0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Dinții fumătorului: ce înseamnă și ce se poate face?

16, Oct, 2022 | 0 comments

Ne pare rău că trebuie să îți spunem acest lucru în mod direct, dar fumatul este îngrozitor pentru dinții tăi și pentru sănătatea orală generală. Fumatul provoacă atât daune cosmetice, cât și probleme mai grave, cum ar fi bolile gingiilor, potențiala pierdere a dinților și chiar cancerul bucal.

În acest articol, Dr. Tes îți explică ce înseamnă dinții fumătorului, ce efecte are fumatul asupra dinților și sănătății bucale și de ce orice fumător ar trebui să încerce cu adevărat să se oprească – sau cel puțin să reducă numărul de țigări fumate.

Problemele evidente ale fumatului

Efectele fumatului sunt clar evidente asupra dinților multor fumători. Dinții s-au îngălbenit și, în unele cazuri, au căpătat o culoare maronie aproape solidă. Însoțind acest aspect de dinți pătați, există o probabilitate mare de respirație urât mirositoare (halitoză) din cauza formării plăcii bacteriene.

Aceste probleme secundare fizice ale fumatului pot afecta încrederea în sine și stima de sine. Oricine are îngrijorarea că dinții săi sunt puternic pătați și este, de asemenea, conștient de faptul că are respirație urâtă este probabil să încerce să-și ascundă dinții. Cum? Zâmbind mai puțin și fiind mai puțin încrezător în sine în timpul unei conversații.

Aceste probleme evidente sunt un motiv suficient pentru a solicita tratament stomatologic și, de asemenea, pentru a renunța la fumat. Acestea însă pot fi, de asemenea, semne că ar putea fi prezente daune mai grave.

Daunele pe termen lung cauzate de fumat dinților

Dinții pătați și respirația urât mirositoare pot fi tratate de profesioniștii din domeniul stomatologic. Totuși, dinții fumătorului pot fi, de asemenea, un semn al daunelor mai grave produse de fumat sănătății.

Aici poți face programare la dentist online.

Fumatul crește riscul de apariție a bolii gingiilor, cunoscută și sub denumirea de parodontită. Aceasta este o afecțiune care poate duce la eroziunea osului de sub gingii. Acest lucru duce la pierderea dinților în timp. Parodontita a fost, de asemenea, legată de o serie de alte afecțiuni grave, inclusiv diabet, risc crescut de accident vascular cerebral și probleme în timpul sarcinii.

Fumând, dublezi probabilitatea de a face parodontită.

Fumatul reduce, de asemenea, rata de succes a intervențiilor chirurgicale de restaurare, cum ar fi implanturile dentare. Tot fumatul crește timpul de vindecare pentru orice intervenție dentară din cauza vaselor de sânge care au fost deteriorate de ani de fumat.

Fumatul este, de asemenea, un factor în marea majoritate a cazurilor de cancer bucal. Cam în 90% dintre cazurile de cancer care afectează gura, buzele sau limba, pacientul este fumător sau consumă tutun în alt mod (mestecând, de exemplu).

Dinții fumătorului – tratamente

S-ar putea să nu fie ceea ce vrei să auzi, dar cheia pentru a opri daunele cauzate de fumat și pentru a inversa efectele dinților fumătorului este să renunți la fumat. Dacă renunțarea completă nu este posibilă, chiar și reducerea consumului de tutun sub orice formă ajută.

Tratament pentru dinții fumătorului în sectorul 6 București – Dr. Tes

🔺La cabinetul Dr. Tes, vrem să vă ajutăm să zâmbiți mai mult și să vă faceți mai puține griji! Reușim să facem acest lucru oferind mereu servicii la o calitate excelentă și la un preț accesibil.

📍Strada Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59, București, sector 6

☎️Programări: 0732 826 068

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *