0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Când nu se recomandă fațetele dentare?

17, May, 2022 | 0 comments

Tot timpul când se vorbește despre fațetele dentare, auzim doar partea bună a lucrurilor. Suntem perfect de acord cu faptul că există o mulțime de avantaje pe care le prezintă fațetele dentare. Totuși, există și cazuri în care aplicarea lor ar putea nu doar să afecteze fațetelor în sine, ci și să provoace răni sau chiar infecții în gură. Așadar astăzi dorim să vă prezentăm unele cazuri când nu se recomandă fațetele dentare.

Când nu se recomandă fațetele dentare?

Înțelegem că uneori este greu să fim sinceri cu noi înșine. Însă, în momentul când citiți acest articol acasă, în intimitatea proprie, veți putea fi sinceri cu propria persoană. Astfel, veți avea mai mari șanse de a face alegerea corectă. Sunt pentru voi fațetele dentare sau nu? Când nu se recomandă fațetele dentare? Haideți să vedem!

În cazul persoanelor cu bruxism

Bruxismul este o boală de care suferă destul de multă lume. Pe timpul nopții sau, în cazuri severe, și pe timpul zilei, când pacientul nu doarme, apar scrâșniri involuntare din dinți.

Bruxismul duce la tocirea dinților dacă nu este tratat sau dacă pacientul nu face tot posibilul să împiedice acest lucru prin purtarea de gutiere pentru bruxism.

Deși bruxismul duce la tocirea dinților și, prin urmare, la un aspect nedorit al dinților, nu este recomandată utilizarea de fațete dentare. Indiferent de calitatea materialului din care acestea sunt confecționate. Atunci când pacientul scrâșnește din dinți, riscul ca fațeta dentară să se fisureze și să cadă este foarte mare. Acest lucru este periculos pentru că dintele va rămâne expus la aer și la bacterii.

Așa cum știți, înainte de aplicarea fațetelor dentare, dintele este pilit. Prin urmare, dacă fațeta cade și dintele care a rămas expus nu este puternic, vor apărea sensibilitatea dentară și durerile.

Ați putea spune că se pot folosi gutiere pentru bruxism peste fațetele dentare în timpul somnului. Totuși, având în vedere faptul că dinții sunt tociți și, prin urmare, fațetele vor fi puțin mai lungi decât dinții, riscul de a se fisura și de a se dezlipi nu este complet înlăturat de prezența gutierelor.

Cel mai indicat în aceste cazuri este să găsim împreună la cabinet o altă medotă de a reda esteticul dinților decât cea a fațetelor dentare.

În cazul dinților foarte înghesuiți

În cazul unui pacient cu dinții foarte înghesuiți, nu este recomandat să fie aplicate fațete dentare. De ce? Pentru că ceea ce se întâmplă când se înghesuie dinții este că aceștia se și rotesc. Acest lucru înseamnă că suprafața exterioară, în cazul dinților înghesuiți, nu va fi pe același plan. Din acest motiv, va fi nevoie să se realizeze o șlefuire temeinică, ceea ce ar însemna mult prea mult stres pentru dinții în cauză.

Așadar, dacă acesta este cazul, noi vă recomandăm metode alternative pentru repararea danturii. De exemplu, purtarea unui aparat dentar și îndreptarea dinților înaintea aplicării de fațete dentare.

Atât timp cât dantura este sănătoasă, în ciuda poziției greșite a dinților, ar fi o mare pierdere pentru pacient să înlăture atât de mult dinte sănătos prin șlefuire.

În cazul dinților cu fisuri mari

În cazul în care dinții pacientului prezintă fisuri mari ce au nevoie de alt tip de tratament, nu este indicat să aplicați fațete dentare fără a trata problemele de sănătate a dinților întâi.

Rolul fațetelor dentare nu este de a ascunde problemele de sănătate ale dinților. Rolul lor este de a masca dinți sănătoși, dar inestetici din cauze de tip pete de culoare, nu din cauze ce ar putea produce răni, infecții sau alte afecțiuni pe termen lung.

În general, orice dinte care suferă de vreo afecțiune ce se poate agrava în timp trebuie să fie tratat înainte de a i se aplica fațete dentare. Dacă lăsați dintele netratat, veți fi furat de iluzia că este sănătos și frumos din cauza fațetelor dentare, timp în care, în spatele fațetelor, afecțiunea de care suferă dintele se va agrava pe zi ce trece.

Acest caz este cu atât mai grav cu cât nu prezintă durere. În această situație, adică în lipsa senzației de durere, vă veți aduce aminte de afecțiunea dintelui abia în momentul în care, în sfârșit, va durea. Însă, acel moment se poate să fie deja prea târziu. Veți pierde un dinte pe care l-ați fi putut salva.

Fațete dentare ieftine București – Dr. Tes

Noi, clinica Dr. Tes, suntem aici pentru frumusețea dinților tăi. Îți garantăm acest lucru. Totuși, pe primul plan va fi întotdeauna sănătatea ta.

Te invităm la un consult stomatologic pentru a decide dacă fațetele sunt sau nu pentru tine!

Ne găsești pe:

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București

📞 Programari: 0732 826 068 sau online pe

🌐 www.drtes.ro/programare-online

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *