0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Ce înseamnă fluorizarea dinților?

07, Apr, 2022 | 0 comments

În timpurile noastre, este din ce în ce mai obișnuit ca atunci când ceva se strică, să nu mai ducem la reparat, ci pur și simplu să înlocuim acel ceva. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de înlocuitul dinților, păstrarea celor naturali este mult mai indicată. Dinții naturali vor fi întotdeauna mult mai rezistenți decât dinții artificiali. Mai mult decât atât, de ce să trecem prin chinurile unor implanturi sau prin chinul zilnic al unei proteze, când am putea avea grijă constant de dinții noștri proprii și să îi păstrăm? Află din acest articol marca Dr. Tes ce înseamnă fluorizarea dinților și cum te ajută să îți păstrezi dinții sănătoși!

Fluorizarea dinților

Pentru curățarea și menținerea sănătății dinților naturali există mai multe tratamente pe care vi le poate propune medicul dentist. Cu toate acestea, trebuie să alegeți întotdeauna acel tratament care se potrivește cel mai bine situației pe care o prezintă dinții voștri. De la pacient la pacient, soluția potrivită poate fi alta. Singura substanță care, de-a lungul anilor, s-a dovedit a proteja într-adevăr dinții și a preveni în mod eficient cariile, este fluorul.

Fluorul este un mineral de origini naturale. La fel ca alte minerale, fluorul este necesar corpului uman, pentru o mai bună funcționare a acestuia. Din acest motiv, puteți fi sigur că dacă vă fluorizați dantura din când în când, sunteți pe calea cea bună pentru o dantură sănătoasă. Cu toate acestea, ca orice altceva pe lume, utilizarea excesivă a fluorului poate dăuna organismului uman.

ce inseamna fluorizarea dintilor - Dr. Marana

Nu recomandăm fluorizarea dinților acasă!

Deși găsiți să cumpărați mașinării de fluorizare a dinților pentru acasă, vă recomandăm să realizați această procedură doar la medicul stomatolog. De ce? Pentru a evita excesul și orice risc nedorit ce ar putea apărea din cauza folosirii greșite a acestei substanțe. Așa cum voi sunteți specialiști la job-ul vostru, stomatologul este specialist la job-ul său. Doar în cabinetul stomatologic veți fi în maxime condiții de siguranță în procesul de fluorizarea dinților.

Mai mult decât atât, fluorizarea dinților trebuie realizată doar după ce medicul dentist v-a efectuat deja un detartraj și o periere profesională. De ce? Pentru că dacă dinții voștri nu sunt cât se poate de curați când îi fluorizați, veți face această procedură degeaba. Fluorul nu își va face efectul. Din acest motiv, noi insistăm să nu realizați aceste procedee acasă, ci să veniți la stomatolog ori de câte ori aveți nevoie de o fluorizare a dinților ori de o curățare profesională.

Care sunt avantajele fluorizării dinților?

În primul rând, procesul de fluorizare întărește nu doar smalțul dinților, ci toată structura acestora. Acest lucru înseamnă că dacă urmați această procedură după recomandările medicului stomatolog, veți reuși să întăriți dinții în totalitate, nu doar la suprafață.

Mai mult decât atât, fluorul este singura substanță care previne cu succes cariile. Există nenumărate dovezi științifice în sprijinul acestei afirmații. Dacă știți că dinții voștri sunt predispuși la carii, după tratarea celor existente deja, luați în considerare un tratament de fluorizare.

Acest tratament va reduce semnificativ riscul apariției cariilor în viitor. Procedura de fluorizare este recomandată în special celor ce poartă aparat dentar. De ce? Pentru că, din cauza acestuia, curățarea dinților este mult mai greu de realizat. Prin urmare, reziduurile alimentare vor altera cu mult mai repede dinții. Fluorizarea dinților pacienților cu aparat dentar îi va ajuta pe aceștia să mențină o igienă orală sănătoasă și fără carii.

Fluorizarea este un proces benefic atât înainte, cât și după procesul de albire a dinților. Albirea dinților este un proces ce poate afecta smalțul dinților dacă este realizată în exces. Din acest motiv, realizarea procesului de fluorizare atât înaintea, cât și după albirea dinților poate face minuni. Din acest motiv, specialiștii din toată lumea îl recomandă.

tratamente stomatologice Bucuresti - Dr. Marana

Cabinet stomatologic în București

Pentru fluorizare sau pentru orice alt tratament stomatologic în București, îți recomandăm cabinetul Dr. Tes. Servicii de top, la cele mai mici tarife! Din dragoste pentru pacienți!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *