0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Totul despre periajul profesional

12, Apr, 2022 | 0 comments

Periajul profesional este una dintre procedurile cele mai cunoscute din domeniul stomatologic. Este în strânsă legătură cu îndepărtarea plăcii bacteriene, a petelor cauzate de coloranții din alimente și a restaurării culorii naturale a dinților. Cu toate acestea, ce știm de fapt despre periajul profesional? În articolul de astăzi, ne dorim să vă explicăm în amănunt ce presupune de fapt această procedură, cât de des trebuie realizată, dar și multe alte amănunte interesante care să vă facă clar motivul pentru care este important să realizați în mod regulat un periaj profesional al dinților.

Ce este periajul profesional?

Periajul profesional este procedura prin care se elimină nu doar resturile de alimente, dar și petele de tutun sau de orice alt colorant alimentar și reziduurile de tartru superficial.

Un periaj profesional ajută, de asemenea, la înlăturarea plăcii bacteriene, aceasta neputând fi înlăturată în totalitate printr-un periaj la domiciliu. La periajul profesional, se folosește o pastă de dinți specială, ce nu se găsește de cumpărat în magazine. Datorită proprietăților sale unice, această pastă de dinți profesională se recomandă doar pentru uzul profesional.

Procedura de periaj profesional elimină riscul apariției problemelor gingivale. De asemenea, ajută și la eliminarea completă a plăcii bacteriene, cu condiția de a fi realizat la intervale regulate de timp.

Cu ce frecvență trebuie realizat periajul profesional?

În funcție de obiceiurile de igienă și de consum ale fiecărui pacient în parte, frecvența cu care trebuie realizat periajul profesional poate fi mai mică sau mai mare.

Dacă vorbim despre cazul unui nefumător care consumă alimente ce pătează dinții, de tipul vinului roșu, periajul profesional este recomandat să fie efectuat la fiecare șase luni.

În cazul unui fumător, însă, este recomandat ca periajul profesional să fie efectuat la fiecare trei luni.

Cum se realizează periajul profesional?

Periajul profesional nu este un procedeu ce trebuie realizat de sine stătător. Acesta este, de cele mai multe ori, însoțit de procesul de detartraj cu ultrasunete.

În funcție de cantitatea de pete și reziduuri existente pe dinți, se va folosi o pastă de dinți profesională. Aceasta dispune de o granulație medie sau mare. Procesul în sine nu este complicat, însă este important să fie realizat de medicul dentist. Periile folosite de acesta sunt perii profesionale, pe care le poate schimba între ele în funcție de zona pe care o curăță, accesorii de care nu va dispune nimeni în confortul căminului propriu.

În unele cazuri, va fi curățată și partea superioară a limbii, dacă aceasta prezintă o cantitate mare de bacterii pe ea. Cu ajutorul unor plăcuțe speciale, medicul dentist va curăța și suprafețele dintre dinți.

Periajul profesional la copii

Noi încurajăm părinții să aducă copiii la control stomatologic de la apariția primului dinte. Acest lucru va avea două efecte pozitive asupra celor mici și asupra celor mari:

  • În primul rând, copilul va înțelege că frica de dentiști nu are justificare. În ciuda durerilor temporare, stomatologii te ajută să previi probleme mult mai grave.
  • Pe aceeași linie, în al doilea rând, cei mici vor înțelege importanța de a-ți proteja dinții naturali. Acest lucru îi va ajuta pe părinți să nu ducă infinite lupte de convingere cu copiii când vor apărea căriuțe.

Cu toate acestea, periajul profesional la copiii prea mici nu este indicat. Desigur, igiena corectă a gurii este întotdeauna ceva de dorit. Totuși, copiii prea mici ar putea să nu aibă răbdare la un proces atât de lung. Sincer vorbind, s-ar putea nici să nu aibă nevoie de unul.

Noi recomandăm ca periajele profesionale să fie realizate la copii abia după ce aceștia și-au obținut deja dinții lor permanenți. Nu recomandăm periajul profesional pe dinți de lapte. În felul acesta, copilul este îndeajuns de mare să înțeleagă ce se întâmplă și de ce trebuie să treacă prin acest proces. Astfel, eliminăm riscul unei traume cu consecințe pe viitor.

periaj profesional copii - Bucuresti

Periaj profesional în București

Ai nevoie de periaj profesional în București? Invităm atât adulții, cât și copii, la cabinetul stomatologic Dr. Tes din București! Servicii de top la cele mai accesibile prețuri! Lucrăm pe cât posibil fără durere, pentru confortul pacienților noștri!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *