Dinții tăi sunt supuși băuturilor răcite, supelor fierbinți, alimentelor acide și substanțelor zaharoase care se lipesc pe ei. Nu le este ușor. Totuși, ei rezistă eroic zi de zi în gura ta. Iar atunci când unul dintre ei are o mică problemă, soluția nu este întotdeauna să îl extragem. Este de preferat să îl salvăm. Cum facem acest lucru? Printr-un tratament de canal, de cele mai multe ori. Află aici totul despre tratamentul de canal, procedura endodontică ce îți salvează dintele!
Tratamentul de canal: procedura endodontică ce îți salvează dintele
Dinții tăi se pot deteriora, pot pierde os din cauza bolii gingiilor parodontale sau pot suferi o leziune traumatică din cauza unui accident. Aceste afecțiuni pot provoca o infecție a țesuturilor pulpare subiacente.
Aici vine în ajutor canalul radicular. Un tratament de canal radicular este una dintre cele mai eficiente strategii pentru reținerea și tratarea unui dinte bolnav. Tratamentul de canal se mai numește și „procedura endodontică”. Endo înseamnă „înăuntru”, iar odont înseamnă „dinte”.
Tratamentul este crucial dacă pulpa din interiorul canalului radicular este infectată. Această infecție provoacă durere și chiar creează un abces dacă nu este tratată.
Se face o examinare preliminară pentru a determina dacă salvarea dintelui este posibilă. Procedura necesită cel mult câteva vizite la dentist.
Următorii pași care sunt implicați în procesul de restaurare a dintelui:
Examinare, raze X și anestezie locală
Dintele este examinat cu atenție și se face o radiografie. Apoi se administrează anestezie locală pentru a amorți dintele și gingiile din jur. Poate dura ceva timp pentru a fi anesteziat corespunzător dacă pulpa dentară este grav infectată.
Barajul dentar
Pe zona înconjurătoare este plasată o folie de protecție numită „baraj dentar”. Acest lucru se face pentru a izola dintele și a-l proteja de salivă în timpul procesului.
Forarea unei găuri de abces
O mică deschidere este găurită pe suprafața de mușcare a dintelui infectat. Abcesul oferă acces la canalul radicular și camera pulpară, permițând, de asemenea, trecerea instrumentelor minuscule.
Îndepărtarea pulpei moarte – procedura endodontică
Instrumentele speciale îndepărtează pulpa moartă și țesuturile bolnave. Se curăță pulpa și canalul și se modelează suprafața pentru umplutură. După îndepărtarea zonei afectate, durerea dispare.
Umplerea Canalelor
Când spațiul este curățat corespunzător, canalele radiculare sunt umplute cu o substanță biocompatibilă. O substanță asemănătoare cauciucului este folosită pentru a umple spațiul canalului. Se sigilează dintele. Este important să sigilăm zona corespunzător, astfel încât să nu se dezvolte din nou infecții prin pătrunderea microbilor. Se face o umplere temporară pentru a sigila orificiul abcesului care este îndepărtat ulterior când se fixează coroana.
Restaurarea dintelui
Structura dintelui, pierdută în timpul procedurii, este înlocuită cu o coroană. Stomatologul dumneavoastră va ști ce tip de restaurare este perfect pentru dvs. pentru a preveni contaminarea din nou a canalului de către bacteriile bucale.
Tratamentele ortodontice avansate oferite de cabinetul stomatologic Dr. Tes din sectorul 6 București beneficiază de instrumente și aparatură de ultimă generație. Pulpa inflamată este îndepărtată și se efectuează curățarea și etanșarea corespunzătoare pentru a vă restabili dintele.
Tratament de canal fără durere în București la Dr. Tes
Echipa de la cabinetul stomatologic Dr. Tes din București lucrează mereu cu zâmbetul pe buze și cu “mână ușoară”, așa încât nu vei simți absolut nimic. Nu are de ce să îți fie frică. O înțepătură de țânțar va fi mai dureroasă decât un tratament de canal efectuat la Dr. Tes.
Vrei un tratament de canal fără durere în București? Programează-te online la Dr. Tes și hai să îți salvăm dintele!
__
Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, sectorul 6, București
Programări: 0732 826 068
Buna ziua! Am fost indrumata de la un cabinet stomatologic catre un endodent pt tratament de canal la premolar 4.5. Am radiografie. In capatul radacinii are o bifurcatie si dr stomatolog nu poate curata pana in capat. Va rog sa imi spuneti cat costa interventia la dvs. Multumesc!