0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Ce spune limba despre sănătatea ta?

20, Jun, 2022 | 0 comments

Nimeni nu acordă prea multă atenție limbii. O avem și gata. Totuși, limba poate să ne spună multe despre sănătatea noastră. Află din acest articol ce probleme pot exista la nivelul limbii și ce spun ele despre sănătatea organismului nostru! Vorbim despre limbă albicioasă, petele albe de pe limbă, limbă înroșită, limbă cu bubițe, limbă iritată și limbă păroasă. Citește în continuare!

Limba ne vorbește despre sănătatea noastră

Încă de copii, ne folosim limba pentru a cunoaște lumea din jurul nostru. De câte ori nu ai lins diverse obiecte, spre nemulțumirea mamei tale? Mai târziu, ai început să arăți limba ca semn de protest față de părinți sau alți copii, iar mai tarziu ai început să guști fructe exotice tot cu limba.

Însă limba noastră este mai mult decât atât. De fapt, limba joacă rolul cheie în masticație și înghițirea hranei. Papilele gustative de pe limbă sunt cele care dau savoare vieții noastre. Tot limba este cea care oferă stomatologului indicii importante despre sănătatea ta orală și generală. Așa că… limba la control!

tipuri de boli lale limbii

Probleme de sănătate ale limbii

Îți explicăm mai jos care sunt principalele probleme pe care le poți avea la limbă și ce spun ele despre sănătatea ta:

bolile limbii

Limbă cu un strat albicios

Limba ar trebui să aibă în mod normal o culoare rozalie. Dacă însă pare că ai pe limbă un strat albicios, ar putea fi semnalul unei ciuperci care și-a găsit culcuș chiar în gura ta. Aceasta este o afecțiune des întâlnită la pacienți și care se tratează. Încearcă să speli și limba atunci când te speli pe dinți. Dacă stratul alb dispare, nu e nicio problemă. Dacă stratul alb persistă, mergi la stomatolog pentru a trata ciuperca de pe limba ta.

aspect limba

Pete albe pe limbă

Petele albe apar atât din cauza fumatului excesiv, cât și din cauza unui cancer oral. Cel mai bine este să întrerupi fumatul dacă este cazul și să mergi la stomatolog.

Limbă înroșită

Limba înroșită poate fi simptom al bolii Kawasaki, dar poate însemna și o deficiență de vitamine (deficiență de acid folic sau vitamina B12, cel mai frecvent). Ghici ce! Tot medicul dentist îți va spune exact ce suplimente ar trebui să iei!

Bubițe pe limbă

Aceste bubițe cu formă neregulată apar de regulă când suferi de febră ridicată. Ar trebui să mergi și la un stomatolog bun în București, dar și la medicul de familie pentru a vedea care este cauza inflamației în corpul tău.

probleme limba Bucuresti

Limbă iritată

Dacă simți o iritație pe limbă, fie doar într-o anumită zonă, fie pe toată suprafața limbii, ai putea avea o alergie alimentară. În mod normal, trece de la sine în câteva zile. Dacă totuși senzația de limbă iritată persistă, este timpul să mergi la stomatolog!

Limbă cu par

Sună ciudat, însă uneori se poate întâmpla ca o adunare de proteine să cauzeze pe limbă mici bubițe cu formă alungită care să adune mici resturi alimentare. Efectul vizual va fi cel de limbă cu păr. De obicei, un periaj bun al limbii te va scăpa de problemă. Dacă persistă, mergi urgent la dentist.

limba boli

Ai probleme cu limba în București? Programează-te la Dr. Tes!

Medicul dentist este primul la care trebuie să apelezi atunci când ai probleme la limbă. Atât în cazuri serioase, cât și în cazuri benigne, el este în măsură să te ajute și să te îndrume. Este timpul să scoți limba la dentist și să vedem ce spune acesta despre sănătatea ta!

Ai probleme cu limba în București sau poate vrei doar un consult stomatologic de rutină? Dr. Tes și echipa ei sunt aici pentru tine!

CLINICA STOMATOLOGICĂ DR. TES DIN BUCUREȘTI

Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București

📞 Programări: 0732 826 068

Bineînțeles, te poți programa și online!

ulceratii pe limba

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *