0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

De ce să alegi o coroană ceramică EMAX?

23, May, 2022 | 0 comments

Unul dintre marile avantaje ale lumii moderne este faptul că produsele disponibile pe piață sunt în număr mare și foarte variat. Datorită acestui fapt, noi avem opțiunea și șansa să alegem ce ne dorim să cumpărăm; ce preț ne dorim să plătim; ce calitate dorim să avem, inclusiv în ceea ce privește tratamentele dentare. Cu toate acestea, se pare că uneori, prea multe opțiuni ne pot încurca. Unii dintre pacienții noștri nu știu ce tratamente să aleagă. Din acest motiv, ne-am hotărât ca astăzi să vă vorbim despre coroanele din ceramică EMAX.

De ce să alegi o coroană ceramică EMAX?

EMAX este noua tehnologie din domeniul stomatologic, acum disponibilă și în România. Noi, la clinica dentară Dr. Tes din București, suntem încântați să o oferim pacienilor noștri. Ne place să vă știm sănătoși și cu un zâmbet perfect!

Iată motivele pentru care recomandăm coroanele ceramice EMAX:

Coroanele EMAX îmbunătățesc dicția

Atunci când incisivii sunt afectați de carii atât de mult încât să se rupă sau chiar să cadă, dicția pacientului în cauză va avea de suferit. Mult. Din acest motiv, în acest caz este important să optezi pentru o coroană din ceramică EMAX.

Acest tip de coroane EMAX sunt foarte asemănătoare dintelui natural, atât prin formă și culoare, cât și prin structura lor. Acest fapt le permite să fie bine integrate în gingie, exact ca un dinte natural.

Din acest motiv, dacă optați pentru coroane ceramice EMAX în cazul incisivilor, acestea vă vor ajuta cu siguranță să vă recăpătați dicția de dinainte de pierderea dinților naturali.

Masticare corectă și efect vizual natural

Este important atunci când alegeți montarea unei coroane dentare să vă gândiți la două mari aspecte:

  • în primul rând, masticarea corectă. Acest lucru se va realiza doar dacă optați pentru materiale de cea mai bună calitate, cum este ceramica EMAX. Duritatea și rezistența ei sunt similare cu cele ale unui dinte natural, oferindu-vă siguranța și satisfacția de a mesteca așa cum trebuie.
  • în al doilea rând, un alt aspect important este cel al efectului vizual. O coroană dentară, în special pentru dinții din față, trebuie neapărat să aibă atât culoarea asemănătoare dinților naturali, cât și forma, mărimea și linia gingiilor. Toate trebuie să aibă aspect cât se poate de natural. Din acest motiv, este necesar să folosim materiale biocompatibile, așa cum este ceramica EMAX. Aceste nu cauzează iritații la nivelul gingiei, sângerări sau linia neagră pe care o cauzează coroanele cu inserție metalică.

Refacerea dintelui afectat

În cazul în care dintele în cauză a fost afectat de carii într-o foarte mare măsură ori dacă a fost fisurat, provocând sensibilitate dentară sau dureri puternice, o coroană din ceramică EMAX are capacitatea de a reface acest dinte.

Coroanele dentare din ceramică EMAX, la fel ca alte coroane dentare din ceramică, sunt de trei feluri, în funcție de modalitatea în care sunt create:

  • acestea pot fi inlay, atunci când caria este pe o parte a dintelui și este nevoie să fie refăcută acea bucată, după curățarea dintelui;
  • pot fi overlay, atunci când este nevoie de retezarea capătului dintelui și reconstrucția acestuia cu ceramică sau coroană completă, în cazul în care se ”îmbracă” dintele în totalitate.
  • în cazul coroanelor de tip onlay, se permite păstrarea dinților naturali, curățarea zonei afectate și umplerea acesteia cu materialul ceramic, pentru reconstrucția internă a dintelui.

Rapiditate în dobândirea funcționalității noului dinte

Spre deosebire de alte tipuri de coroane dentare, în ceea ce privește coroanele din ceramică EMAX, după a doua vizită la medicul stomatolog (adică cea în care coroanele sunt gata și venite de la laborator) veți pleca acasă cu dinți noi și frumoși care vor putea fi folosiți în aproximativ două ore.

Alte coroane dentare necesită un timp mai îndelungat de ”instalare” a coroanelor în care pacientul să nu consume alimente, ci doar apă. În ceea ce privește coroanele dentare din ceramică EMAX, această pauză nu este necesară.

Acomodarea rapidă a pacientului cu coroanele din ceramică EMAX

Așa cum am menționat mai sus, coroanele dentare din ceramică EMAX sunt foarte asemănătoare cu dintele natural. Din acest motiv, pacientul se va acomoda foarte rapid cu senzația pe care o va avea în interiorul gurii. Această senzație va fi foarte asemănătoare cu senzația oferită de un dinte natural.

Desigur, există multe alte tipuri de coroane dentare. Fie din zirconiu, fie din ceramică, fie din alte materiale biocompatibile sau nu. Acest lucru poate induce în eroare pacientul. Nu uitați însă: medicii dentiști vă stau la dispoziție. Ei vă răspund la orice întrebare ați putea avea în legătură cu tratamentele dentare pe care doriți sau este nevoie să le faceți.

Coroane ceramice EMAX București – clinica Dr. Tes

La Dr. Tes, vei beneficia întotdeauna de cele mai moderne tehnologii pentru dantura ta. Îți vom explica exact ce implică fiecare procedură. Vei fi informat în permanentă despre statusul lucrărilor tale.

Astfel, te vei bucura nu doar de o dantură sănătoasă, ci și de un zâmbet perfect. În plus, disconfortul tău va fi minim ca nivel de durere și perioadă. Ai frică de dentist? La clinica dentară din București Dr. Tes vei intra și vei ieși zâmbind!

Programează-te online! Consultația este gratuită.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *