0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Ai o măsea de minte care iese strâmb? Vino la Dr. Tes!

19, Nov, 2022 | 0 comments

Vestea proastă este că, la majoritatea pacienților, măselele de minte nu ies cum ar trebui, ci aduc cu sine multe probleme. Vestea bună este că orice problemă stomatologică își găsește rezolvarea rapid și fără durere la Dr. Tes. Ai o măsea de minte care iese strâmb, îți provoacă durere sau este deja cariată? Citește în continuare ce înseamnă acest lucru și ce trebuie să faci!

Măseaua de minte – un adevărat test al maturității

După cum știi, măselele de minte ies ultimele, cel mai frecvent în intervalul 16-25 de ani. La cabinetul nostru stomatologic din sectorul 6, am vazut cazuri de pacienți trecuți de 30 de ani la care abia începeau să iasă aceste măsele, una câte una. Așadar, vârsta la care apare o măsea de minte nu este o regulă, însă cu siguranță aceste măsele apar târziu, nu la câțiva anișori, precum ceilalți dinți.

Denumirea lor de măsele de minte nu are nicio legătură cu dezvoltarea biologică sau emoțională a pacientului. Ieșirea lor este o chestiune pur fiziologică. Această denumire populară noi am pune-o mai degrabă în legătură cu un alt aspect. Având în vedere că ieșirea acestui molar îți va provoca ceva disconfort, noi credem că adevăratul test este: ești îndeajuns de înțelept încât să mergi imediat la medicul dentist dacă simți activitate în zona din spatele gurii?

igienizare dentara Bucuresti
igienizare dentara Bucuresti

Ai o măsea de minte care iese strâmb sau are alte probleme?

După cum spuneam, puțini sunt acei pacienți la care o măsea de minte apare sănătoasă, corect poziționată și rămâne în gură pe termen lung. De fapt, la majoritatea pacienților ieșirea unei măsele de minte aduce cu sine probleme ce trebuie rezolvate prompt. Dacă ești și tu într-o astfel de situație, îți garantăm că nu ești nici singur, nici ghinionist.

Ieșind ultima, această măsea nu are loc de obicei să iasă corect. Va împinge celelalte măsele. Va ieși strâmbă, înclinată sau chiar orizontal orientată. Îți va provoca disconfort, febră locală, durere, respirație urât mirositoare, senzația de pulsație dureroasă. Poate chiar să îți blocheze deschiderea gurii. Cert este că, dacă nu vii la stomatolog pentru rezolvarea problemei, vei avea multe nopți nedormite și nu te vei mai bucura la fel de mâncarea preferată.

O măsea de minte care iese strâmb sau are alte probleme îți va strica și măseaua sănătoasă de lângă ea. O poate disloca și o poate caria. De asemenea, o astfel de măsea de minte problematică te poate conduce la gingivită, permițând bacteriilor să se acumuleze în jurul ei. Gingivita conduce la parodontoză, boala în care îți pierzi dinții naturali.

Fiind greu de ajuns la ea și de curățat, măseaua de minte îți poate pune probleme serioase de igienă dentară.

În majoritatea cazurilor, noi recomandăm extracția acestei măsele. Deși știi că noi luptăm pentru salvarea dinților naturali ai pacientului, de această dată nu este cazul.

Vino la Dr. Tes pentru extracția fără durere a măselei de minte!

Din cauza poziției acestei măsele, extracția provoacă deseori un anumit grad de disconfort pentru pacienți. Noi, însă, ne asigurăm că vei simți cât mai puțină durere în timpul extracției dentare a măselei de minte, dar și după această procedură.

Ai o urgență? Simți că te doare foarte tare? Anunță-ne de acest lucru și te programăm cu prioritate maximă la Dr. Tes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *