0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Extracțiile dentare pentru a monta un aparat dentar în ortodonția modernă

27, Jul, 2022 | 0 comments

Pacienții care au nevoie de aparate dentare sunt adesea sfătuiți că extracția dinților este necesară înainte de începerea tratamentului ortodontic, pentru “a face loc” în gură. Cu toate acestea, în ortodonția privată, opinia dominantă este că extracțiile dentare ar trebui efectuate numai dacă nu există posibilitatea de a salva acel dinte.

Extracția dentară – chiar este necesară pentru a monta un aparat dentar?

Motivele recomandării extracțiilor dentare sunt logice uneori. Acest lucru nu înseamnă însă întotdeauna că sunt cea mai bună cale de acțiune.

Dacă pacientul are supraaglomerare pe o arcadă, îndepărtarea dinților, adesea a premolarilor, pare să ajute prin crearea de spațiu în interiorul gurii. Apoi, aparatul dentar ar putea fi montat, iar dinții rămași pot fi mutați într-o poziție în care sunt distanțați mai uniform. Extracția dinților înainte de montarea aparatului dentar poate duce într-adevăr la o reducere a timpului pe care pacientul trebuie să-l petreacă purtând aparatul dentar.

Este, de asemenea, o metodă de tratament care este eficientă prin faptul că poate rezolva problemele de supraaglomerare și realiniază dinții rămași.

În majoritatea cazurilor însă, o extracție dentară pur și simplu nu se justifică. Ortodonția modernă propune soluții pentru a evita renunțarea la dinți. Iar noi, la clinica stomatologică Dr. Tes din București, facem tot posibilul să îți salvăm dinții!

Salvarea dinților ar trebui să fie o prioritate, nu extracția lor!

Alteori, extracțiile sunt folosite atunci când s-ar fi putut explora și alte opțiuni. Noi, la Dr. Tes, credem că scopul ar trebui să fie întotdeauna salvarea dinților sănătoși acolo unde este posibil.

Adesea, dinții îndepărtați sunt premolarii. Aceștia însă îndeplinesc sarcina de a descompune alimentele în continuare după munca inițială de masticare depusă de către molari.

Îndepărtarea premolarilor provoacă o tensiune sporită inevitabil asupra dinților canini, dinți care au o tendință clară de a suferi de eroziune, pierzându-și atât forma, cât și funcționalitatea.

Extragerea dinților poate avea, de asemenea, implicații pe termen mai lung. Cu cât aveți mai mulți dinți îndepărtați, cu atât implicațiile potențiale sunt mai mari.

Scoaterea dinților are ca efect modificarea structurii faciale a pacientului, potențial tragerea gurii înapoi și aplatizarea ușoară a feței.

Pe măsură ce pacientul îmbătrânește, acest lucru se poate manifesta prin pomeți mai plați și buze mai subțiri, îmbătrânindu-i prematur trăsăturile.

Dezavantajele extracțiilor dentare atunci când se montează un aparat dentar

Extracția dentară poate beneficii pe termen mai scurt pentru pacient, cum ar fi mai puțin timp necesar pentru purtarea unui aparat dentar. În schimb, pe termen lung prezintă doar dezavantaje.

Îndepărtarea dinților modifică, de asemenea, zona în care este conținută limba. În unele cazuri, pacientul poate începe să-și împingă limba în dinții din față în timp ce înghite, creând noi probleme de aliniere pe măsură ce dinții din față sunt împinși încet din poziție.

Sforăitul poate fi un alt efect nedorit al extracției dentare, limba căzând înapoi spre gât și restricționând fluxul de aer. Problemele sforăitului trec cu mult dincolo de zgomot, putând conduce la apnee în somn.

În ciuda considerentelor legate de extracții expuse aici, noi aprobăm faptul că uneori extracțiile dentare chiar sunt calea cea mai bună de ales pentru îndreptarea dinților. Uneori nu sunt. Acesta este adevărul. Dacă în trecut extracția dentară era normală pentru îndreptare, astăzi preferăm alte metode.

Ca în toate cabinetele moderne de ortodonție privată din București, pur și simplu dorim ca orice pacient sau părinte de pacient de la Dr. Tes să aibă toate informațiile.

Dr. Tes îți salvează dinții. Spunem NU extracțiilor dentare inutile!

Un cabinet privat modern de ortodonție ar analiza alte opțiuni, cum ar fi lărgirea gurii. Așa cum sugerează și numele, acest procedeu creează spațiu suplimentar în interiorul gurii, astfel încât toți dinții să aibă loc. Acest procedeu este opusul scoaterii dinților sănătoși în mod inutil.

Lărgirea palatului este utilizată cel mai frecvent la copii, deoarece osul nu a fuzionat complet încă. Cu toate acestea, există opțiuni și pentru adulți.

Un ortodont ar putea recomanda un aparat dentar care mișcă dinții foarte lent și lasă timp pentru construirea osului nou.

Într-un caz mai grav, un dispozitiv de expansiune lentă ar putea fi folosit pentru a crea spațiu suplimentar în maxilarul superior. Maxilarul superior este cheia problemelor de supraaglomerare, deoarece stabilește șablonul cu care dinții inferiori să se alinieze apoi.

Extracția dentară înseamnă că trebuie să porți aparat dentar pentru mai puțin timp, dar cu ce cost?

Oricum, procesul de îndreptare a dinților nu va fi niciodată rapid. Un tratament care durează puțin mai mult, dar care nu are potențialele efecte secundare pe termen lung ale unei extracții neesențiale, este cea mai bună și mai prudentă abordare.

De ce să regretăm peste ani o extracție inutilă? Doar ca să ții acum aparatul în gură mai puțin cu câteva luni? Crede-ne, chiar nu merită.

În al doilea rând, aparatele dentate nu sunt la fel de invazive ca acum câțiva ani. Aparatele dentare pot fi adesea montate pe interiorul dinților. O altă opțiune o reprezintă aparatele dentare ceramice cu sârmă albă, ceea ce le face mult mai puțin vizibile. De asemenea, există astăzi chiar și aparate dentare invizibile.

Aparate dentare invizibile Invisalign la Dr. Tes

O opțiune perfectă de aparat dentar ar putea fi Invisalign. Dispozitivele de fixarepe dinți pentru îndreptare Invisalign sunt, după cum sugerează și numele, aproape invizibile. Probabil vor trece neobservate de persoana cu care vorbește purtătorul. Aceasta este o idee bună ca să nu te deranjeze purtarea unui aparat dentar pentru mai mult timp. Astfel, poți renunța mai ușor la ideea de extracție doar pentru a scurta perioada de purtare a aparatului.

Recomandări finale

Pentru oricine are în vedere aparatele dentare și potențialele extracții pentru a corecta problemele dentare, vă recomandăm să discutați cu un ortodont. Vorbiți despre opțiunile disponibile.

Dacă ortodontul recomandă extracții, întrebați dacă alte procedee chiar nu există. Căutați și o a doua opinie. Nu uitați că extracțiile dentare deformează inclusiv trăsăturile feței.

CLINICA STOMATOLOGICĂ DR. TES DIN BUCUREȘTI

Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

📞 Programări: 0732 826 068

Bineînțeles, te poți programa și online!

Zâmbește mai des cu Dr. Tes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *