0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cum menținem dinții după albirea dentară?

08, Aug, 2022 | 0 comments

Cum menținem dinții după albirea dentară? Fiecare dintre noi, atunci când merge la stomatolog pentru o albire dentară, își dorește ca efectul de dinți albi și luminoși să dureze pentru totdeauna. Deși nu ne place să vă dăm vești proaste și să vă spunem că acest lucru nu este posibil, vă putem oferi totuși soluții pentru a păstra dinții albi cât mai mult timp cu putință. Ne dorim, totuși, să fim foarte clari asupra faptului că aceste metode nu sunt metode-minune și că, la un moment dat, dinții voștri vor necesita din nou procesul de albire, dacă doriți acel alb strălucitor. Haideți, așadar, să vedem ce trebuie să facem ca să menținem efectul albirii dentare cât mai mult timp, direct la noi acasă.

Cum menținem dinții după albirea dentară?

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o variantă tare bună atunci când doriți să vă păstrați pe termen îndelungat albul dinților. Tot ce trebuie să faceți este să creați o pastă formată din bicarbonat și apă și să o folosiți o dată pe săptămână în locul pastei de dinți. Bicarbonatul de sodiu este o pudră alcalină. Acest lucru înseamnă că, în contact cu apa, acesta eliberează radicali liberi care atacă petele de pe dinți, ajutându-vă, astfel, să vă mențineți zâmbetul alb mai mult timp. Nu uitați să clătiți bine de tot gura după ce folosiți această pastă. Nu este indicat să îl folosiți mai mult de o dată pe săptămână, pentru a nu vă afecta smalțul și gingiile, oricât de mult vă doriți dinți albi și strălucitori.

Alimente pentru albirea dinților

Există unele alimente pe care le poți introduce în dieta ta de zi cu zi, dacă nu le ai deja, care ajută nu doar la menținerea unor dinți sănătoși, dar și la albirea lor. Cerealalele integrale, spre exemplu, sunt un astfel de aliment. Fructele și legumele de tip morcovi, kiwi, mere, căpșuni sau țelină, de asemenea curăță foarte bine dinții și ajută la albirea lor. Adoptarea unui stil de viață sănătos are multiple beneficii asupra organismului și, dacă veți urma o astfel de dietă, veți observa că inclusiv calitatea dinților și a gingiilor va crește.

Evitarea alimentelor care pătează dinții

Cei care fumează, sau cei care consumă băuturi care pătează dinții, de tipul cafelei, al ceaiului sau al vinului roșu, vor avea mult mai mult de suferit în ceea ce privește colorarea dentară. Din acest motiv, dacă preferați să aveți dinții albi, trebuie să renunțați la aceste băuturi sau să le înlocuiți cu altele care nu pătează. Deși obiceiurile vechi dispar greu, important este să puneți voi înșivă în balanță prioritățile pe care le aveți și să măsurați dacă preferați un zâmbet alb sau o băutură savuroasă. Noi vrem doar să menționăm faptul că fiecare își croiește singur soarta și că, la finalul zilei, ceea ce ne definește este format din alegerile pe care le-am luat noi înșine. Așa că voi alegeți cum va arăta zâmbetul vostru.

Benzi pentru albirea dinților

Benzile pentru albirea dinților sunt niște fâșii subțiri care conțin peroxid de hidrogen pe care le aplicați peste dinți. Este important să aveți în vedere să nu vă atingeți gingiile cu aceste benzi, pentru a nu le irita din cauza substațelor pe care le conțin. În funcție de tipul de benzi pe care le achiziționați, acestea pot să își facă efectul mai repede sau mai greu, cu ajutorul accesoriilor adiționale, sau singure. Este foarte important ca, atunci când încercați produse noi, să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, pentru a nu face nicio greșeală pe care să o regretați mai târziu. Puteți, atunci când doriți achiziționarea unor astfel de produse, să discutați cu medicul stomatolog, care vă va oferi cele mai bune sfaturi pentru tipul vostru de dinți și de gingii.

Pastă de dinți pentru albirea dinților

Piața din România este debordată de atâtea paste de dinți pentru albit, motiv pentru care aveți o gamă tare variată de produse de acest tip. Multe paste de dinți conțin particule care să ajute la îndepărtarea petelor de pe dinți. Unele conțin bicarbonat de sodiu, în timp ce altele conțin cărbune activ. Cel mai important este să vă consultați cu medicul vostru dentist, iar acesta vă va ajuta să găsiți pasta de dinți cea mai bună pentru nevoile voastre.

Cabinet stomatologic București sectorul 6 – Dr. Tes

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sectorul 6

☎️Programări: 0732 826 068

🌐www.Drtes.ro

😁Zâmbește mai des, cu doctor Tes !

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *