0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Tot ce trebuie să știi despre curățarea în profunzime a dinților

06, Dec, 2022 | 0 comments

Ești curios să știi ce este curățarea în profunzime a dinților și cum funcționează? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! Având în vedere că mulți oameni se tem de ceea ce ar putea însemna „curățarea profundă a dinților”, vă vom da toate datele necesare pentru a înțelege cât de simplă este această procedură, dar și câte beneficii aduce sănătății dvs., precum și aspectului fizic. Vă invităm să citiți în continuare!

De ce este necesară curățarea în profunzime a dinților din când în când?

Orice lucru din lume necesită curățat. Mâinile, dar și papucii. Casa, dar și mașina. Gura ta are nevoie, de asemenea, de curățare profundă, cel puțin din când în când, pentru a rămâne în cea mai bună formă. Ca orice altceva din lume. Este o procedură care ar trebui să fie normală în igiena fiecăruia dintre noi.

S-ar putea să vă întrebați ce înseamnă mai exact această curățare profundă. Curățarea în profunzime a dinților, cunoscută și sub denumirea de terapie a gingiilor, detartrajul gingiilor sau curățarea rădăcinilor, este o procedură efectuată de stomatologi profesioniști pentru a îndepărta bacteriile din gingii. Procedura implică detartrajul, curățarea dinților, gingiilor și spațiului de sub gingii și lustruirea dinților pentru a le oferi un finisaj bun în ceea ce privește albirea și strălucirea. Astfel, se obține întărirea gingiilor și prevenirea înmulțirii bacteriilor în gură.

Această curățare profesională a dinților nu se poate face acasă. Doar un stomatolog o poate executa, cu instrumente și substanțe speciale.

Ce înseamnă curățarea în profunzime a dinților?


După cum sugerează și numele, procedura este diferită de curățarea normală pe care o facem acasă în fiecare zi. Cu cuvinte mai simple, curățarea în profunzime a dinților ajunge sub gingiile noastre pentru a îndepărta tartrul ascuns la rădăcini și pe partea exterioară a dinților. Tartrul este un depozit calcificat format pe dinții noștri și are caracteristica să se carieze în timp. Spălându-ne pe dinți acasă, nu îndepărtăm tartrul și nici nu curățăm sub gingii.

Procesul începe cu o radiografie orală care ajută medicul să analizeze starea generală a gurii. Următorul pas este să măsurăm alveolele gingiilor folosind un instrument special și, în sfârșit, să începem curățarea. Detartrajul este, practic, un proces de răzuire care implică utilizarea unor instrumente specializate pentru a îndepărta tot tartrul care se află pe rădăcini și pe partea exterioară a dinților.

Odată ce detartrajul este terminat, următorul pas este lustruirea dinților cu o pastă de dinți granuloasă, urmată de lustruire cu aer, oferind un finisaj și netezime maxime. Ultimul pas implică folosirea aței dentare și tratamentul cu fluor care întărește smalțul și protejează împotriva plăcii.

Felicitări, gura dvs. este curată și îngrijită!

pareri Dr Tes Bucuresti

Când este necesară curățarea în profunzime a dinților?


Nu există un interval de timp fix pentru a beneficia de acest tratament. Fiecare pacient este unic în felul său. Regula generală este să utilizați procedura de două ori pe an pentru a vă proteja de orice fel de infecție orală. Tartrul care rezidă pe dinții noștri are un mare potențial de a da naștere la multe tipuri de infecții care pot fi severe.

O modalitate excelentă de a vă verifica gura este să măsurați distanța dintre dinți și gingii atunci când apăsați ușor gingia în jos cu degentul. Ca regulă generală, dacă distanța este mai mare de 5 milimetri aveți nevoie de o curățare profundă a dinților pentru a vă proteja de infecțiile bucale. Alte simptome implică:

  • Sângerarea gingiilor
  • Umflarea gingiilor
  • Respirație urât mirositoare
  • Vânătăi ale gingiilor
  • Puroi în gingii

Oricare dintre aceste simptome ar trebui să vă facă să mergeți la dentist și să solicitați o curățare dentară profundă.


Cât durează curățarea în profunzime a danturii?

În general, la majoritate pacienților este necesară o ședință sau maximum două. O ședință are 30 de minute. Atât de rapid poți beneficia de o gură fresh! Iar dacă vii la Dr. Tes în sectorul 6, beneficiezi și de cel mai mic preț, și de grija noastră de a-ți reduce cât mai mult disconfortul! Cu drag!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *