0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Întreținerea sănătății cavității bucale

01, Aug, 2022 | 0 comments

Află totul despre întreținerea sănătății cavității bucale din acest articol marca Dr. Tes!

Atunci când vine vorba despre sănătatea cavității bucale, nu există multe reguli de respectat. De fapt, există atât de puține reguli, încât pot fi enumerate într-un singur articol. Astăzi ne dorim să vă vorbim despre aceste reguli de igienă dentară, pentru că ceea ce fac pacienții acasă este cel mai important factor de prevenire a afecțiunilor dentare și ale cavității bucale. Haideți, așadar, să descoperim ce trebuie să facem acasă, pentru a ne menține gura sănătoasă, ca să nu trebuiască să mergem la medicul stomatolog cu dureri și probleme.

Întreținerea sănătății cavității bucale

Periajul dentar după fiecare masă

Periajul dentar după fiecare masă este ceva ce se discută dintotdeauna, peste tot. Atunci când consumați alimente, reziduurile se depun pe dinți. Dacă nu le îndepărtați imediat, acestea, cu ajutorul salivei, sunt sursă de hrană pentru bacteriile din gură. Bacteriile se hrănesc cu vitaminele și mineralele din reziduurile dentare și cresc și se înmulțesc. Rezultatul înmulțirii bacteriilor rezultă în formarea plăcii bacteriene. Placa bacteriană se depune atât pe gingii, cât și pe dinți, perforând stratul de smalț, provocând inflamații și iritații gingivale. Aceste afecțiuni pot duce la boala parodontală, care rezultă în pierderea dinților. Din acest motiv, este important ca, după fiecare masă, să curățăm reziduurile de alimente printr-un periaj realizat cu simț de răspundere.

Folosirea apei de gură și a aței dentare

Există zone ale cavității bucale în care periuța de dinți nu ajunge. Majoritatea pacienților, spre exemplu, uită să curețe gingiile, obrajii interiori și limba atunci când își periază dinții. Cu toate acestea, placa bacteriană nu se depunde doar pe dinți, ci și pe zonele mai sus menționate. Dacă voi nu le curățați și pe acestea, eforturile depuse să vă curățați temeinic dinții vor fi aproape inutile. Din acest motiv, este important să folosiți apă de gură, care vă va ajuta să protejați și să curățați toate zolele pe care periuța de dinți nu le atinge. Ața dentară vă va ajuta să curățați zonele interdentare care sunt, de asemenea, greu de atins cu periuța și care sunt principalele locuri în care se formează tartrul.

Evitarea băuturilor care pătează sau care conțin acid

Băuturile cu acid nu sunt nocive doar pentru stomac, ci și pentru dinți. Acizii din băuturile voastre preferate, atunci când intră în contact cu smalțul dentar, în special dacă nu clătiți gura după consumarea lor, vor roade din acesta, provocând carii la fel de repede ca zahărul. Deși orice medic nutriționist vă va recomanda din start să nu consumați băuturi acide, dacă simțiți totuși nevoia să o faceți, există o soluție. Atunci când consumați o astfel de băutură, spălați-vă pe dinți imediat după. În acest fel, vă veți bucura de gusturile delicioase, însă vă veți menține sănătatea orală la punct și veți avita să ajungeți la medicul stomatolog cu dureri groaznice de dantură.

Evitarea zaharurilor

La fel ca în cazul băuturilor acide, zaharurile sunt de evitat. Desigur că tuturor ne place un pic de ciocolată din când în când, însă zaharurile din alimente, atunci când nu sunt curățate de pe dinți imediat după, au același rol nociv ca acidul. De fapt, în combinație cu placa bacteriană, zaharurile din alimente se transformă în acid pe dinții noștri și acționează în mod coroziv, penetrând smalțul dentar. Trebuie avut mereu în vedere faptul că, atunci când smalțul dentar se distruge, acesta nu se regenerează. Din acest motiv, protejarea sa este foarte importantă în orice moment.

Controlul stomatologic periodic

Controlul stomatologic periodic nu se referă la acel tip de control stomatologic atunci când simțiți jenă, dureri sau disconfort. Acesta se referă ca, la câteva luni, să mergeți la stomatolog pentru a se asigura că totul este bine în continuare, chiar dacă nu experimentați niciun fel de durere. Acest control se realizează pentru că, deseori, există probleme la nivelul cavității bucale pe care nu le putem vedea acasă.

Un exemplu de acest fel este depunerea de tartru, în stadiu incipient. Cu cât mergeți în mod constant la medicul stomatolog pentru un control, cu atât veți fi mai protejați de riscul de a avea parte de surprize neplăcute în ceea ce privește depunerile de tartru, în ceea ce privește cariile sau în ceea ce privește pierderile dentare. Controlul stomatologic nu durează mult timp, motiv pentru care este un efort mic de realizat pentru o durată lungă de viață a dinților voștri naturali.

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

☎️Programări: 0732 826 068

🌐www.Drtes.ro

😁Zâmbește mai des, cu doctor Tes !

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *