0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Stomatologie pediatrică sau generală – ce să alegi pentru familia ta?

01, Sep, 2022 | 0 comments

Alegerea unui dentist poate fi dificilă. Ceea ce este mai dificil este să alegi un serviciu stomatologic care să se potrivească nevoilor familiei tale. Adulții și copiii au nevoi dentare diferite. Alegerea între stomatologii generaliști și cei pediatri este dilematică pentru multe familii. Ați vrea să mergeți cu toții la același medic stomatolog, însă ce să alegeți? Stomatologie pediatrică sau generală? Vezi câteva idei interesante asupra acestui subiect mai jos!

Stomatologie pediatrică sau generală?

Există multe cabinete stomatologice din București care oferă servicii de îngrijire dentară pentru întreaga familie, inclusiv servicii de stomatologie pediatrică. Dacă sunteți în căutarea unui cabinet stomatologic care să răspundă nevoilor dvs. și ale familiei dvs., alegerea unui astfel de cabinet stomatologic generalist pare a fi o alegere bună. Sau nu e așa?

Așadar, înainte de a decide la ce cabinet stomatologic să apelați, citiți în continuare pentru a afla diferențele dintre stomatologii generaliști și cei pediatri și vedeți care se va potrivi nevoilor dumneavoastră!

Cabinete de stomatologie generală în București – ce înseamnă?


Stomatologia generală înseamnă că dentistul generalist oferă o gamă largă de servicii stomatologice în loc să se specializeze într-un domeniu specific al stomatologiei. De asemenea, acest tip de dentist oferă soluții dentare generale precum umplerea cariilor, curățarea dinților, extracția dinților, restaurarea dinților deteriorați și tratamentul bolilor dentare. El oferă aceste servicii adulților și copiilor fără discriminare.

Cabinete de stomatologie pediatrică în București – ce înseamnă?


Stomatologia pediatrică este domeniul stomatologiei care se ocupă de problemele dentare ale copiilor. Medicii stomatologi pediatri au primit 2 până la 3 ani de pregătire suplimentară pentru a trata copiii de toate vârstele. Expertiza lor include, de asemenea, abordarea comportamentului copiilor, specializarea în dezvoltarea orală infantilă și rezolvarea problemelor dentare care sunt unice pentru copii. Desigur, un astfel de dentist are capacitatea de a oferi și servicii stomatologice pentru adulți. Totuși, specializarea sa este în medicina dentară pediatrică. Pediatrii, în general, nu acordă consultații adulților, deși pot exista excepții.

stomatologie generalista Bucuresti

Care sunt diferențele dintre cele două tipuri de cabinete de stomatologie?


Stomatologii generaliști oferă îngrijiri dentare generale,necesare pentru întreținerea sănătății orale. Stomatologii pediatri oferă o atenție specializată asupra stării orale generale a copiilor.

O altă diferență a stomatologiei generaliste față de stomatologia pediatrică este că prima nu limitează vârsta pacienților, poate trata copii și adulți în egală măsură.Stomatologii pediatri tratează doar copiii de la vârste mici până la vârsta adolescenței.

În ceea ce privește pregătirea profesională, atât stomatologii generaliști, cât și cei pediatri au primit aceeași educație necesară pentru practicarea stomatologiei. Cu toții sunt absolvenți ai facultăților de medicină dentară. Totuși, stomatologii pediatri au o pregătire suplimentară în domeniul psihologie pentru a putea face copiii să se simtă mai confortabil și mai relaxați în timpul procedurilor dentare.

Ce alegi: cabinet stomatologic generalist sau cabinet stomatologic pediatric?


Alegerea între stomatologii generaliști și cei pediatri necesită luarea în considerare a o mulțime de factori. Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare sunt nevoile familiei dvs. Dacă aveți copii fără probleme orale deosebite, puteți merge cu toții la un cabinet stomatologic generalist din București sau din orașul dvs. Dacă aveți copii care necesită tratamente speciale, atunci ar trebui să aveți doi medici dentiști la care să apelați: unul generalist pentru adulți și unul pediatric pentru copil.

În general, un medic stomatolog generalist practică tarife mai mici decât un stomatolog pediatru. De aceea, dacă copilul dvs. nu necesită în mod deosebit un pediatru, alegeți un dentist generalist. Nu uitați că acesta tratează cu succes pacienții de la juniori până la seniori. Astfel, veți economisi bani.

Dr. Tes este o clinică dentară specializată în furnizarea de servicii de îngrijire stomatologică pentru copii și adulți la prețuri accesibile în București, sectorul 6. Avem un personal atent care se poate ocupa de problemele dentare ale copiilor tăi, făcându-i în același timp să se simtă relaxați în timpul vizitei lor.

Vă așteptăm cu drag la Dr. Tes, cu pitici, mămici, tătici și bunici!

👇De acum vă oferim și posibilitatea de plată în rate prin bancă!

🔺Când vedem comentarii pozitive din partea pacienților noștri despre eforturile pe care le depunem pentru a oferi cele mai bune servicii, suntem foarte fericiți. Satisfacția pacienților înseamnă totul pentru noi!

✨Ne place munca noastră. Este un sentiment extraordinar să știm că oamenii, adulți și copii, își iubesc noul zâmbet!✨

__

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sectorul 6

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *