0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cum se folosește ața dentară?

15, Sep, 2022 | 0 comments

Toți medicii dentiști recomandă folosirea zilnică a aței dentare, pentru că beneficiile ei asupra danturii noastre sunt dovedite științific. Din acest motiv, considerăm că merită să dedicăm un articol tuturor pacienților care ne-au întrebat în timp cum se folosește ața dentară. În plus, acest articol va fi de mare folos și celor care nu au curajul să întrebe acest lucru, de frică să nu fie luați în râs. Adevărul este că foarte puțini sunt medicii dentiști care explică pacienților efectiv cum se folosește ața dentară fără a fi întrebați. Așadar, astăzi dorim să vă explicăm pas cu pas cum se pace, pentru că nu este important doar să o folosiți, ci și să o folosiți corect.

Cum se folosește ața dentară?

În primul rând, trebuie să alegi o lungime potrivită de ață dentară, astfel încât să îți permită să te folosești de ea în vederea curățării eficiente a dinților. Nu îți face griji dacă la început nu nimerești dimensiunea potrivită și o rupi ba prea lungă, ba prea scurtă. Cu timpul vei învăța să rupi ața dentară la dimensiunea ideală pentru nevoile tale. Ideea este că ața dentară trebuie înfășurată pe două degete, ideal pe degetul arătător și pe cel mare, lăsând aproximativ 2 centimetri între ele. Acești doi centimetri îi vei folosi la curățarea dinților.

Introdu segmentul de 2 cm de ață dentară între dinți și mișcă firul cu ajutorul celor două degete pe care este înfășurată. Secretul este să folosești mișcări verticale pentru a curăța dinții, însă nu uita să fii blând. Dacă folosești ața dentară într-un mod violent și brutal, mai mult ca sigur îți vei cauza răni la nivelul gingiei. După ce ai ajuns la rezultatul dorit cu ața dentară, nu uita să clătești gura cu apă.

În ceea ce privește tehnica de curățare a dinților cu ața dentară, nu prea mai există secrete, căci asta e tot. Cu toate acestea, există unele informații care vă vor ajuta pe viitor, în alegerea tipului de ață dentară potrivit pentru nevoile voastre și ale familiei. Haideți să vedem câte tipuri de ață dentară există în comerț și cum se deosebesc între ele.

Vezi și cum se folosește corect periuța de dinți!

Ața dentară standard

Ața dentară standard este cea mai cunoscută dintre toate ațele dentare. Aceasta poate fi găsită atât în farmacii, cât și în supermarket-urile obișnuite. Grosimea unei ațe dentare standard este medie, și prezintă un strat subțire de ceară de-a lungul ei. Acest tip de ață dentară este cel mai des folosit de către adulții cu spațierea dinților nici prea mică, nici prea mare. De asemenea, acest tip de ață dentară standard este indicată celor care nu suferă de gingii sensibile.

Ața subțire cerată

Ața dentară subțire cerată este perfectă pentru cei care au spații mici între dinți. În plus, datorită faptului că este foarte subțire și că prezintă un strat ceva mai gros de ceară, această ață dentară poate fi folosită și de persoanele cu gingii sensibile. Multe dintre mărcile cunoscute și iubite de publicul larg produc acest tip de ață dentară subțire cerată, așa că fiți siguri ca aveți de unde alege.

Ața dentară de mătase necerată, groasă

Ața dentară de mătase necerată, groasă este creată special pentru aceia dintre noi care au spațiile între dinți ceva mai mari. Atenție, când vorbim despre spații între dinți, ne referim atât la dinții naturali, cât și la proteze, pentru că și unii și alții trebuie curățați. Acest tip de ață dentară de mătase necerată, groasă se găsește cel mai sigur la farmacii. În unele supermarket-uri puteți, de asemenea, găsi acest tip de ață dentară, însă cel mai indicat este să o căutați în farmacia voastră preferată.

Ața cu efect de albire

Ața dentară cu efect de albire este o ață dentară obișnuită, dar are un plus de substanțe care să vă albească dinții în zona interdentară. Multe persoane nu reușesc să curețe acea zonă așa cum ar trebui, motiv pentru care resturile de alimente se depun între dinți și încep să îi păteze. De cele mai multe ori aceste pete pot fi înlăturate cu un detartraj profesional sau cu un periaj profesional, însă petele adânci pot fi prevenite cu ața dentară cu efect de albire.

Ața cu arome

Nu în ultimul rând, ața dentară cu arome este cea care oferă cel mai puțin stres în timpul curățării dentare. Datorită aromelor sale plăcute, aceasta distrage atenția de la disconfortul pe care îl oferă ața dentară, în general. În acest mod oricine poate gusta din plăcerea unor dinți curați oricând.

Cauți un stomatolog cu prețuri bune în sectorul 6 București? Vino la Dr. Tes și vei primi servicii premium la cele mai mici tarife, plus sfaturi utile ca să ai dantura sănătoasă!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *