0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Ce să fac dacă mi-am ciobit un dinte?

06, Oct, 2022 | 0 comments

O viață sănătoasă înseamnă o alimentație sănătoasă, însă și un nivel destul de ridicat de mișcare fizică. Ei bine, uneori se întâmplă și accidente atunci când facem mișcare fizică. Din acest motiv, trebuie să discutăm și despre aceste aspecte ale vieții. Am primit recent o întrebare de la un pacient al nostru și trebuie să vorbim și cu voi despre acest lucru. Ce facem dacă ne-am ciobit un dinte?

Răspunsul universal valabil este: sunați-vă medicul stomatolog. Haideți să vedem, în mare, ce variante veți avea în această situație. Variantele pot fi diferite în funcție de gravitatea situației, însă e bine să aveți un punct de plecare. În acest fel veți ști la ce să vă așteptați, și să nu va faceți mai multe griji decât e nevoie, dar nici prea puține.

Sunați la medicul stomatolog

Așa cum am menționat mai sus, primul lucru pe care trebuie să îl faceți când vă ciobiți un dinte este să sunați medicul. Acesta vă va invita la un consult stomatologic. În cadrul consultului, medicul va examina daunele pe care le-a suferit dintele. Veți fi nevoit, de asemenea, să realizați un set de radiografii, pentru a verifica dacă există și fisuri ascunse.

În acest fel, medicul stomatolog va ști cu exactitate ce poate sau nu să facă. Acesta vă va propune apoi variantele de tratament care se pot aplica în funcție de situația în care vă aflați.

Dacă vă confruntați cu o situație minoră

În cazul în care dintele este foarte puțin afectat, nu trebuie să vă faceți prea multe griji. Medicul stomatolog vă va propune reconstrucția dintelui din materiale speciale. Dacă această opțiune nu este posibilă din anumite motive, se poate apela la fațetele dentare.

Oricare variantă este cea aleasă, se va realiza în două etape, după cum urmează. Prima etapă este reprezentată de șlefuirea dintelui. Dacă optați pentru reconstrucția sa, șlefuirea are ca rol prepararea pentru aplicarea bucății lipsă. Dacă optați pentru fațete, se va șlefui inclusiv partea frontală a dinților, astfel încât să fie pregătiți pentru ele. A doua ședință va consta în igienizarea cavității bucale și aplicarea fie a bucății lipsă, fie a fațetelor.

În oricare dintre situații, dintele va fi readus la un aspect natural și frumos. Acest lucru se datorează faptului că medicul vă va sfătui întotdeauna să aleagă o nuanță naturală. Deși toată lumea dorește o nuanță cât mai albă și luminoasă, medicul vă va recomanda o nuanță asemănătoare cu cea naturală. Ascultați sugestia medicului și nu optați pentru o nuanță prea deschisă, pentru a avea un aspect uniform.

Dacă vă confruntați cu o situație gravă

Există situații în care acest caz poate fi grav. Un caz grav înseamnă că dintele suferă o fisură sau, și mai rău, o fractură. În acest caz se vor aborda anumite tratamente speciale. Este important de știut faptul că această situație va avea simptome, cum ar fi sensibilități dentare noi.

De asemenea, veți putea resimți durere la mestecat sau băut. Aceste simptome trebuie comunicate în mod expres medicului stomatolog, care va conduce investigațiile necesare. Odată localizată problema, se va aplica coroana dentară. Avantajul acestei coroane este că va proteja dintele în totalitate.

În plus, coroanele sunt realizate din materiale care vor dura mulți ani, motiv pentru care vor rezista în timp. Nu în ultimul rând, aceste materiale oferă un aspect uniform danturii, atât la nivelul consistenței, cât și al culorii.

Important este să știți faptul că orice problemă are propria ei soluție. Ceea ce contează cel mai mult este să acționați rapid. Chiar dacă aveți diferite fobii și frici, important este să vă păstrați mintea limpede și să luați decizia corectă. Sunați medicul stomatolog, mergeți la consult și urmați tratamentele pe care vi le recomandă. Doar în acest mod veți putea să rezolvați problema și doar așa veți putea să vă întoarceți la viața de dinainte.

Nu vorbim acum doar despre un dinte ciobit, ci despre orice fel de problemă medicală. Mulți oameni rămân în situația în care se află din frica de medic, frica de durere, frica de ace. Nu rămâneți așa, mergeți la medic și rezolvați orice problemă la momentul în care apare. În acest mod nu le veți lăsa să se adune și veți avea parte de o experiență mai ușoară și mai plăcută.

Dinte ciobit în București? Apelează la Dr. Tes ca să îți salvezi dintele!

Ai nevoie de lucrări de stomatologie restaurativă în București? Dr. Tes și echipa sunt aici pentru tine cu tehnică profesională și prețuri prietenoase!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *