație pe care ne simțim datori să v-o oferim cu prilejul acestui articol este faptul că pe dinții de lapte cariile avansează cu mult mai repede decât pe dinții definitivi. Din acest motiv, este important ca încă de la apariția primilor dințișori să ducem copilul la stomatolog, pentru a ne asigura că aceștia sunt sănătoși și că rămân așa cât mai mult timp posibil.

Copiii cu dinții definitivi

Copiii care au realizat deja trecerea de la dentiția de lapte la cea definitivă trebuie să aibă vizite de aproximativ 2-3 ori pe an la dentist. Acest lucru previne apariția cariilor. De asemenea, putem repara cariile deja apărute. Acest lucru ajută și la prevenirea infecțiilor pe mucoasa orală sau pe gingii.

Cu toții cunoaștem pasiunea copiilor pentru bomboane și pentru mestecatul lor. Atunci când copilul crănțănește o bomboană, un ciob de zahăr îl poate răni ori la dinți, ori la gingie, ori pe mucoasa orală. O rană de acest tip provoacă durere pe moment. Durerea dispare repede datorită prezenței salivei, care are rol de protejare și vindecare. Cu toate acestea, gurița copiilor (în special dacă se joacă afară, în praf, și duc mâinile la gură) poate adăposti bacterii. Aceste răni de care nu ne dăm seama se pot agrava.

Atunci când realizează un control stomatologic, medicul nu se uită doar la dinți și la carii. Se uită și la răni ce ar putea fi prezente în orice zonă a cavității bucale. Astfel, prevenim infecțiile orale la copii.

În plus, medicul dentist, în cadrul controalelor stomatologice, oferă și detartraje și periaje profesionale pentru copii. De ce? Pentru a îndepărta placa bacteriană pe care nu o putem îndepărta noi acasă, prin periaj simplu.

Pentru orice tip de informație legată de serviciile noastre de stomatologie pentru copii în București, vă așteptăm pe site-ul nostru. Puteți să ne contactați și la numărul de telefon afișat pe pagina principală.

Stomatolog pentru copii în București – Dr. Tes

A venit momentul să mergi cu cel mic la stomatolog? Dr. Tes, stomatolog pentru copii în București, te așteapta cu tehnici neinvazive și nedureroase. Copilul tău va intra și va ieși zâmbind de la cabinet! Programează o vizită cu copilul la Dr. Tes online, simplu și rapid, chiar astăzi!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *