0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cât de importantă este tratarea cariilor în faze incipiente?

28, Nov, 2022 | 0 comments

Cât de importantă este tratarea cariilor în faze incipiente? Cariile dentare reprezintă una din cele mai des întâlnire probleme la nivelul danturii umane, și la adulți și la copii. Acestea provin din lipsa unei igiene dentare eficiente și se dezvoltă cu o rapiditate uimitoare, daca nu sunt îngrijite rapid. C

onform specialiștilor în stomatologie, statisticile arată că 8 din 10 români au probleme cu cariile dentare, sau alte probleme stomatologice. Frica de stomatolog, frica de durere și frica de necunoscut împiedică atât copiii, cât și adulții în tratarea cariilor dentare.

Deși tehnologia modernă ne permite să ne tratăm afecțiunile dentare în moduri lipsite de durere, oamenii ezită în tratarea lor. Pe când fobiile sunt extrem de normale și prezente în fiecare dintre noi, astăzi dorim să vorbim despre efectele cariilor.

Cariile dentare cauzează probleme la nivelul întregului organism

Atunci când avem o carie dentară pe care nu o tratăm, trebuie să fim conștienți că nu se tratează singură. Atunci când o lăsăm să evolueze, aceasta ne distruge, în primă fază, toată structura dintelui. Pierderea dinților, deși extrem de gravă, este doar cea mai puțin gravă consecință pe care o putem suferi. Când caria rămâne netratată, aceasta acumulează bacterii din nou și din nou.

Oricât de mult ne-am spăla pe dinți, o carie va fi întotdeauna un magnet pentru bacterii. Aceste bacterii, adunate în carie, vor duce la apariția gingivitei. În timp, gingivita duce la parodontoză. Parozontoza este o afecțiune dentară care face ca gingiile să se retragă.

O gingie retrasă dezvelește rădăcinile dinților. Este important de știut faptul că rădăcinile dinților nu dispun de stratul protector de smalț de care dispune coroana dentară. O rădăcină dezgolită va fi mult mai ușor atacată de carii, care nu vor întâmpina rezistență și vor perfora dintele. Atunci când caria ajunge la nerv, ori la os, aceasta provoacă nu doar durere, ci și dezechilibru hormonal în organism. Spre exemplu, un diabetic cu o carie ajunsă la os, va suferi de un slab control al glicemiei.

O persoană care nu suferă de diabet va avea variații incontrolabile ale glicemiei, ceea ce ar putea declanșa diabetul. O femeie însărcinată care nu își tratează bolile parodontale ar putea suferi efecte negative asupra sarcinii. Ateroscleroza poate fi și ea declanșată la cineva care nu își tratează boala parodontală. Acest lucru presupune o tensiune arterială foarte mare, care poate duce chiar la infarct.

Importanța igienei dentare zilnice

Este important ca oamenii să înțeleagă faptul că organismul nostru este un întreg. De asemenea, organismul nostru funcționează ca în efectul de fluture. O mică afecțiune duce la o alta, care duce la o alta, care ajunge să ne afecteze tot corpul.

Așadar, igiena dentară ar trebui să fie o primă grijă pe lista oricui, căci cu ajutorul ei eliminăm multe probleme. Nu există o tehnică a spălării pe dinți care să se muleze perfect pe fiecare dintre noi. Desigur, există modalitatea logică și corectă de a ne spăla pe dinți, atunci când dantura noastră nu are nevoi speciale. Cu toate acestea, fiecare persoană a avut la un moment dat o intervenție stomatologică semnificativă. Dacă nu este cazul, atunci unii am purtat aparat dentar. Alții au nevoie de aparat dentar. Alți oameni au strungă.

Lista poate continua, însă ideea principală este că periajul corect despre care vorbesc stomatologii se aplică la o dantură corectă. Cel mai indicat este să discutați cu medicul vostru stomatolog și să realizați împreună strategia ideală de igienizare a danturii. Astfel, medicul vă va sfătui dacă să folosiți ață dentară, periuțe interdentare, sau alte accesorii care să vă servească. Iar apoi, bineînțeles, este important să respectați instrucțiunile medicului și să le puneți în practică de două ori pe zi.

Cât de des schimbăm periuța de dinți?

Fie că folosiți o periuță de dinți manuală sau electrică, aceasta trebuie schimbată la fiecare trei luni. Perișorii care ne curăță dinții se vor uza rapid, dacă efectuați periajul de două ori pe zi. Din acest motiv, după aproximativ trei luni, aceștia vor pierde din capacitatea de a îndepărta placa bacteriană. Dacă nu schimbați periuța îndeajuns de des, chiar dacă vă spălați pe dinți de două ori pe zi, eficiența scade.

Cu alte cuvinte, efectul nu va mai fi cel așteptat, iar placa bacteriană va stagna în voie. Dacă respectați regulile de bază ale igienei dentare, puteți fi siguri că nu veți avea probleme stomatologice grave niciodată.

Tratarea cariilor în București – Dr. Tes

Indiferent de stadiul în care se află cariile tale în acest moment, te așteptăm la Dr. Tes, în sectorul 6! Nu uita că tratarea cariilor este importantă atât pentru sănătatea orală, cât și pentru sănătatea întregului organism!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *