0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Igienizarea danturii fără durere: airflow dentar

08, Apr, 2022 | 0 comments

Un zâmbet natural și alb nu vine de la sine, ci trebuie întreținut constant. Oricât de bine ai peria dantura acasă, va fi necesar să realizezi un periaj profesional din când în când. De ce? Pentru a păstra albul dinților, igiena perfectă și pentru a preveni apariția cariilor. O modalitate foarte eficientă de a obține rezultatul dorit este prin procedura de airflow dentar.

Ce este procedura de airflow dentar?

Procedura de airflow este o metodă extrem de eficientă de curățare și igienizare a dinților. Se realizează cu ajutorul unui aparat care înlătură toate petele de pe suprafața dinților, chiar și din zone greu accesibile. Acest aparat folosește un jet de apă cu bicarbonat de sodiu, acid citric și aer.

Procedura de airflow nu este neapărat de sine stătătoare. Ea vine în completarea procedurilor de detartraj și periaj profesional.

Diferența cea mai mare dintre un periaj profesional și procedura de airflow? Faptul că jetul de apă, aer, bicarbonat de sodiu și acid citric nu are o formă fizică care să se lovească de dinți. Așadar, acesta poate fi utilizat în spații în care periuța de dinți sau periuța folosită în cadrul periajului dentar profesional nu pot ajunge.

Avantajele procedurii de airflow

Avantajele procedurii de airflow nu sunt puține. În primul rând, cel mai important avantaj al procedurii de aiflow este cel psihic. Majoritatea pacienților se tem de toate instrumentele folosite de medicii dentiști, motiv pentru care aiflowul oferă confort fără durere, fiind la fel de eficient în înlăturarea petelor de pe dinți.

Un alt avantaj al procedurii de airflow dentar este acela că reduce semnificativ sensibilitatea dentară. Totodată, reduce și riscul apariției de fisuri la nivelul smalțului dentar.

Mai mult decât atât, pentru cei care au frică de dentist, este important de știut faptul că procedura de airflow este cea mai rapidă soluție de îndepărtare a petelor dentare. Din acest motiv, este apreciată de cei ce își doresc dinți curați și igienizați, dar care se stresează din cauza ustentilelor tradiționale.

De asemenea, prin prezența jetului de apă, dinții asupra cărora este efectuată procedura de airflow dentar vor fi protejați să nu se supra-încălzează. Acest lucru este important. Supra-încălzirea dinților poate duce la fisurarea stratului de smalț și, prin urmare, la apariția sensibilității dentare.

În cazul în care există deja mici fisuri la nivelul smalțului dentar, particulele minuscule de pudră din jetul de airflow vor ajuta la umplerea acestor fisuri. Prin urmare, vor ajuta la reducerea sensibilității dentare.

Cu alte cuvinte, procedura de airflow este o variantă extraordinar de avantajoasă în obținerea rezultatului dorit: nu doar dinți mai albi și mai curați, ci și mai sănătoși.

Totuși, să nu uităm că această procedură nu este de sine stătătoare. Se realizează doar după ce s-au efectuat deja atât detartrajul, cât și periajul profesional.

Ce presupune igienizarea cu procedura de airflow?

Multe dintre problemele dentare apar ca urmare a unor gingii nesănătoase. Gingiile pot fi afectate dacă reziduurile alimentare de la baza acestora nu sunt curățate cum trebuie, ori dacă periuța dentară este prea dură și zgârie gingia. Procedura de airflow ajută la igienizarea dento-gingivală, iar mulți pacienți confirmă faptul că au remarcat îmbunătățiri semnificative și la calitatea gingiilor după procedura de airflow. Aceste îmbunătățiri înseamnă oprirea retragerii gingivale, oprirea sângerărilor gingivale și revenirea la normal a culorii gingiei.

După cum puteți observa, procedura de airflow este recomandată de dentiști pe bună dreptate. Are efecte pozitive multiple.

Airflow dentar în București

Cauți albire dentară, periaj profesional și airflow dentar în București? Dr. Tes te așteaptă mereu cu zămbetul pe buze! Îți promitem că vom face tot posibilul să îți oferim servicii dentare fără durere în București. Te scăpăm de frica de dentist! Programează-te cu încredere online, telefonic sau prin formularul de contact!

Sursă foto: kingsfamilydentalcentre.com.au

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *