0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cum reduci frica de dentist?

03, Jun, 2022 | 0 comments

Dacă și tu simți frică de dentist, să știi că nu ești singur. De fapt, cam 80% dintre pacienții noștri spun că nu vin cu plăcere la cabinet din cauza fricii. Există chiar și un termen medical pentru cazurile grave de frică de dentist – odontofobie. Hai să discutăm în acest articol despre frica de mers la dentist, simptomele ei și modurile de a reduce și a controla această temere!

Despre frica de dentist

Este în regulă să nu îți placă să vii la dentist. Noi, echipa de la clinica stomatologică din București Dr. Tes, vom face absolut tot ce ne stă în putere pentru a pleca încântat și fericit. Lucrăm fără durere cât mai mult posibil.

Totuși, atunci când frica de dentist te face să amâni consulturile periodice, este o problemă. Dinții tăi pot ajunge într-o stare agravată de degradare și știm că nu îți dorești acest lucru. De fapt, pacienții care amână mersul la stomatolog intră într-un cerc vicios:

 • se tem de dentist, așa că nu merg să își rezolve problemele,
 • problemele nerezolvate duc la dureri dentare,
 • durerile dentare cauzează și mai multă frică de dentist,
 • problemele se agravează și provoacă mai multă durere etc.

De aceea, noi, la Dr. Tes, depunem eforturi să ajutăm toți pacienții, indiferent de nivelul lor de anxietate față de procedurile stomatologice. Vom face tot posibilul să te simți confortabil la noi și să pleci cu un zâmbet sănătos pe față. Ne dorim să te scăpăm de frica de doctor! 🙂

Simptomele fricii de dentist

Frica de stomatolog poate avea diverse simptome în funcție de fiecare persoană în parte și de nivelul de stress resimțit. Iată care sunt cele mai frecvente simptome pe care le observăm la pacienții noștri:

 • palpitații cardiace,
 • atacuri de panică,
 • tensiune cardiacă fluctuantă,
 • slăbiciune până la leșin,
 • ritm cardiac crescut,
 • agitație,
 • comportamente agresive,
 • transpirație abundentă,
 • plâns,
 • anularea vizitei la cabinet în ultimul moment etc.

Așa cum am spus, te așteptăm la cabinet pentru a-ți oferi tot confortul nostru și pentru a te vindeca cel puțin parțial de frica de doctor. Citește mai jos câteva sfaturi despre reducerea și controlarea fricii de stomatolog!

Moduri de a controla și a reduce frica de dentist

Iată câteva moduri care te vor ajuta 100% să controlezi și să reduci frica de dentist:

Respectă rutina zilnică de îngrijire a danturii. Acest lucru îți va da încredere în tine și te va scuti de durere și vizite numeroase la dentist.

Comunică cu medicul stomatolog. Spune-ne despre temerile tale. Lasă-ne să îți explicăm fiecare procedură pas cu pas. Necunoscutul creează frică, așa că este mai bine să știi exact ce se întâmplă în gura ta.

Atunci când ai nevoie de o pauză, ridică mâna. Ne vom opri și vom aștepta să ne dai iarăși OK-ul să începem.

Concentrează-ți atenția pe modul în care respiri sau gândește-te la o experiență frumoasă din viața ta ori la o persoană dragă. Mută-ți atenția de pe procedurile stomatologice executate în gura ta.

Dacă sunetele sunt cele care te sperie la dentist, adu-ți cu tine căștile și ascultă la maximum orice muzica vrei în timp ce noi lucrăm la dantura ta.

Adu cu tine o mingiuță sau orice obiect antistress pe care să îl ții în mâini. Faptul că vei avea mâinile ocupate îți va distrage atenția de la procedurile stomatologice.

Dacă ai un obiect preferat care te liniștește, cum ar fi o pătură sau un ursuleț de pluș, adu-l cu tine la cabinet și folosește-l.

Adu cu tine o persoană dragă. Este mult mai ușor când știi că este cineva cu tine în cabinet. Dacă este nevoie, îi vom permite accesul chiar lângă scaunul de stomatologie. Nu este nicio problemă.

Dacă este necesar, putem să îți oferim o sedare ușoară cu gaz ilariant care să îți îndepărteze frica.

Ți-e frică de dentist? Dr. Tes te vindecă!

Fii conștient în orice moment că noi nu judecăm. Nu te judecăm, indiferent de când nu ai mai fost la dentist. Nu te judecăm, indiferent în ce stare e dantura ta. Și, cel mai important, nu ne amuzăm pe seama fricii tale de dentist. Nu avem de ce. Din contră, încercăm să te ajutăm să scapi de ea.

Mersul la dentist nu trebuie să îți producă frică și anxietate. Acesta este un tipar mental de care noi, echpa de la Dr. Tes, te vom ajuta să scapi. Te ajutăm să scapi și de frică, și de dureri! Lucrăm fără să îți provocăm disconfort și îți oferim cel mai frumos și mai sănătos zâmbet.

Te încurajăm să îți faci chiar astăzi o programare la Dr. Tes și să începi procesul de vindecare fizică și emoțională!

Ne găsești usor:

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București

📞 Programări: 0732 826 068

Bineînțeles, te poți programa și online!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dr. Tes - Stomatologul de top din București - Dr. Tes - […] Experiența profesională și abilitățile de comunicare – Dr. Tes are o experiență vastă în domeniul stomatologiei, fiind capabilă să…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *