0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cum folosim corect periuța de dinți?

04, May, 2022 | 0 comments

Toată lumea știe că gura unui om este plină de bacterii. Acestea sunt cauzate de alimentele pe care le consumăm, băuturile cu care ne astâmpărăm setea și toate celelalte vicii pe care le poate avea omul, cum ar fi tutunul și alcoolul. Mai mult decât atât, iubitorii de dulce sunt chiar și mai expuși la o placă bacteriană vastă. Mediul ud din gură și zahărul favorizează nu doar instalarea plăcii bacteriene, dar și menținerea sa vie. Din acest motiv, este important nu doar să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, ci și să avem grijă de periuța de dinți pe care o folosim. Am dedicat acest articol unor sfaturi legate de menținerea curată a periuței de dinți. Acest subiect nu este tratat întotdeauna cu îndeajuns de multă seriorizate.

Spălați bine periuța de dinți după fiecare utilizare

Atunci când ne spălăm pe dinți, practic eliminăm bacterii din gură, pentru a ne menține sănătatea orală. Cu toate acestea, unde se duc aceste bacterii? Dacă nu curățați bine periuța de dinți, aceste bacterii rămân pe ea și se vor înmulți până la următoarea folosire.

Din acest motiv, este extrem de important ca, după ce v-ați spălat bine pe dinți, să acordați un moment de igienă și periuței voastre. În acest mod, la următoarea ei întrebuințare, nu veți aduce înapoi în gură bacteriile pe care le-ați eliminat anterior.

Folosiți un capac de protecție pentru periuță

Baia este locul firesc în care să țineți periuța și nimeni nu vă va spune contrariul. Cu toate acestea, baia este plină de bacterii. Simplul fapt că trageți apa la toaletă vă umple periuța de dinți (și tot restul băii, de altfel) cu microparticule de bacterii. Așadar, folosiți un capac pentru periuța de dinți, pentru a o proteja cât mai mult posibil de toate bacteriile nedorite.

Poziționați periuța de dinți cât mai departe de vasul de toaletă

Cele mai multe băi au structura în așa fel încât vasul de toaletăl să fie foarte aproape de chiuvetă. Pe când acesta este un lucru bun, permitând spălarea rapidă pe mâini după utilizare, deasupra chiuvetei se depozitează în fiecare baie și periuța de dinți. Bacteriile pot ajunge pe ea într-un timp mai scurt decât ne imaginăm.

Încercați să o poziționați într-un dulap, dacă aveți această posibilitate, ori într-un alt capăt al băii, opus celui cu vasul de toaletă. Atunci când trageți apa, deși nu le vedeți, în aer se împrăștie o mulțime de bacterii și microorganisme care se pot așeza pe periuța voastră de dinți. Imaginați-vă doar ce vor face aceste microorganisme și bacterii în contact cu placa bacteriană din gură: se vor înmulți și vor creea infecții și probleme dentare și gingivale.

periuta de dinti sfaturi - Dr Tes

Mențineți periuța dentară uscată

Un mediu umed este un mediu prielnic dezvoltării mucegaiului și a bacteriilor. Acest lucru se aplică și în cazul periuței de dinți. Dacă vă depozitați periuța de dinți udă ori într-un spațiu umed, bacteriile pe care tocmai le-ați eliminat din gură ori bacteriile care rămân pe periuță după spălare se vor înmulți. La următoarea utilizare a periuței, se vor reîntoarce în gura voastră și vă vor ataca, cu forțe proaspete, sănătatea orală.

Dacă ați fost bolnav, schimbați imediat periuța

Dacă ați fost bolnav sau răcit, înseamnă că ați avut un număr mult mai mare de bacterii în corp și, prin urmare, în gură. Aceste bacterii sunt mai puternice decât cele care se formează în mod normal în organism. De aceea, este indicat să schimbați urgent periuța de dinți, pentru a nu facilita reinfectarea cu virusuri.

Dacă sunteți sănătos, schimbați periuța de dinți la fiecare trei-patru luni

O persoană sănătoasă trebuie să schimbe periuța de dinți la fiecare trei-patru luni. De ce? Pentru că perii uzați ai periuței nu vor face față să curețe dintele și să înlăture eficient placa bacteriană. Acest lucru înseamnă că periuța nu va funcționa la potențialul său normal.

Este de dorit să înlocuiți periuța la fiecare trei-patru luni pentru a păstra igiena orală la cel mai înalt nivel. O dată cu periuța de dinți, schimbați și căpăcelul de protecție, pentru a fi sigur că ați scăpat de bacterii complet.

Nu uitați de controlul stomatologic periodic

Pentru a vă bucura de plăcerile culinare ale vieții până la vârste înaintate, este important și controlul stomatologic periodic. Astfel, toate problemele se rezolvă simplu și rapid, fără cheltuieli masive și fără complicații.

Atât pentru adulți, cât și pentru copii, este indicată o vizită de rutină la stomatolog o dată la 6 luni. Aceasta nu este dureroasă și nu provoacă disconfort. Nu ai niciun motiv să amâni!

Ai nevoie de un control stomatologic periodic în București? Programează-te online la Dr. Tes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *