0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

5 moduri în care stresul îți afectează dinții

18, Aug, 2022 | 0 comments

Se pare că fiecare deceniu are riscurile sale de sănătate, de la alcool la grăsimi la zahăr, dar un risc care este atemporal este stresul. Având aparent mai puțin timp și mai puține resurse pentru a ne îndeplini obiectivele, este inevitabil ca mai mulți dintre noi să fim din ce în ce mai stresați acasă și la serviciu. Medicul dumneavoastră de familie s-ar putea să fie îngrijorat de tensiunea arterială, medicul reumatolog s-ar putea să vă monitorizeze durerile de gât și de spate, dar de ce ar trebui să vă îngrijoreze medicul dentist?

S-ar putea să fii surprins să afli că stresul tău are un impact direct (și negativ) asupra dinților tăi.

5 moduri în care stresul îți afectează dinții

Iată modurile în care stresul vă poate afecta sănătatea orală:

S-ar putea să-ți scrâșnești dinții

Denumită și bruxism, scrâșnirea dinților în timp ce dormi este ceva ce poate nici măcar nu știi că faci, dar poate avea efecte secundare grave, cum ar fi dureri de maxilar și gât, dureri de cap, uzura dinților și chiar dinți crăpați sau rupti.

Ai putea dezvolta afecțiuni temporomandibulare

Scrâșnirea și strângerea dinților din cauza stresului poate duce la afecțiunea articulației temporomandibulare, care vă poate impune să purtați o protecție bucală sau chiar să urmați un tratament stomatologic suplimentar.

Creșteți riscul de apariție a bolilor gingivale

Stresul îți compromite sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că capacitatea corpului tău de a lupta împotriva bacteriilor este slăbită. Acest lucru deschide porțile pentru gingivită și verișoara ei mai gravă, parodontoza.

Este posibil să aveți ulcere bucale

Există multe cauze posibile ale ulcerelor bucale, dar stresul este în fruntea listei. Pe lângă faptul că sunt neplăcute, ulcerele sunt o invitație la infecția bacteriană.

Este mai probabil să-ți neglijezi igiena bucală

De la lipsa de somn care ne determină să fim prea obosiți pentru a ne îngriji de igiena orală zilnică cât de asiduu ar trebui, până la o poftă crescută de zahăr, stresul este pur și simplu o veste proastă pentru sănătatea orală.

Deci, ce vă sugerăm să faceți în privința asta?

Doar încercarea de a găsi timp într-o zi aglomerată pentru a elimina stresul poate fi stresant în sine – numiți-o meta-stres dacă doriți! Nu vă temeți, există o mulțime de moduri de a învinge stresul în mod regulat, care nu vă vor pierde prea mult timp din zi.

Iată cele cinci favorite ale noastre:

Pleacă în vacanță chiar de la biroul tău

Nu, știm că o vacanță poate să nu fie în programul (sau în bugetul dvs.), dar doar închideți ochii timp de cinci minute și vizualizați unde ați merge dacă ați putea. Încearcă să „fii” cu adevărat acolo, imaginându-ți priveliștile și sunetele.

Exerciții de respirație

A face o serie de respirații adânci, în care inspirați pe nas și expirați pe gură, poate dura mai puțin de un minut, dar are un efect surprinzător de calmant.

Relaxarea mușchilor

Relaxarea progresivă a mușchilor este o tehnică prin care te tensionezi, apoi relaxezi fiecare mușchi din corp, unul câte unul. S-ar putea să nu realizezi care dintre mușschi au fost tensionați până nu te concentrezi asupra lor.

Hidratare

Nu, nu cu alcool – acesta nu este cu siguranță cel mai bun mod de a combate stresul – dar asigurați-vă că vă saturați cu acel elixir magic: apa. Menținerea hidratării ajută la prevenirea durerilor de cap, care contribuie la senzația de „stresat” și, de asemenea, vă obligă să faceți pauze frecvente de toaletă!

Zâmbetul larg

Actul fizic de a zâmbi forțează mușchii feței într-o poziție care declanșează eliberarea de endorfine – substanța chimică naturală „fericită” a corpului tău. Și cine știe, zâmbetul tău s-ar putea să atragă și să ajute oamenii cu care lucrezi!

Dacă aveți îngrijorări cu privire la efectele stresului asupra sănătății dentare, programați-vă azi la Dr. Tes. Vom verifica sănătatea dvs. orală și vă vom oferi o mulțime de sfaturi grozave pentru a combate stresul de zi cu zi!

Consultație stomatologică sector 6 București – Dr. Tes

😁Zâmbește mai des, cu doctor Tes !

__

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, sector 6, București

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *