0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Soluții pentru aparatele dentare defecte

22, Dec, 2022 | 0 comments

Orice aparat dentar se poate defecta într-o oarecare măsură la un moment dat. Acest lucru este de înțeles, datorită multitudinii de factori externi ce îl pot afecta și reacția este importantă. Mulți pacienți nu cunosc soluții adecvate pentru aparatele dentare defecte. Din acest motiv, astăzi dorim să vă vorbim despre unele cazuri ce pot avea loc la pacienții cu aparat dentar. În plus, considerăm că este necesar să știți ce trebuie făcut, pentru a găsi o soluție în aceste situații. Desigur, aceste soluții sunt de urgență, până reușiți să ajungeți la cabinetul stomatologic, și nu puteți rămâne mult timp așa. Așadar, haideți să vedem cu ce situații v-ați putea confrunta și cum trebuie să reacționați la fiecare dintre ele.

Soluții pentru aparatele dentare defecte

Ce facem în cazul unui aparat dentar mobil defect?

1. În cazul în care stabilitatea aparatului dentar scade

Dacă ați discutat în prealabil cu medicul stomatolog și v-a oferit o cheie de rezervă pentru aparatul dentar, sunteți norocos. Tot ce trebuie să faceți este să strângeți una sau două curse șurubul de activare. Cu toate acestea, nu toți pacienții au la dispoziție o astfel de cheie. Din acest motiv, cel mai indicat este să înlăturați aparatul, pentru a nu vă provoca răni. Odată înlăturat, ajungeți de urgență la medicul ortodont pentru a-l avea strâns de acesta, cu toate măsurile de precauție aferente.

2. În cazul în care sistemul de ancorare vă provoacă leziuni la nivelul gingiei

Există multe cazuri în care arcul aparatului dentar vă poate face rău, datorită faptului că a rămas mare. De asemenea, se prea poate ca aparatul în sine să vă provoace leziuni, fie la nivelul gingiei, fie la obraz. Dacă dispuneți de ceara specială oferită de medicul ortodont și aceasta vă oferă confort, o puteți utiliza. În cazul în care aceasta nu ajută îndeajuns, întrerupeți utilizarea aparatului, și mergeți la medic de urgență. De asemenea, dacă dispuneți de o substanță topică, care să grăbească vindecarea, este recomandat să o folosiți.

Ce facem în cazul unul aparat dentar fix defect?

1. Dacă brackeții provoacă răni la nivelul mucoasei

Dacă vreunul dintre brackeții aparatului dentar vă provoacă disconfort, trebuie doar să îl acoperiți cu ceara ortodontică. În acest mod veți proteja zona prin eliminarea factorului de stres și o veți putea trata cu substanțe topice. Dacă nu dispuneți de o astfel de substanță, puteți întreba la farmacie, sau discuta direct cu medicul ortodont. În cazul în care prezentați inflamații la nivelul mucoasei, este recomandat să urilizați și un antiinflamator.

2. Dacă arcul prea lung provoacă răni la nivelul mucoasei

Atunci când arcul rămâne prea lung, puteți încerca să apropiați capătul de dintele cel mai apropiat. Acest lucru poate fi realizat prin presarea capătului cu un creion moale. Dacă acest lucru vă provoacă durere, puteți încerca scurtarea acestuia. Cea mai bună ustensilă în acest sens, pe care o are aproape oricine în locuință, este cleștele de unghii. Dezinfectați ustentila, fie cu alcool sanitar, fie prin fierbere, înainte de utilizarea sa. Țineți minte că o veți utiliza într-un spațiu sensibil la microbi și bacterii, cu atât mai mult dacă aveți răni.

3. Dacă arcul a ieșit complet de la locul său

Dacă aveți posibilitatea de a reintroduce arcul la locul său, aceasta este varianta de dorit, însă există și o alta. Este de înțeles faptul că nu multă lume dispune de pregătirea necesară realizării acestui lucru. Din acest motiv, puteți încerca secționarea arcului, cu un clește pentru unghii. Așa cum am menționat și mai sus, este importantă dezinfectarea instrumentului în prealabil, pentru a evita introducerea bacteriilor în gură. Indicat este să fierbeți cleștele, însă îl puteți dezinfecta cu alcool sanitar dacă preferați această variantă.

4. Dacă s-a dezlipit unul dintre brackeți

Acest caz prezintă două variante: dacă bracketul a rămas sau nu pe poziție. În cazul în care bracketul s-a dezlipit, dar a rămas pe poziție, puteți să nu îl mișcați. Aveți grijă ce alimente consumați, evitând alimentele dure, pentru a nu îl mișca de pe loc. Cu toate acestea, dacă bracketul s-a învârtit pe loc, soluția devine mai greu de realizat. Varianta ideală este să mutați bracketul până la spațiul dintre doi dinți. Dacă veți încerca să îl rotiți cât timp este în dreptul unui dinte, veți experimenta disconfort. Așadar, mutați-l până la spațiul dintre doi dinți și rotiți-l acolo, aducându-l apoi la locul său. Apoi aveți grijă ce alimente consumați, evitându-le pe cele dure, și mergeți de urgență la ortodont.

Aparate dentare București – Dr. Tes, sectorul 6. Tot aici îți reparăm și aparatul dentar defect! Oferim soluții pentru aparatele dentare defecte.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *