Atunci când folosim o periuță de dinți electrică, simțim dinții cu mult mai curați decât cu una manuală. Acest lucru ne oferă încredere în acest tip de produse și ne face să credem că am ridicat calitatea igienei orale. Cu toate acestea, câți dintre noi am alocat câteva minute să citim despre cum se utilizează? Haideți să discutăm în cele ce urmează despre modalitatea corectă de periere a dinților atunci când folosim o periuță electrică.
Periajul dentar corect cu o periuță electrică
Mișcarea pe care trebuie să o realizăm
Ideea principală la o periuță de dinți electrică este că face ea treaba în locul nostru. Cu alte cuvinte, mișcările noastre nu trebuie să fie la fel de complexe. Dacă la o periuță normală mișcăm mâna dinspre gingie înspre baza dinților, la o periuță electrică nu este nevoie. Prin rotațiile capătului periuței, aceasta strânge singură placa bacteriană și o împinge spre centrul cavității bucale. Din acest motiv, tot ce trebuie noi să facem este să amplasăm și să menținem periuța la linia gingiei. Luând fiecare dinte în parte, aceasta va face toată treaba, ușurând considerabil experiența spălatului pe dinți.
Nivelul de presiune pe care îl exercităm asupra dinților și a gingiilor
Atunci când schimbăm de la o periuță manuală la una electrică, tindem să aplicăm multă presiune. Obișnuința de la cea manuală ne face pe fiecare în parte să facem această greșeală. Cu toate acestea, o presiune prea mare nu este necesară atunci când curățăm dinții cu periuța electrică.
Datorită vitezei sale mult superioare, aceasta reușește să curețe dinții foarte bine, chiar și la o presiune mică. Dacă apăsați prea tare cu periuța electrică, s-ar putea să vă provocați singuri o sensibilitate dentară. Acest lucru nu este sub nicio formă de dorit, căci ar putea avansa în ceva mai dureros. În plus, fie că ne dorim sau nu, întotdeauna vom atinge și gingiile atunci când ne curățăm dinții.
Trebuie să avem grijă să nu aplicăm prea multă presiune pe dinți și, în special, pe gingii. Gingia este un țesut moale și, deci, cu mult mai sensibil decât țesutul dinților. Odată rănită, dacă nu este îngrijită corespunzător, aceasta se va retrage. Retragerea gingiilor, indiferent de cauze, este una din cele mai des întâlnite cauze ale bolilor dentare. O gingie retrasă este o gingie care nu revine la locul său atunci când se simte în siguranță.
O gingie retrasă este o gingie care va dezgoli rădăcinile dentare. Pentru o persoană cu rădăcinile dentare expuse, viața nu este la fel ca cea a unei persoane cu dantura sănătoasă. Rădăcinile expuse sunt nu doar inestetice, dar și cauza multor suferințe. În plus, o rădăcină expusă duce în toate cazurile la pierderea dintelui. Așadar, atunci când folosiți o periuță de dinți electrică, nu apăsați cu toată forța.
Timpul alocat fiecărui dinte în parte
Deși periuța electrică face treaba mult mai repede, este important să știți cât să o țineți pe fiecare dinte. Dacă doar o trageți rapid peste dinți, eficiența sa va fi destul de scăzută. Medicii stomatologi recomandă ca fiecărui dinte să îi fie alocate aproximativ 5-10 secunde. În acest mod vă asigurați că placa bacteriană a fost eficient îndepărtată, iar dinții sunt cât se poate de curați. Nu uitați să insistați puțin și în spațiile intradentare, acolo unde accesul este mai greu. Dacă curățați doar spațiile puternic vizibile și le neglijați pe cele greu accesibile, placa bacteriană se va întoarce imediat.
Necesitatea utilizării apei de gură și a aței dentare
Atunci când folosim o periuță electrică, tindem să credem că este suficientă. Cu toate acestea, este esențial să folosim și apă de gură și ață dentară. Periuțele electrice sunt, într-adevăr, extrem de eficiente, însă există unele zone în care nu vor putea ajunge.
Aceste zone sunt, de cele mai multe ori, prezente în cazul unei danturi cu dinții strâmbi. Spațiile interdentare vor fi mult mai mari decât în cazul unei danturi sănătoase. Acest lucru va face ca periuța să întâmpine dificultăți în accesarea lor. Ața dentară și apa de gură vor pătrunde cu mult mai mare ușurință în astfel de zone.
Cu toate acestea, nu uitați și de importanța vizitei regulate la medicul stomatolog. Acesta vă va putea oferi asistența necesară prin detartraj, prin periaje profesionale și multe alte tratamente.
Periajul dentar profesional – Dr. Tes
Bineînțeles, niciun tip de periaj efectuat acasă nu poate înlocui periajul dentar profesional. Programează-te la Dr. Tes și beneficiază de cele mai bune prețuri!
0 Comments