0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Sfaturi de protejare a danturii pentru seniori

16, Dec, 2022 | 0 comments

Vă bucurați de înțelepciunea firelor albe? Atunci aveți nevoie să știți câte ceva și despre schimbările care au loc la nivelul danturii dvs. Vă invităm să citiți în acest articol câteva sfaturi de protejare a danturii pentru seniori!

Sfaturi de protejare a danturii pentru seniori

Copiii nu sunt singurii cărora li se spune să aibă grijă de dinții lor. Adulții, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc, trebuie să devină mai vigilenți atunci când vine vorba de menținerea sănătății orale. Când adulții încep să îmbătrânească, dinții lor încep să îmbătrânească odată cu ei. Dinții lor pot apărea mai întunecați la culoare decât înainte, ceea ce se datorează faptului că dentina devine mai groasă.

Smalțul dentar începe să se subțieze, de asemenea, iar acumularea de tartru crește. Vârsta își poate spune cuvântul și în alte moduri. De exemplu, afecțiunile dezvoltate odată cu înaintarea în vârstă, cum ar fi artrita, le pot scădea seniorilor capacitatea de a peria dinții și de a folosi ata dentară. Retragerea gingiilor de pe dinți și micșorarea maxilarului sunt alte două lucruri care au legătură cu vârsta.

Cum să vă întrețineți dinții pe măsură ce îmbătrâniți?

Dr. Tes de la cabinetul stomatologic cu același nume din București, sectorul 6, își sfătuiește pacienții mai în vârstă să-și clătească dinții cu apă de gură cu fluor pentru a preveni cariile și pentru a reduce sensibilitatea. Dacă le este greu să manevreze periuța de dinți, ar trebui să cumpere o periuță de dinți electrică. Iată câteva alte practici pe care le puteți adopta pentru a menține sănătatea orală:

  • Faceți efort să vă spălați pe dinți de două ori pe zi.
  • Nu vă spălați niciodată dinții dur, ci periați-i ușor.
  • Utilizați fie o periuță de dinți electrică, fie o periuță de dinți cu peri moi pentru a vă proteja gingiile și smalțul dinților.
  • După ce vă spălați pe dinți, trebuie să folosiți ața dentară. Dacă nu de două ori, folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi.
  • Dacă purtați proteze dentare, ar trebui să le curățați în fiecare zi, să le scoateți din gură când mergeți la culcare și să le scoateți timp de patru ore în fiecare zi pentru a vă odihni gura.
  • Dacă fumați, ar trebui să vă opriții chiar acum, deoarece obiceiul nu va face decât să agraveze aspectul dinților dvs.


Cea mai importantă practică de adoptat este să vizitați cabinetul stomatologic Dr. Tes în mod regulat. Faceți o programare la medicul dentist o dată pe lună pentru a obține îngrijiri dentare. Astfel, vom putea să vă menținem dantura în stare bună și să prevenim agravările.
Adulții cu dizabilități ar putea avea nevoie să se bazeze pe ajutorul copiilor lor pentru a-și păstra sănătatea orală.

Ce pot face copiii pentru părinții lor seniori?

Copiii cu părinți seniori ar trebui să aibă grijă de bunăstarea acestora punându-le mementouri pe telefon care să le amintească să se spele pe dinți și să folosească ața dentară. De asemenea, ar trebui să-și ducă părinții în mod regulat la un dentist.

Copiii cu un părinte care suferă de un anumit tip de dizabilitate ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a avea grijă de sănătatea lor fizică și orală. Dacă părintele tău locuiește cu tine, îl poți ajuta cu rutina obișnuită de îngrijire dentară.

Încă nu ești senior?

Persoanele care nu au atins o vârstă la care trebuie să-și facă griji cu privire la dezvoltarea problemelor de sănătate orală ar trebui să înceapă să practice obiceiuri orale pozitive. Ar trebui să minimizeze orice obicei care le poate deteriora dinții și ar trebui să-și viziteze medicul dentist pentru un examen de sănătate orală la fiecare șase luni.

Faceți o programare la Dr. Tes dacă vă aflați la o vârstă la care vă este greu să vă mențineți sănătatea dinților! Vă putem oferi sfaturi suplimentare despre cum să vă protejați dinții pe măsură ce îmbătrâniți.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *