0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

10 motive pentru care implanturile dentare sunt cea mai buna alegere

15, Aug, 2022 | 0 comments

Dacă aveți un dinte sau mai mulți dinți lipsă, implanturile dentare trebuie luate în considerare.

Deși nu sunt singura opțiune, implanturile au beneficii de neegalat pe termen lung și scurt. Înainte de a explora beneficiile, să aflăm ce sunt implanturile dentare de la Dr. Tes, cel mai bun dentist din sectorul 6 București!

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este un mic șurub din titan, zirconiu sau ceramică care este introdus în maxilar, înlocuind rădăcina dintelui lipsă. Osul din jur fuzionează încet cu implantul, servind pentru a-l menține în siguranță pe loc. Acest implant (cunoscut și sub denumirea de bont) asigură structura pe care poate fi montat un dinte fals (o coroană sau o punte susținută de implant).

10 motive pentru care implanturile dentare sunt cea mai buna alegere

Iată de ce implanturile sunt cea mai bună alegere pe care o poți face pentru sănătatea ta orală și generală:

Implanturile dentare arată ca dinții naturali

Acesta este un beneficiu major al implanturilor dentare. Odată ce tratamentul este finalizat, rezultatul pare complet natural și nu se va distinge vizual de dinții tăi naturali. Implanturile ceramice sunt de culoarea fildeșului, ca o rădăcină naturală a dintelui, oferind o alternativă plăcută din punct de vedere estetic la implanturile metalice.

Implanturile dentare se simt ca niște dinți naturali

Deoarece implanturile dentare funcționează exact ca un dinte natural, puteți uita că le aveți în gură. Îngrijirea dinților implantați nu este diferită de îngrijirea dinților dumneavoastră naturali. Trebuie să îi periați și să folosiți ata dentară zilnic, dar nu va trebui să aplicați creme și adezivi speciali sau să îi înmuiați într-un pahar peste noapte, așa cum ați proceda în cazul protezelor dentare. De asemenea, nu vor avea niciodată nevoie de o plombă sau de un tratament de canal radicular, așa cum ar putea avea dinții naturali care susțin lucrările dentare.

Implanturile dentare sunt durabile – adesea durează toată viața

Implanturile dentare au o rată de succes de 98% și modul în care funcționează, devenind parte a osului maxilar, le oferă o durabilitate de neegalat. Dacă mențineți o igienă orală bună și faceți controale stomatologice regulate în urma acestui tratament, există șanse mari ca implantul să reziste toată viața.

Fiind un tratament pe viață, implanturile sunt rentabile financiar

Se spune că implanturile dentare costă mai mult decât alte opțiuni și, în ceea ce privește costul inițial, acest lucru este adesea adevărat. Asta, totuși, nu oferă imaginea completă. Este posibil ca un implant dentar să dureze toată viața, astfel încât costul pe an poate fi mai mic decât tratamentele alternative care ar putea necesita înlocuire sau corectare în anii următori. Per total, ieșiți mai ieftin cu un implant dentar decât cu alte opțiuni de tratament.

Calitatea vieții tale nu va fi afectată (poate fi chiar îmbunătățită!)

În calitate de dentiști, vă recomandăm să mențineți o dietă sănătoasă și să limitați zahărul, dar orice ați alege să mâncați, implantul dumneavoastră dentar nu vă va împiedica. Dinții implantați vă permit să mâncați, să vorbiți și să zâmbiți cu deplină încredere, deoarece nu vor aluneca și nu se vor schimba niciodată, așa cum o fac adesea lucrările detașabile.

Implanturile dentare pot preveni pierderea osoasă

Pierderea dinților duce inevitabil la pierderea osoasă dacă dintele nu este înlocuit. Spre deosebire de alte opțiuni de înlocuire, implanturile dentare pot ajuta la stimularea osului să se reconstruiască și să rămână sănătos prin fuziunea cu osul maxilar și stabilizarea acestuia. S-ar putea să vă întrebați de ce contează această prevenire a pierderii osoase. Ajută la menținerea maxilarului și a gingiilor puternice, reducând probabilitatea de apariție a fracturilor și a altor probleme de sănătate orală și care afectează restul gurii.

Implanturile dentare nu compromit sănătatea altor dinți

Tratamentul cu implanturi dentare nu are niciun efect asupra sănătății dinților naturali adiacenți; alte opțiuni de înlocuire a dinților pot slăbi dinții adiacenți și îi pot lăsa mai susceptibili la carii.

Implanturile dentare pot înlocui orice număr de dinți

Dacă lipsesc doi sau mai mulți dinți, golurile trebuie închise cât mai repede posibil pentru a evita poziționarea greșită a dinților și a osului maxilar. Punțile susținute pe implant și protezele parțiale susținute de implanturi dentare oferă mai multă stabilitate decât protezele convenționale.

Ele sporesc stima de sine

Un dinte lipsă poate duce la scăderea stimei de sine, iar unele tratamente de restaurare a dinților, cum ar fi o punte sau proteze dentare, nu remediază întotdeauna pe deplin această problemă. Un implant dentar este diferit. Rezultatul este un dinte care arată și se simte complet natural și astfel creează un zâmbet cu aspect natural, care restabilește aspectul fizic și crește stima de sine. Pierderea osoasă poate modifica, de asemenea, structura feței în timp, creând un aspect scufundat și îmbătrânit prematur.

Procesul este încercat și testat

La Dr. Tes, am montat peste 2.000 de implanturi dentare. Aceasta este o procedură populară, comună, care s-a dovedit că oferă rezultate de durată, pe termen lung, stimulând sănătatea orală și abordând problemele estetice ale unui dinte sau dinților lipsă.

Alternativele la implanturi

Există trei alternative principale la implanturile dentare, detaliate pe scurt mai jos.

Proteză parțială

O proteză parțială constă dintr-o placă acrilică detașabilă sau un cadru metalic care susține unul sau mai mulți dinți artificiali. Deși este o opțiune ieftină, aceasta are cea mai scăzută rată de succes pe termen lung – durează cinci ani în doar 40% din cazuri. Protezele parțiale sunt detașabile și astfel oferă o experiență foarte diferită față de implanturi, care funcționează ca un dinte natural.

Punte legată de rășină

Această opțiune de tratament fixează un dinte artificial pe dinții adiacenți prin „aripi” metalice. Rata de succes este mare, puntea durând cel puțin cinci ani în 88% din cazuri, deși durata medie de viață nu este cu mult peste aceasta. Un dezavantaj este că în unele cazuri este posibil să se vadă prin dinți metalul care ține dintele artificial pe loc.

Puntea convențională

O punte convențională este un dinte artificial fix care este ținut pe loc prin tăierea dinților adiacenți pentru a-i permite să se potrivească. Această opțiune are o rată de succes ridicată și este o soluție pe termen mai lung decât tratamentele menționate anterior, deși o problemă potențială de luat în considerare este că poate deteriora dinții adiacenți pe măsură ce sunt „tăiați” pentru a face spațiu pentru punte. În 32% din cazuri nervul dinților se poate devitaliza, iar dacă puntea eșuează, aceasta poate compromite și sănătatea altor dinți.

Implanturile dentare rămân, fără dubiu, cea mai bună soluție. Iar la Dr. Tes în București beneficiezi de cel mai bun tratament, cea mai mare rată de succes a intervenției și cel mai mic preț din oraș!

Implanturi dentare sectorul 6 București – Dr. Tes

🔺La cabinetul Dr. Tes, vrem să vă ajutăm să zâmbiți mai mult și să vă faceți mai puține griji! Reușim să facem acest lucru oferind mereu servicii la o calitate excelentă și la un preț accesibil.

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *