Vrei să afli mai multe despre albirea dentară cu laser? Dr. Tes din București este specialista care îți va explica totul în acest articol!
Procesul de albire dentară este unul din cele mai des cerute procese la cabinetele stomatologice din România, dar și din afară. Realizat fără durere, într-un timp destul de scurt, acest proces este preferat de multă lume pentru a obține dinți mai albi într-un timp cât mai scurt. Cu toate acestea, datorită evoluției medicinei odată cu tehnologia, românii se bucură acum de mai multe modalități de a-și albi dinții. Din acest motiv, astăzi dorim să vă vorbim despre cum are loc procesul de albire dentară cu laser și despre toate lucrurile pe care ar trebui să le știți dacă luați în considerare să faceți acest tratament.
Cum se realizează albirea dentară cu laser?
Primul pas important pentru a albi dinții cu laser este acela de a proteja gingiile. Din acest motiv, medicul stomatolog va aplica straturi protectoare peste acestea, pentru a le feri de laserul care urmează să fie aplicat pe dinți, dar și de substanțele ce vor acționa la un loc cu laserul. Al doilea pas este ca medicul stomatolog să aplice pe dinți un gel cu peroxid de hidrogen, iar apoi laserul va acționa asupra acestui gel, activându-i puterile de albire a dinților.
Procedeul de dinaintea albirii dentare cu laser
Albirea cu laser nu poate fi folosită pe dinții oricui, pentru că fiecare dintre noi este diferit și fiecare are sensibilitățile și nevoile sale. Din acest motiv, înainte de procesul propriu zis de albire dentară cu laser, este nevoie să se urmeze o anumită conduită, pentru ca medicul dentist să se asigure că pacientului în cauză poate să i se administreze acest tratament. Haideți să vedem care sunt pașii de parcurs înainte de a face un tratament de albire dentară cu laser.
Consultul inițial
Consultul inițial este procesul prin care pacientul discută cu medicul dentist despre dorința sa de realizare a procesului de albire dentară. Medicul dentist va consulta starea de sănătate a cavității bucale, pentru a stabili dacă pacientul în cauză este sau nu apt să suporte această procedură. În același timp, medicul va observa și dacă pacientul prezintă carii, anormalități sau sensibilități, moment în care mai întâi le va trata pe acestea, abia apoi putând să realizeze albirea dentară.
Igienizarea danturii
Dacă pacientul nu prezintă carii, fisuri dentare sau orice alte afecțiuni care să necesite o tratare imediată, medicul stomatolog își va da acordul pentru albirea dentară. Primul pas, înainte de albirea propriu zisă, va fi să igienizeze cu simț de răspundere cavitatea bucală.
Acest lucru înseamnă că medicul dentist va realiza un detartraj, pentru a elimina depunderile de tartru de pe dinți, un periaj profesional, pentru a elimina orice alte pete și urme de placă bacteriană și o mineralizare a dinților. În funcție de complexitatea procesului urmat și de cerințele pe care le necesită produsele folosite, se poate continua după aceea cu albirea dentară.
Nu uitați să menționați medicului stomatolog orice substanță care vă provoacă alergii înainte de a începe orice tratament sau proces, pentru a evita situațiile de urgență prin care nu dorește să treacă nimeni. În felul acesta, medicul stomatolog va avea grijă să folosească doar substanțe și produse compatibile cu organismul vostru, iar toată activitatea se va desfășura în liniște și bunăstare.
Albirea internă a dintelui
Există unii pacienți care, în prealabil, au suferit o extracție a nervului sau o altă intervenție de acest tip, lăsând canalul gol. Acest tip de lucrare permite ca dintele, în timp, să se coloreze prin interior, oferint un aspect neplăcut de dinte pătat. Din acest motiv, dacă clientul care dorește o albire dentară este în această situație, înainte să îi fie administrat tratamentul de albire dentară cu laser pentru suprafața exterioară a dinților, va fi realizat în primul rând procedeul de albire internă a dintelui.
Aceste lucruri sunt, în primul rând, discutate între medicul dentist și pacientul său, pentru că s-ar putea ca cineva să nu dorească să realizeze albirea internă. În orice caz, medicul dentist va propune oricând cea mai bună alegere pentru pacientul său, pentru că, deși în majoritatea cazurilor ceea ce lucrăm în cavitatea voastră bucală doare, noi ne dorim ca voi, pacienții, să fiți fericiți. Niciun medic stomatolog nu va realiza o procedură fără să se consulte cu pacientul mai întâi și fără să îl înștiințeze de toate aspectele acelei proceduri.
Cabinet estetică dentară București sectorul 6 – Dr. Tes
Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sectorul 6
Programări: 0732 826 068
www.Drtes.ro
Zâmbește mai des, cu doctor Tes !
0 Comments