0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

TOP informații despre fațetele dentare

12, May, 2022 | 0 comments

Atunci când oamenii vorbesc despre fațete dentare, aceștia tind să le vadă doar ca pe un moft al celor care au atât de mulți bani încât nu mai știu ce să facă cu ei. Cu toate acestea, lucrurile nu stau chiar așa. Desigur, multe vedete din showbiz-ul românesc și internațional optează pentru instalarea fațetelor din motive strict estetice. Există însă și cazuri – nu puține – în care pacienții au cu adevărat nevoie de aceste fațete. Haideți să vedem care sunt aceste cazuri, cum ajută fațetele pacienții cu probleme dentare și cum aflați dacă și voi aveți nevoie de ele!

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt, de fapt, niște plăci fine realizate din ceramică ce se lipesc pe partea exterioară a dinților. Scopul fațetelor este acela de a oferi un aspect estetic dinților. Ele oferă atât culoarea, cât și forma dorită de pacient.

În cazul în care un pacient are dinți inestetici, dar sănătoși și nu își dorește să îi pilească ori să recurgă la coroane dentare, fațetele dentare sunt cea mai ușoară și rapidă soluție de a-și redefini zâmbetul.

Cum îmi aleg fațetele dentare potrivite?

Fațetele dentare nu sunt făcute în prealabil pentru ca pacientul să le aleagă dintr-o vitrină. Medicul dentist va măsura dinții, trăsăturile feței și poziția dinților. Aceste măsurători vor fi trimise la laboratorul stomatologic cu care colaborează medicul respectiv. Fațetele vor fi realizate, deci, la comandă, în funcție de anatomia și structura unică a pacientului. Astfel, ne asigurăm că acestea nu doar se potrivesc, însă par naturale.

În ceea ce privește culoarea fațetelor, deși albul imaculat și strălucitor atrage cu siguranță ochii și inima, noi vă recomandăm să optați pentru o culoare cât mai apropiată de albul natural. În fond, scopul oricărei intervenții stomatologice este să pară totul cât mai natural, ca și cum ar fi chiar dinții reali ai pacientului.

Tipuri de fațete dentare

Fațetele ceramice sunt cele mai renumite printre purtătorii de fațete. Realizate din materiale biocompatibile, acestea sunt ușor acceptate de gingiile voastre, fără a apărea riscul infecțiilor sau al abceselor dentare. În plus, fațetele dentare ceramice arată cât se poate de natural atunci când sunt alese în nuanța potrivită. Astfel, vor reuși să imite perfect dinții naturali.

Fațetele ceramice sunt una dintre cele mai bune variante pentru pacienții care au o dantură sănătoasă, dar care au unii dinți pătați sau cu spații ușor sesizabile și vor să dobândească un aspect plăcut, uniform, al dinților.

Fațetele din compozit sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar. Din acest motiv, sunt cele mai solicitate de pacienți. Avantajul acestui tip de fațete dentare este că se aplică foarte repede, într-o singură ședință. Așadar, pacienții le preferă în situații de urgență, când trebuie să se prezinte la un interviu sau când au un eveniment special în viața lor și își doresc să arate bine repede.

Vestea bună este că viteza cu care se aplică fațetele din compozit nu știrbește nimic din calitatea lor. Deși majoritatea pacienților fug de lucrul făcut rapid, nu este cazul să vă faceți griji în ceea ce privește fațetele din compozit.

Longevitatea fațetelor dentare

În general, este important să se discute toate detaliile unei astfel de proceduri înainte de a o realiza. De ce? Pentru ca pacientul să fie în cunoștință de cauză atunci când ia o decizie asupra realizării sau a refuzului unei proceduri, fie ea de estetică dentară, fie legată de alte subiecte.

Fațetele dentare, atunci când sunt realizate corect, au o durată de viață de aproximativ 10-15 ani. Cu toate acestea, această durată de viață a fațetelor dentare depinde foarte mult de rutina de îngrijire orală pe care o practică pacientul. Pacientulpoate să considere că dacă are fațete nu va mai trebui să folosească apă de gură sau ață dentară. Ei bine, nevoia de a le folosi va rămâne la fel de mare pentru întreținerea lor.

Ai nevoie de lucrări de stomatologie în București? Dr. Tes și echipa sunt aici pentru tine cu tehnică profesională și prețuri prietenoase!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cazuri de succes - Dr Tes - cel mai bun stomatolog din București - […] Tes a evaluat situația Gabrielei și a sugerat un plan de tratament estetic dentar care includea albirea profesională a…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *