0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Periuța de dinți electrică vs. manuală

10, May, 2022 | 0 comments

În ceea ce privește utilitatea tipurilor de periuțe de dinți, disputa contradictorie va rămâne mereu deschisă între fanii lor. Unii vor afirma în totalitate și cu credință faptul că periuța manuală este mai bună. Alții vor utiliza o periuță de dinți electrică zi de zi, fără măcar să ia în considerare utilitatea celei manuale. Cu toate acestea, adevărul este că nu trebuie să existe o luptă între cele două tipuri de periuțe de dinți. Fiecare are avantajele ei. Una nu trebuie să o excludă pe cealaltă. De fapt, este indicat de unii stomatologi, inclusiv de Dr. Tes, ca fiecare pacient să le folosească pe amândouă, după caz. Este, totuși, important să înțelegeți rolul și avantajele fiecăreia pentru a înțelege de ce sunt ambele la fel de importante.

Periuța de dinți electrică vs. manuală

Să începem cu analizarea periuței de dinți manuală:

Avantajele periuței manuale

Un prim avantaj al periuței de dinți manuale este reprezentat de costul acesteia, la fel ca și de disponibilitatea lor.

O periuță de dinți trebuie înlocuită la fiecare trei-patru luni. De ce? Pentru a avea certitudinea că perii săi nu sunt prea uzați și că va continua să fie eficientă la fiecare spălare. În medie, o periuță de dinți manuală va costa în jur de 10 lei, ceea ce o face extrem de accesibilă, spre deosebire de una electrică, care depășește deseori prețul de 100 de lei.

În plus, în ceea ce privește disponibilitatea, periuțe de dinți manuale găsiți aproape la orice magazin alimentar, orice farmacie și în orice supermarket, având o diversitate mare de modele din care puteți alege. La periuța electrică nu se înlocuiește toată periuța, ci doar capul. Din acest motiv, să găsim rezerve va fi mai complicat decât să găsim periuțe manuale.

Un alt avantaj al periuței de dinți manuale este faptul că este foarte compactă. Acest lucru o face foarte ușor de transportat, atunci când dormiți la niște prieteni sau când plecați în vacanță. Este foarte ușor de adăugat atât într-o geantă de mână, cât și într-o valiză.

Un avantaj major legat de sănătatea dinților pe care îl prezintă periuța manuală este presiunea pe care o exercitați asupra dinților în momentul perierii. Cu o periuță electrică este mult mai greu să vă dați seama ce presiune se exercită asupra dinților. Dacă nu reușiți să monitorizați presiunea, s-ar putea ca, din dorința de a vă peria bine, să vă răniți smalțul dinților. Acest lucru va duce la sensibilitate dentară și dureri. Așadar, din acest punct de vedere, periuța de dinți manuală câștigă detașat.

Să analizăm și periuța de dinți electrică:

Avantajele periuței electrice

Primul avantaj al periuței dentare electrice este faptul că ajută mult mai bine la curățarea aparatelor dentare și a implanturilor dentare. Acest fapt se datorează nu doar mișcării de rotație, care elimină mai repede și mai eficient depunerile de mâncare din spații mici, ci și dimensiunilor reduse ale capului periuței. Acesta pătrunde mai ușor în spațiile mici dintre brackets, spre deosebire de o periuță manuală, cu capul alungit.

Un al doilea avantaj major al periuțelor dentare electrice este faptul că monitorizează durata periajului. O mulțime de oameni ar scăpa de sensibilitatea dentară ori de alte mici probleme ale danturii dacă s-ar spăla pe dinți 2 minute de fiecare dată. Cu toate acestea, nu foarte mulți utilizatori ai periuței de dinți manuale reușesc să contorizeze timpul petrecut spălându-se pe dinți. Prin urmare, nu curăță îndeajuns de bine dinții, limba și interiorul obrajilor. Cu o periuță de dinți electrică, este mult mai ușor să monitorizezi trecerea celor 2 minute. Împarți timpul în mod egal între toți dinții din gură.

De asemenea, periuțele de dinți electrice ajută mai eficient la îndepărtarea plăcii bacteriene din gură. Acest lucru va duce la mult mai puține probleme gingivale și dentare.

Nu în ultimul rând, prin îndepărtarea plăcii bacteriene și prin eficiența cu care acestea curăță dinții într-un timp mai scurt, pacienții ce folosesc periuțe de dinți electrice au dinții mai albi. Periuțele electrice facilitează înlăturarea petelor dentare superficiale.

Concluzii

Cu toate acestea, nu trebuie să confundăm niciodată o periuță de dinți electrică cu utilitatea unui periaj profesional; a unui detartraj și a unei albiri dentare. Acestea vor fi totuși necesare la un anumit interval de timp. Indiferent dacă folosiți o periuță de dinți manuală sau o periuță de dinți electrică. Acest lucru este valabil în special dacă sunteți consumator de tutun, vin și orice aliment care este colorat și care vă pătează dinții.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *