0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Sucul de fructe dăunează dinților bebelușului

25, Jul, 2022 | 0 comments

Mulți părinți îi oferă copilului lor suc de fructe pentru că este făcut din fructe și se presupune că este sănătos. Dar știați că multe sucuri de fructe cumpărate au zaharuri adăugate în ele? Inclusiv sucul de fructe proaspăt stors acasă conține zaharuri naturale! Copilul dumneavoastră va consuma aceste zaharuri, ceea ce contribuie la creșterea în greutate, dar și la apariția cariilor dentare. În general vorbind, sucul de fructe este rău pentru dinții bebelușului tău, chiar dacă are alte avantaje. Îți explicăm mai jos de ce!

De ce sucul de fructe este rău pentru dinții bebelușului?

Studiile demonstrează faptul că bebelușii sub 1 an nu ar trebui să consume deloc suc de fructe. Cu atât mai puțin copii sub 6 luni,

În general, sucul de fructe nu oferă beneficiul sănătății pe care îl oferă fructele întregi. Sucului de fructe îi lipsesc fibrele prezente în fruct. Deci, deși copiilor le place gustul dulce al sucului de fructe, acesta are o valoare nutritivă foarte mică și contribuie negativ la sănătatea lor generală. În schimb, ar trebui să-i oferi bebelușului doar apă și lapte până la vârsta de 1 an.

Sucul de fructe este dăunător pentru dinții de lapte, deoarece este principala cauză a cariilor la copii, mai ales atunci când este administrat într-o cană sau biberon. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale cariilor dentare precoce la dintii de lapte.

Majoritatea părinților nu realizează cât de mult zahăr are cu adevărat suculde fructe. Cu cantitatea de zahăr pe care o are și nivelul său de aciditate, sucul poate avea un impact uriaș asupra dinților. Sucul poate fi oferit bebelușilor ca desert, în cantitate limitată, din când în când. Sucul de fructe nu ar trebui să fie niciodată administrat unui copil în mod regulat. Nu uitați că ne referim inclusiv la sucul din fructe proaspăt stoarse acase.

Sucul de fructe – principala sursă a cariilor dentare precoce la copii

Copiii sunt foarte sensibili la carii. De fapt, mai mult de 50% dintre copii vor fi în mod statistic afectați de carii înainte de vârsta de 5 ani. Limitând aportul de zahăr al copilului dumneavoastră (inclusiv limitarea consumului de suc de fructe), vă puteți asigura că micuțul dumneavoastră rămâne fără carii mai mult timp.

Cariile dentare la sugari și la copii mici sunt adesea numite carii dentare de biberon. Se mai numesc și carii timpurii sau precoce. Cariile de biberon apar cel mai adesea la dinții frontali superiori, dar se pot caria și alți dinți. De ce se numesc așa? Deoarece părinții îi dau adesea copilului lor o sticlă tip biberon plină cu lapte sau suc atunci când îl culcă. Apoi, când copilul adoarme, lichidul și zaharurile din lapte ori din suc le rămân în gură și duc la carii dentare foarte rapid.

Prevenirea cariilor de biberon

Puteți ajuta la prevenirea cariilor dentare de biberon la copilul dumneavoastră respectând următoarele sfaturi oferite de Dr. Tes, stomatolog cu specializare pediatrică în București, sector 6:

Oferiți copilului dumneavoastră doar apă sau lapte de băut în timpul zilei. Noaptea sau înainte de un pui de somn, oferiți-i doar apă.

Atunci când copilul dumneavoastră bea lapte în timpul zilei, ștergeți-i apoi gingiile cu un tampon de tifon sau o bucată de textil curată și umedă.

Când apare primul dinte al copilului dumneavoastră, periați-l ușor cu o periuță de dinți specială pentru copii și pastă de dinți fără fluor. Faceți la fel cu fiecare dințișor care apare.


Programează o vizită la dentistul pediatru Dr. Tes când vezi primul dinte apărut la copilul tău sau maximum la vârsta de 1 an!

CLINICA STOMATOLOGICĂ DR. TES DIN BUCUREȘTI

Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

📞 Programări: 0732 826 068

Bineînțeles, te poți programa și online!

Zâmbește mai des cu Dr. Tes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *