0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cât de des trebuie realizat un control stomatologic?

24, Mar, 2022 | 0 comments

Oamenii tind să aibă o frică accentuată de dentiști. Înțelegem această frică de durere, însă și durerile de dinți sunt de nedorit, nu? Ei bine, noi avem vești bune pentru voi și pentru copiii voștri! Un control stomatologic nu doare absolut deloc!

În acest articol, vom discuta despre importanța controlului stomatologic. Ce este el de fapt? Când trebuie să îl facem? Și, mai ales, de ce trebuie să îl facem chiar dacă nu ne doare nimic?

Ce este un control stomatologic?

Așa cum se înțelege și din denumire, controlul stomatologic ne ajută să prevenim afecțiunile ce pot avea loc în cavitatea bucală. Atunci când mergem la un control stomatologic, medicul verifică starea dinților pentru orice început de carie. El verifică, de asemenea, și starea gingiilor și a mucoasei orale.

De cele mai multe ori, în timp ce mâncăm, sau chiar în somn, putem provoca răni pe interiorul obrazului sau pe gingii. Din cauza faptului că saliva are rol protector, se poate să nu simțim durere atunci când acest lucru se întâmplă. Cu toate acestea, rănile pot să se adâncească dacă nu le tratăm la timp. Ele pot produce infecții sau afecțiuni mai grave. Acest lucru este ușor de verificat la un control stomatologic. Tocmai din acest motiv este important să realizăm periodic acest tip de control.

Control stomatologic Bucuresti - Dr. Tes

Când trebuie să mergem la un control stomatologic?

Oamenii tind să fugă atât de tare de stomatologi, încât majoritatea pacienților vin atunci când deja e prea târziu. Adică atunci când situația unui dinte s-a agravat așa de mult încât prezintă dureri.

Noi nu încurajăm acest comportament. Oricât de priceput ar fi medicul la care mergi, dacă starea unui dinte este foarte gravă, de cele mai mult ori acel dinte nu poate fi salvat și trebuie eliminat, împreună cu nervul. Eliminarea unui dinte, deși înlătură durerea, provoacă alte tipuri de probleme, cum ar fi deplasarea dinților înspre spatele gurii, deformarea gingiei și necesitatea unui implant dentar.

Din acest motiv, este recomandată realizarea unul control stomatologic la fiecare șase luni. De ce? Pentru a preveni orice posibilă carie și pentru a înlătura orice carie apărută între timp. Menținerea dinților sănătoși nu implică durere sau, oricum, nu același nivel de durere ca atunci când dintele este complet afectat.

Noi sfătuim pe toată lumea să își învingă frica de dentiști. Misiunea noastră este să vă facem bine, nicidecum să vă accentuăm suferința.

medic stomatolog cu mana usoara Bucuresti - Dr. Tes

Cum aleg medicul dentist la care să realizez controlul stomatologic?

De cele mai multe ori, dacă sunt noi într-o zonă, oamenii tind să meargă la cel mai apropiat cabinet stomatologic. Cu toate acestea, alegerea medicului dentist nu trebuie să fie o loterie. Puteți să faceți muncă de investigare online asupra medicului și a cabinetului respectiv, pentru a citi recenziile clienților care i-au trecut deja pragul. Astfel, vă ajutați pe voi înșivă să descoperiți medicul dentist potrivit nevoilor voastre.

Nu există medic stomatolog bun sau medic stomatolog rău, există tipare comportamentale, exact la fel ca și la clienți. Din acest motiv, în urma realizării unei mici investigații pe internet, puteți găsi un medic stomatolog care are răbdare cu copiii. Un medic care lucrează repede și eficient. Sau nn medic care explică ce face pentru clienții speriați. Ori un medic stomatolog cu mână ușoară și așa mai departe.

Dacă zona în care locuiți nu reprezintă un punct de reper în funcție de care alegeți medicul stomatolog, puteți merge, bineînțeles, la oricare altul. Noi recomandăm, totuși, o dată ce ați găsit un medic care se potrivește cu tipologia de caracter de care aveți nevoie, să încercați să mergeți la același de fiecare dată. Se va dezvolta o relație de încredere între voi. Consecința? Mersul la stomatolog nu va mai fi așa de înfricoșător, în timp.

Cabinetul stomatologic Dr. Tes din București se află pe strada Vintilă Mihailescu numărul 8, bloc 78, scara 2, apartament 59, parter, interfon 59. Dacă doriți să ne faceți o vizită pentru un control stomatologic în București, vă așteptăm cu drag. Nu uitați să vă programați prin telefon la numărul 0732826068 sau chiar online pe site-ul nostru.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *