0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Prevenirea contuziilor cerebrale cu protecții pentru gură adecvate

03, Nov, 2022 | 0 comments

Dacă ești o persoană atletică – sau dacă copilul tău face sport – probabil știi că purtarea unei protecții pentu gură este o metodă dovedită de prevenire a leziunilor dentare. Acum, sunt din ce în ce mai multe dovezi că această piesă esențială de echipament de protecție poate ajuta, de asemenea, la prevenirea comoțiilor cerebrale. De unde iei o astfel de protecție pentru gură și dinți și cât de mult te ajută? Află totul în acest articol!

De unde iei o protecție pentru gură și pentru dinți dacă practici sporturi?

Protecția de gură care funcționează cel mai bine este cea creată la comandă de către medicul dentist.

Un nou studiu publicat în General Dentistry, jurnalul clinic revizuit de colegi ai Academiei de Stomatologie Generală din Statele Unite ale Americii, a urmărit 412 jucători din șase echipe de fotbal formate din elevi de liceu. Membrii a trei echipe au fost desemnați aleatoriu să poarteprotecții pentru gură personalizate, realizate la cabinetul unui stomatolog, în timp ce celelalte trei echipe au folosit apărătoare de gură universale, fără prescripție medicală, cumpărate din farmacii. Toți jucătorii au purtat același tip de cască.

Când au fost obținute rezultatele, cercetătorii au descoperit că 8,3% dintre sportivii din grupul care au purtat protecții de gură universale au suferit leziuni cerebrale traumatice ușoare sau comoții cerebrale. Prin contrast, doar 3,6% dintre cei care purtau apărătoare de gură personalizate realizate de stomatolog au suferit aceleași răni.

protectii pentru gura

Care este concluzia studiului? Purtarea unui dispozitiv de protecție pentru gură personalizat reduce rata leziunilor și comoțilori cerebrale cu mai mult de jumătate!

Dr. Jackson Winters, autorul principal al studiului, este medic stomatolog pediatru, precum și fost oficial de sport de liceu și colegiu. „Consumatorii ar putea crede că designul avansat al căștii de azi oferă o protecție suficientă”, a spus el, „dar cercetările noastre indică faptul că, în comparație cu versiunile de vânzare fără prescripție medicală, o protecție pentru gură personalizată și montată corespunzător este, de asemenea, esențială pentru siguranța jucătorilor.”

Pe măsură ce părinții, antrenorii și administratorii școlilor continuă să caute modalități mai bune de a proteja sportivii împotriva comoțiilor, acest studiu sugerează o cale care merită urmărită. Dacă doriți să aflați mai multe despre apărătoarele de gură personalizate, adresați-vă medicului dentist Dr. Tes din București.

protectii pentru dinti

Cabinetul stomatologic Dr. Tes – realizare protecții pentru gură și dinți destinate sportivilor

Ești sportiv sau copilul tău face sport și nu vrei să îți asumi riscul unei comoții cerebrale? Vino la Dr. Tes, cabinetul stomatologic din București, sectorul 6! Îți creăm cele mai eficiente protecții pentru gură și dinți special gândite pentru cei care practică sporturi!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *