0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Sunt însărcinată! Ce se va întâmpla cu dantura mea acum?

28, Sep, 2022 | 0 comments

Ești însărcinată și nu știi ce se va întâmpla cu dantura ta acum? Te felicităm pentru sarcină și îți explicăm detaliat în acest articol totul despre dantura ta! Vom desființa mituri și îți vom răspunde întrebărilor referitoare la dantura femeii însărcinate. De asemenea, îți vom da sfaturi pentru ca bebelușul să aibă o dantură sănătoasă, chiar dacă dantura ta nu este în cea mai bună stare. Citește în continuare!

La ce ar trebui să aibă grijă femeile însărcinate?

Cel mai bun lucru pe care îl poți face ca viitoare mamă este să te hrănești corespunzător și să îți menții propria sănătate dentară și generală.

Cel mai bine este să ai o dietă echilibrată și să eviți gustările cu amidon și zahăr între mese. O dietă sănătoasă și echilibrată îți va oferi calciul, fosforul și alte vitamine și minerale necesare pentru dinții și oasele bebelușului tău. Pe parcursul sarcinii, medicul tău îți va evalua nevoile specifice și te va sfătui în consecință.

Controalele stomatologice ar trebui să fie mai dese în această perioadă, la 3 luni, cel puțin în primele două trimestre de sarcină. În acest mod, vei putea rezolva problemele care apar înainte să se agraveze.

Copilul îmi trage calciul din dinți cât sunt însărcinată?

Nu! Este important să desființăm acest mit des întâlnit conform căruia calciul necesar pentru dinții bebelușului provine din dinții mamei. Adevărul este că acest calciu al copilului provine din alimentația ta, nu din oasele sau din dinții tăi.

Cum îmi pot îngriji dinții cel mai bine dacă sunt însărcinată?

Pentru a ajuta la prevenirea cariilor și a bolii parodontale cauzate de aciditatea refluxului din timpul sarcinii, periază bine dinții de două ori pe zi. Se recomandă o pastă de dinți cu fluor pentru îndepărtarea plăcii.

Asigură-te că îți curăți zilnic zona dintre dinți cu ață dentară sau produse de curățare interdentare și completează rutina de îngrijire cu o apă de gură anti-tartru/anti-gingivită. Vezi aici cum se folosește corect ața dentară.

Suplimente cu fluor pentru dantură – da sau nu?

Pentru femeile care iau suplimente cu fluor în timpul sarcinii, este de așteptat ca fluorul suplimentar să ajute copiii să formeze dinți puternici. Acest lucru poate suna atrăgător, dar beneficiile suplimentării prenatale cu fluor rămân puțin studiate și, prin urmare, destul de controversate.

Suplimentele cu fluor nu vor ajuta neapărat în procesul de formare a smalțului, deoarece fluorul funcționează cel mai bine atunci când dinții s-au format complet și au erupt în gură. Fluorul modifică legăturile chimice din smalțul dinților erupți pentru a-l face mai rezistent la carii.

Datorită faptului că suplimentarea prenatală cu fluor rămâne slab studiată, există multe întrebări fără răspuns. Prin urmare, indicațiile pentru suplimentarea prenatală cu fluor nu au fost stabilite. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina avantajele, dacă există, și nivelurile de dozare pentru suplimentarea prenatală cu fluor.

În acest moment, Dr. Tes, stomatolog în București, nu recomandă folosirea acestor suplimente alimentare prenatale cu fluor.

Sarcina dăunează gingiilor mamei?

În timpul sarcinii, nivelul hormonilor din organism crește considerabil. Gingivita (inflamația gingiilor) este deosebit de frecventă în timpul lunii a doua până la a opta de sarcină. Acest lucru poate cauza gingii roșii, umflate sau sensibile, care tind să sângereze atunci când te speli pe dinți.

Această sensibilitate este un răspuns exagerat la placa bacteriană și este cauzată de un nivel crescut al hormonului progesteron din sistemul tău, ceea ce este normal în timpul sarcinii. Ocazional, în al doilea trimestru de sarcină apar pe gingii excese de țesut gingival, numite „tumori de sarcină”. Aceste creșteri sau umflături localizate necanceroase se găsesc de obicei între dinți și se crede că sunt legate de excesul de placă.

Prin urmare, este deosebit de important să menții un nivel ridicat de igienă orală în timpul sarcinii. Studiile au sugerat că femeile însărcinate care au boală parodontală (gingivală) severă pot prezenta un risc mai mare de naștere prematură și greutate mică la naștere. Dacă observi modificări în gură în timpul sarcinii, te rugăm să consulți medicul dentist cât mai curând posibil.

Sperăm să aveți o sarcină sigură și o naștere ușoară!

Cauți un stomatolog cu tarif mic în sectorul 6 București? Vino la Dr. Tes! Vei primi servicii premium la cele mai mici tarife! Plus sfaturi utile ca să ai dantura sănătoasă în timpul sarcinii și după naștere!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *