0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

5 motive pentru care igiena orală este esențială

05, Sep, 2022 | 0 comments

Igiena orală este practica prin care vă mențineți dinții fără carii și celelalte structuri ale gurii fără infecții. Această practică include periajul regulat și folosirea aței dentare. Dr. Tes recomandă, de asemenea, consultațiile dentare regulate și curățarea profesională a danturii de cel puțin două ori pe an pentru a asigura o bună igienă orală.

Igiena orală este vitală pentru sănătatea și bunăstarea generală a unei persoane. Studiile au arătat că bolile orale netratate pot crește riscul afecțiunilor de sănătate. Astfel, menținerea unei bune igiene orale este importantă pentru îmbunătățirea sănătății bucale și a bunăstării generale.

5 motive pentru care igiena orală este importantă


Scopul principal al igienei orale este de a preveni acumularea plăcii dentare care poate provoca carii dentare sau infecția gingiilor. Dincolo de sănătatea ta orală, iată 5 motive bune pentru care igiena orală este importantă:

Bolile dentare îți afectează sănătatea generală

Gura ta servește drept ușă către părțile interne ale corpului tău. Gura servește, de asemenea, ca punct de plecare pentru detectarea simptomelor precoce ale bolilor sistemice. Bolile sistemice, cum ar fi diabetul, deseori încep să devină evidente ca o leziune bucală sau alte probleme dentare, cum ar fi infecția gingiilor.

Cercetările de la Harvard arată că pacienții cu boală parodontală prezintă un risc mai mare de a avea boli de inimă. Conform acestei cercetări, boala parodontală crește nivelul inflamației din organism. Inflamația cronică poate afecta multe părți ale corpului, inclusiv inflamația arterelor inimii.

În afară de diabet și afecțiuni cardiovasculare, iată și alte complicații de sănătate cauzate de igiena orală deficitară:

 • Pneumonie bacteriană
 • Endocardită
 • Complicații ale sarcinii
 • Greutate mică la naștere
 • Cancer
 • Septicemie


Menținerea dinților curați și a gurii igienizate poate ajuta la prevenirea riscurilor de complicații pentru sănătate. De asemenea, cel mai bine este să programați controale stomatologice regulate la fiecare șase luni pentru a asigura o bună sănătate și igienă orală.

Detectarea precoce a bolilor orale

O componentă importantă a igienei orale adecvate este vizita la dentist. Dr. Tes îți stă la dispoziție în București, sectorul 6. Examinările regulate ale danturii și curățarea profesională a dinților pot ajuta la detectarea oricăror afecțiuni orale sau complicații de sănătate cauzate de bolile gingiei.

Igiena orală previne pierderea dinților

Pierderea dinților este cea mai frecventă problemă dentară pentru copii și adulți. Unul dintre numeroasele motive pentru pierderea dinților este igiena dentară deficitară. Acumularea plăcii dentare cauzată de igiena orală deficitară poate duce la carii dentare severe sau infecții ale gingiilor care, la rândul lor, pot cauza pierderea dinților.

Periajul regulat și adecvat și folosirea aței dentare pot ajuta la reducerea formării plăcii. Cu toate acestea, periajul și folosirea aței dentare nu sunt suficiente pentru a vă asigura că sănătatea și igiena dumneavoastră orală sunt îla nivel maxim. Cel mai bine este să beneficiați de o curățare dentară profesională de 2 ori pe an. Acest lucru este cel mai indicat pentru a ne asigura că dinții sunt sănătoși, iar liniile gingiilor sunt fără placă și tartru.

Beneficiezi de un plan de tratament oral special conceput pentru tine

Starea danturii și structurile gurii variază la fiecare pacient. Afecțiunile dentare pot fi detectate în timpul vizitelor regulate la stomatolog. Evaluările dentare pot ajuta la crearea unui plan stomatologic unic pentru nevoile fiecărui pacient.

Fie că nealinierea dinților vă nemulțumește, fie că suferiți de carii dentare severe, Dr. Tes va lucra la crearea unui plan de îngrijire orală. Scopul este de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele dentare, asigurând în același timp o bună sănătate și igienă orală.

Igiena orală asigură un zâmbet mai alb și mai strălucitor

Ai încredere să zâmbești larg? De fiecare dată?

Pentru un zâmbet sănătos, trebuie să practicați o bună igienă orală în fiecare zi. Menținerea plăcii dentare la un nivel minim vă poate ajuta să zâmbiți cu încredere.

Acestea sunt doar 5 motive bune pentru care igiena orală este importantă. Practicarea unei igiene bune și adecvate este o investiție bună nu doar pentru dinții tăi, ci și pentru bunăstarea ta generală.

Sfaturi pentru o bună igienă orală

Iată câteva sfaturi pentru a asigura și a menține o bună igienă orală:

 • Mâncați alimente sănătoase și evitați gustările cu zahăr.
 • Evitați utilizarea produselor din tutun.
 • Clătiți-vă gura cu apă de gură după masă sau mestecați gumă fără zahăr.
 • Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi sau după fiecare masă.
 • Protejați-vă dinții cu un dispozitiv de protecție pentru gură atunci când practicați sporturi de contact.
 • Folosiți o protecție de noapte dacă aveți tendința de a scrâșni dinții în timpul somnului.

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *