0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Montarea unei coroane EMAX

25, May, 2022 | 0 comments

De cele mai multe ori, frica de dentist apare din cauza necunoscutului, nu neapărat din cauza fricii de durere. În cazul intervențiilor majore, de tip obturație de canal sau pilirea dinților, pacientul se află sub anestezie locală. Din acest motiv, tindem să credem că frica de necunoscut este principalul factor ce contribuie la frica oamenilor de medicii stomatologi. Din acest motiv, astăzi dorim să discutăm despre ce pași veți urma la medicul dentist atunci când doriți să vă montați una sau mai multe coroane de tip emax. Cum se face montarea unei coroane EMAX? Citește în continuare!

Montarea unei coroane EMAX

Iată pașii necesari pentru montarea unei coroane EMAX:

Examinarea dinților

Primul pas spre repararea danturii cu coroane EMAX are loc în cadrul primei vizite la medicul dentist. Acesta vă va examina dinții pentru a vedea starea sănătății lor. Medicul va decide dacă gingiile voastre sunt într-o stare de sănătate îndeajuns de bună sau dacă trebuie tratate mai întâi. De asemenea, va decide dacă aveți sau nu nevoie de coroane EMAX.

Stabilirea rezultatului la care doriți să ajungeți

Dacă hotărâți împreună cu medicul dentist faptul că este, într-adevăr, nevoie de coroane EMAX, următorul pas pe care îl veți urma va fi acela prin care veți hotărî, tot împreună, care este rezultatul la care trebuie să ajungeți.

Acest lucru înseamnă că veți alege materialul ce va fi utilizat; veți alege forma pe care doriți să o aibă noii voștri dinți. Ideal este ca aceasta să fie cât mai apropiată de cea naturală. Doar așa vă veți bucura de un zâmbet cât mai natural.

Același lucru este valabil și în momentul în care alegeți culoarea pe care o va avea coroana EMAX. Ideal este să alegeți o culoare cât mai apropiată de cea a dinților voștri naturali.

Medicul stomatolog vă va ajuta să alegeți cea mai bună variantă. Încercați să nu optați pentru coroane prea albe. Acestea vor atrage mult prea multă atenție asupra dinților voștri, ceea ce vă va face să vă simțiți inconfortabil.

Tratarea dinților afectați de carii

Următorul pas este să tratați dinții afectați de carii. Acest lucru se va face într-o așa măsură încât dintele să rămână curat și sănătos. Practic, este important în acest pas ca dintele să fie bine șlefuit. Așa ne asigurăm de faptul că nu se vor produce infecții sau că nu vor continua cariile să se extindă cât timp sunt sub coroană. De ce? Pentru că acest lucru poate duce la dureri foarte mari.

De asemenea, tot în acest pas se vor realiza și obturațiile de canal, dacă este nevoie, pentru a evita ulterioarele infecții în dinții afectați de carii.

clinica-dentara-Bucuresti-Dr-Tes

Luarea amprentei digitale

Acest pas este unul cât se poate de confortabil și nedureros. După ce dintele a fost curățat și pilit, se va realiza un model 3D asupra dintelui sau a dinților unde vor fi amplasate coroanele.

Acest model se va trimite apoi către laborator. Echipa tehnică va începe producția coroanei sau a coroanelor cât mai curând posibil.

Montarea unei coroane provizorii

După realizarea modelului 3D, medicul stomatolog va continua procesul prin montarea unei coroane provizorii. Această coroană va trebui să fie tratată cu foarte mare grijă pe tot parcursul folosirii ei. De obicei, nu este la fel de rezistentă ca o coroană permanentă, nefiind lucrată din aceleași materiale ca cea permanentă.

Acest lucru înseamnă că medicul dentist vă va informa cu privire la unele restricții alimentare pe care va trebui să le urmați. Dacă nu le veți respecta, s-ar putea ca această coroană provizorie să cedeze, să se fisureze și, prin urmare, dintele natural să rămână expus și să cauzeze dureri.

A doua vizită: înlocuirea coroanelor provizorii cu coroane EMAX permanente

Atunci când laboratorul termină realizarea coroanei permanente, aceasta va fi trimisă medicului stomatolog. Acesta vă va informa că este pregătită și veți putea face o programare pentru a merge să vă fie montată.

De cele mai multe ori, atunci când sunt montate coroanele dentare, medicul stomatolog vă informează personal asupra restricțiilor alimentare, asupra măsurilor de protecție pe care trebuie să le urmați și asupra altor reguli care, urmate, vor face din experiența voastră stomatologică un succes deplin. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să respectați instrucțiunile date de medicul stomatolog întru totul dacă doriți să ajungeți la rezultate maxime.

estetica-dentara-Bucuresti-Dr-Tes

Coroane EMAX București – clinica dentară Dr. Tes

Pentru coroane EMAX sau orice altă procedură stomatologică în București, vă așteptăm la Dr. Tes! Consultația este întotdeauna gratuită, iar programările se fac online. Garantăm servicii stomatologice premium la prețuri foarte prietenoase! Din dragoste pentru pacienți!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *