0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Ce tip de aparat dentar ți se potrivește?

15, Jul, 2022 | 0 comments

Oamenii sunt diferiți și e normal să fie așa. Unii au dinții perfect drepți, alții necesită unele mici intervenții pentru a avea o dantură perfectă. Din fericire, aparatele dentare sunt acum la dispoziția oricui. Nu sunt nici costisitoare, nici greu de montat, nici nu arată rău. Află din acest articol marca Dr. Tes ce tip de aparat dentar ți se potrivește!

Ce tip de aparat dentar ți se potrivește?

Dacă faci parte dintre cei aproximativ 50 la sută din oameni care nu au dinții perfect aliniați și trebuie să poarte aparat dentar, nu trebuie să îți faci griji. Tratamentul acestei afecțiuni dentare a fost finalizat cu succes de mulți ani, iar astăzi există multe abordări diferite ale aplicării aparatului dentar la dinții nealiniați.

Metoda tradițională a aparatului dentar includea plăci mici de metal și mici sârme care erau strânse pentru a împinge sau trage dinții după cum era necesar. Astăzi, însă, există multe alte opțiuni diferite, estetice și necostisitoare.

Metodele moderne de aliniere a dintilor sunt simple și lipsite de durere. Aproape oricine sub vârsta de 40 de ani este un bun candidat pentru alinierea dinților, dar este știut faptul că, dacă începi mai devreme acest tip de tratament, procesul de îndreptare va fi mai ușor și mai rapid.

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare sunt disponibile în multe stiluri, inclusiv din ceramică, Invisalign, linguale și tradiționale din metal.

Aparatele dentare ceramice

Aparatele dentare ceramice au avantajul de a fi aproape invizibile pe dinții pacientului. De asemenea, sunt cunoscute ca fiind foarte durabile și foarte rezistente la pete. Din aceste motive, atractivitatea cosmetică a aparatelor dentare ceramice este un factor important pentru mulți pacienți. Mulți oameni care se bazează pe aspectul lor frumos pentru succesul în carieră, cum ar fi actorii, aleg de obicei aparatul dentar din ceramică datorită avantajului său cosmetic.

De asemenea, aparatele dentare ceramice tind să fie mai confortabile decât cele metalice.

aparat dentar ceramic Bucuresti
Aparat dentar ceramic în București

Aparatele dentare Invisalign

Aparatele dentare Invisalign se bazează pe plăcuțe de plastic, construite la comandă pentru dantura ta. Ele sunt schimbate după cum este necesar pentru a -ți duce dinții în poziția dorită. Aceasta este o tehnologie relativ nouă și este cea mai potrivită pentru cei cu probleme ușoare de aliniere a dinților.

Plăcuțele de plastic sunt realizate dintr-un polimer puternic și durabil, cu o formă personalizată pentru tine. După o anumită perioadă, aceste plăcuțe vor fi schimbate cu altele noi, care au o formă ușor diferită. Avantajul utilizării aparatului dentar Invisalign este că plăcuțele sunt transparente, astfel încât nimeni să nu știe că porți aparat dentar.

Practic, am putea spune că aparatul dentar Invisalign este… invizibil!

aparat dentar Invisalign Bucuresti
Aparat dentar Invisalign în București

Aparatele dentare metalice

Aparatele dentare metalice continuă să fie cea mai accesibilă modalitate de a îndrepta dinții în materie de cost. Acestea sunt foarte fiabile și puternice.

Stilul tipic de plăcuțe metalice prinse pe dinți a fost utilizat din anii 1970 și rămâne o abordare validată și folosită pentru rezolvarea problemei dinților nealiniați.

Există totuși unele dezavantaje ale aparatelor dentare metalice tradiționale. Primul este disconfortul. Deși, în general, nu există nicio durere asociată cu aparatele dentare metalice, acestea pot provoca un oarecare disconfort gingiilor sau țesuturilor moi ale gurii până când te obișnuiești să ai aparatul dentar în gură. Această aclimatizare durează de obicei doar câteva săptămâni pentru majoritatea oamenilor.

Un alt dezavantaj este aspectul aparatelor dentare metalice. Acestea sunt foarte vizibile în gură, iar aceasta poate fi o problemă pentru persoanele care țin foarte mult la aspectul lor fizic.

aparat dentar metalic Bucuresti
Aparat dentar metalic în București

Care tip de aparat dentar este perfect pentru tine?

Pentru a sumariza, am putea spune că:

  • dacă dinții tăi nu necesită un proces de îndreptare foarte avansat și îți dorești un aparat dentar invizibil, atunci Invisalign este opțiunea preferată pentru tine.
  • dacă ai nevoie de o îndreptare mai accentuată a dinților și ții la aspectul tău fizic, îți recomandăm un aparat dentar ceramic.
  • dacă aspectul metalic nu te deranjează, atunci poți alege oricând cel mai ieftin aparat dentar, cel metalic.

În orice caz, dentistul tău te va sfătui bazându-se exact pe situația danturii tale. Ascultă-i sfatul, însă decizia îți aparține în totalitate!

Aparat dentar în București – Dr. Tes

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la diferitele tipuri de aparat dentar disponibile astăzi și care dintre ele ar putea fi alegerea potrivită pentru tine, asigură-te că ne suni pe noi, echipa de la clinica dentară Dr. Tes din București. Avem personal prietenos și profesionist care va fi mai mult decât bucuros să îți răspundă la orice întrebări ai putea avea. Sună-ne pentru o consultație chiar astăzi!

CLINICA STOMATOLOGICĂ DR. TES DIN BUCUREȘTI

Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București

📞 Programări: 0732 826 068

Bineînțeles, te poți programa și online!

aparat dentar ieftin Bucuresti
Aparat dentar ieftin în București – Dr. Tes

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *