0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Sigilarea dinților la copii – află tot ce presupune!

03, May, 2022 | 0 comments

Așa cum bine știm deja, cariile dentare apar în urma retenției de reziduri alimentare la nivelul dinților. Aceste retenții de reziduri alimentare favorizează apariția plăcii bacteriene, fapt care va crea, de asemenea, un mediu prielnic dezvoltării cariilor. Din acest motiv, din ce în ce mai multă lume încearcă diverse modalități de a-și menține gura curată, de la periaj bine realizat la utilizarea unei periuțe electrice, de la mestecatul gumei la detartraj profesional periodic. Cu toate acestea, există o modalitate de prevenție a apariției cariilor de care nu foarte multă lume știe. Credem că ar trebui ca mai multă lume să ia la cunoștință despre această procedură, motiv pentru care astăzi dedicăm acest articol subiectului “sigilarea dinților”.

Ce este sigilarea dinților?

Sigilarea dinților este procedura prin care se aplică un sigilant pe suprafața dentară. Această procedură are ca scop prevenirea retenției de resturi alimentare pe dinți.

Practic, un strat de rășină protectoare va fi aplicat la nivelul șantului dentar, fără durere și complet sigur pentru sănătatea pacientului. Deși această procedură poate fi aplicată și adulților, este cel mai recomandată a fi utilizată pentru pacienții cu vârste cuprinse între șase și paisprezece ani. De ce? Pentru că dinții definitivi încep să apară și trebuie protejați încă de la bun început, pentru ca cel mic să se poată bucura de ei o perioadă cât mai îndelungată.

dentist copii Bucuresti - Dr Tes

De ce se recomandă sigilarea dentară la copiii cu dinți definitivi?

Până la vârsta de 14 ani, dinții definitivi ai copiilor nu sunt încă complet mineralizați. De aceea, ei sunt, la fel ca dinții de lapte, predispuși cariilor mai mult decât dinții unui adult. În plus, nu trebuie uitat faptul că cei mici sunt foarte mari consumatori atât de dulciuri, cât și de sucuri și alte produse care provoacă un risc mare de carii. Din acest motiv, este indicată urmarea acestei proceduri, care va reduce nivelul cariilor cu aproximativ 90%.

Ce dinți pot fi supuși procedeului de sigilare dentară?

Din punctul de vedere al siguranței acestei proceduri, la nivel teoretic orice dinte ar putea fi sigilat cu rășină protectoare. Cu toate acestea, dinții care au cea mai mare nevoie de această procedură sunt dinții superiori, aflați în spate. Din cauza poziției îndepărtate pe care o au și din cauza greutății cu care se curăță aceștia, ei sunt mult mai expuși cariilor. Acest lucru este valabil în special în cazul copiilor. Aceștia nu depun un efort îndeajuns de mare în vederea spălatului pe dinți și cariile apar în mod frecvent.

Sigilarea dinților greu accesibili este foarte importantă, mai importantă decât sigilarea dinților din față. Aceștia sunt mult mai accesibili și, prin urmare, mult mai des și mai ușor curățați de către cei mici.

Putem sigila dinții copilului dacă sunt puțin cariați?

Majoritatea părinților nu acordă atenție suficientă dinților definitivi ai copilului atunci când aceștia abia erup, gândindu-se că sunt dinți definitivi și, prin urmare, cu mult mai rezistenți decât cei de lapte. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, aceștia nu sunt complet mineralizați. De aceea, cel mai indicat este să sigilăm dinții copilului imediat ce erupția lor completă a avut loc. Dacă dinții vor fi lăsați să se carieze sau să își schimbe culoarea la nivelul șanțurilor dentare, această procedură deja nu mai poate fi folosită ca atare. Va fi nevoie să reparăm dinții mai întâi, adică să îndepărtăm caria, apoi să îi sigilăm.

stomatolog copii Bucuresti - Dr Tes

Care este durata de viață a unui sigiliu dentar?

Sigiliile dentare pot dura chiar și câțiva ani. Este important ca igiena orală să fie efectuată așa cum trebuie pentru ca durata de viață a sigiliului să fie prelungită pe cât de mult posibil.

Orice problemă la nivelul sigiliului poate fi ușor remarcată atât de părinți, cât și de medicul dentist. Cum anume? Sigiliul are o culoare albă. Alegerea culorii albe a fost special gândită cu acest scop. Dacă remarcați un fragment alb de sigiliu lipsă, puteți contacta medicul stomatolog și îl puteți informa în legătură cu acest lucru. În cadrul unei vizite la cabinet, sigiliul dentar va fi reparat cu ușurință.

Avantajele sigiliilor dentare

Cel mai mare avantaj al acestei proceduri este, bineînțeles, protecția pe care o oferă împotriva cariilor.

Un alt avantaj este faptul că cei mici nu au răbdare pe scaunul de la stomatolog și nu acceptă, de cele mai multe ori, să meargă acolo prea des. Prin sigilarea dinților celor mici, vă asigurați de faptul că aceștia nu vor fi nevoiți să meargă prea des la dentist și nici nu vor avea probleme dentare.

Practic, sigiliile dentare constituie o rezolvare ușoară pentru multe griji pe care adulții le au referitor la dantura copiilor.

consultatie stomatologica copii Bucuresti - Dr Tes

Stomatolog pentru copii în București – Dr. Tes

Este timpul ca micuțul tău să meargă la dentist? Te felicităm pentru că ai grijă de sănătatea lui dentară! Atunci când ai nevoie de un stomatolog pentru copii în București, Dr. Tes vă așteaptă! Aici, veți beneficia de tehnologii moderne, care nu cauzează durere. Plus un zâmbet de bun-venit! Alege servicii stomatologice în București pentru copii sau adulți marca Dr. Tes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *