0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

De ce vrea medicul dentist să mă las de fumat?

05, Nov, 2022 | 0 comments

Consumul de tutun este cea mai mare cauză de boală și deces prematur CARE POATE FI PREVENITĂ. De ce vrea medicul dentist să te lași de fumat? Pentru sănătatea ta dentară, dar și generală. Acesta este singurul motiv. Află mai multe în continuare!

Sfaturi de la Dr. Tes – medic dentist în București, sectorul 6

Printre lista tot mai mare de boli legate de fumat, inclusiv o multitudine de probleme de sănătate dentară au fost legate de fumat. Cele mai evidente sunt respirația urât mirositoare și decolorarea dinților. Pe lista problemelor mai serioase, fumatul a fost asociat cu un risc crescut de boli ale gingiilor, cu pierderi osoase crescute la nivelul maxilarului și cancer oral.

Și totuși, milioane de români încă fumează!

Noi, Dr. Tes și echipa, vă încurajăm cu tărie să renunțați la fumat. De ce?

Dr. Tes – medicul dentist căruia chiar îi pasă de sănătatea ta!

Pentru că…

  • Fumătorii au un risc de două ori mai mare de a dezvolta boli gingivale decât un nefumător
  • Tutunul este unul dintre cei mai importanți factori de risc atât în ​​dezvoltarea, cât și în progresia bolii gingiilor.
  • Nu numai că fumatul a fost asociat cu o probabilitate crescută de apariție a bolilor gingiilor, dar s-a descoperit că tratamentul bolii gingiilor este mai puțin eficient la fumători.
  • Boala gingiilor este principala cauză a pierderii definitive a dinților.
  • Boala gingiilor a fost legată de complicațiile sarcinii.
  • Boala gingiilor a fost legată de o serie de afecțiuni grave de sănătate, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral, diabet, osteoporoză, artrită, Alzheimer și cancer.
  • Cel puțin 75% dintre cancerele la nivelul gurii, buzelor, limbii și gâtului se găsesc la consumatorii de tutun.
cum sa am dinti sanatosi

Vești bune pentru fumători


Există totuși o veste bună. Efectele fumatului încep să se inverseze aproape imediat când un fumător renunță la acest obicei. Chiar și după ani de utilizare a tutunului, reducerea cantității de fumat sau renunțarea completă poate reduce foarte mult riscurile pentru sănătate, chiar și până la reducerea probabilității de apariție a bolii gingiilor la cea a unei persoane care nu a fumat niciodată!

Îți poți imagina viața fără țigări? Respirație mai bună, dinți mai albi, gingii mai sănătoase, sănătate mai bună… totul ar putea fi al tău. De ce să nu începi chiar de azi o viață mai bună, mai sănătoasă, fără țigări?

Ai încredere în noi, dinții tăi îți vor mulțumi!

Dinți sănătoși cu Dr. Tes!

Indiferent că ești sau ai fost fumător, Dr. Tes te ajută să ai o gură sănătoasă, cu o dantură puternică. Programează-te la o consultație chiar astăzi!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *