0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

De ce apar carii pe dinții de lapte?

01, Oct, 2022 | 0 comments

Cariile pe dinții de lapte sunt un subiect frecvent discutat de medicii stomatologi cu părinții. Mulți părinți se preocupă în legătură cu motivele pentru care apar carii atât de timpuriu. Din acest motiv, dorim să vă vorbim astăzi despre reacția pe care trebuie să o aibă un părinte în această situație. Tratarea cariilor pe dinții de lapte este în special necesară, în special din motive psihologice. Haideți să vedem de ce, cum și când trebuie să tratăm cariile pe dinții de lapte.

Aciditdatea necesară organismului

Corpul uman este o minune în ceea ce privește modul său de funcționare. Ca să înțelegeți la ce ne referim, vă vom oferi ca exemplu modul în care funcționează sistemul digestiv. După fiecare masă, în gurița copilului se va forma o placă bacteriană. Această placă bacteriană este foarte acidă și are ca rol de a dizolva alimentele. Această aciditate ridicată se află atât la nivelul cavității bucale, cât și la nivelul stomacului copilului. Atunci când copilul mănâncă, această aciditate crește, însă scade treptat pe măsură ce alimentele sunt dizolvate.

Din acest motiv, dacă nu hrănim copilul la ore fixe, această aciditate nu are timp să scadă. Atunci când hrănim constant copilul, aciditatea care se află ridicată constant în gură va ataca dinții. Din acest motiv, vor începe să apară carii, chiar și pe dinții de lapte. Secretul este să avem un program fix de alimentație, pe care să îl respectăm cu strictețe.

Alimentele dulci și lipicioase

Un alt factor care duce la apariția cariilor, în general, însă și la dinții de lapte, este reprezentat de alimentele dulci și lipicioase. Aceste alimente cresc aciditatea din placa bacteriană, ceea ce o va face să atace mai repede și mai puternic smalțul. În plus, acest tip de alimente rămân mult mai mult timp pe suprafața dinților și pe gingii, efectul fiind mai rău.

Medicul pediatru la care duceți copilul, dar și medicul stomatolog, vă vor indica în ce cantități și cum trebuie oferite aceste alimente. Respectați cât mai strict aceste recomandări și vă veți salva ani de chin, atât vouă cât și celui mic.

Cariile sunt molipsitoare

Nu multă lume știe acest lucru, însă da, cariile sunt molipsitoare. Dacă cel mic intră în contact, printr-un pupic, cu saliva părintelui care are carii, și cel mic o poate contacta. Din acest motiv, este important să aveți grijă cum vă manifestați iubirea față de cel mic, pentru a nu-l pune în pericol. În plus, dacă cel mic are o carie pe un dinte și nu o tratați, aceasta se va extinde și la următorul dinte.

Bacteriile care cauzează caria, la fel ca orice alt tip de bacterii, circulă constant. Din acest motiv, imediat ce părintele sau copilul manifestă semne de carie, este indicată vizita la medicul stomatolog. Multe mămici au obiceiul să bage suzeta în gură înainte să i-o dea copilului. Acest gest este și el periculos din mai multe aspecte bazate pe transmiterea de bacterii. Indicat ar fi să nu vă faceți un obicei din acest gest, pentru că gura umană este plină de bacterii.

Aceste bacterii se află în mod natural în gură, fiind benefice atât timp cât se află într-un echilibru. Dacă voi băgați suzeta în propria gură înainte de a o oferi bebelușului, gura sa nu va mai fi în echilibru.

Controlul regulat la stomatolog este esențial pentru prevenirea cariilor pe dinții de lapte

Chiar și părinții care au grijă constant de sănătatea orală a copiilor pot face greșeli din când în când. De fapt, nici nu e neapărat vorba de greșeli, cât de imposibilitatea de a observa totul așa cum trebuie. Dacă o carie este în formare pe spatele unui dinte din spate, există mari șanse ca părintele să nu o poată vedea.

Din acest motiv, controlul în mod regulat la stomatolog este o necestitate. Medicul dispune de toate ustensilele necesare pentru observarea tututor lucrurilor ce ar putea merge rău. În plus, dacă obișnuiți copilul de mic să meargă la stomatolog, acesta se va deschide mult mai rapid.

Căpătând încredere în medicul stomatolog, copilul va vedea faptul că acesta nu cauzează tot timpul durere. În cele mai multe dintre cazuri, nici nu va fi nevoie de o intervenție. În acest mod, copilul va înțelege că medicul stomatolog nu este asociat cu durerea și sperietura unui tratament. Așadar, învățați copilul să meargă regulat la medicul stomatolog.

Dr. Tes – stomatolog pediatru în București sectorul 6

Dr. Tes este o clinică dentară specializată în furnizarea de servicii de îngrijire stomatologică pentru copii și adulți la prețuri accesibile în București, sectorul 6. Avem un personal atent care se poate ocupa de problemele dentare ale copiilor tăi, făcându-i în același timp să se simtă relaxați în timpul vizitei lor.

Vă așteptăm cu drag la Dr. Tes, cu pitici, mămici, tătici și bunici!

👇De acum vă oferim și posibilitatea de plată în rate prin bancă!

🔺Când vedem comentarii pozitive din partea pacienților noștri despre eforturile pe care le depunem pentru a oferi cele mai bune servicii, suntem foarte fericiți. Satisfacția pacienților înseamnă totul pentru noi!

✨Ne place munca noastră. Este un sentiment extraordinar să știm că oamenii, adulți și copii, își iubesc noul zâmbet!✨

__

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sectorul 6

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *