0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Cariile dentare grave: Dr. Tes e soluția!

06, Jan, 2023 | 0 comments

Cariile dentare grave sunt cauzate de o infecție a smalțului și a țesuturilor mai profunde ale dinților. Acestea pot duce la dureri puternice, infectări și pierderea dinților. Aflăm mai multe despre cariile dentare grave și tratarea lor în acest articol!

Cauzele cariilor dentare grave

Principala cauză a cariilor dentare grave este o igienă orală neadecvată, dar există și alți factori care pot contribui la apariția acestora, cum ar fi consumul excesiv de alimente și băuturi dulci, fumatul și utilizarea medicamentelor care scad cantitatea de salivă.

Pentru a preveni cariile dentare grave, este important să vă spălați dinții de cel puțin două ori pe zi și să folosiți ața dentară după fiecare masă. De asemenea, este important să vizitați medicul dentist în mod regulat pentru a vă asigura că dinții sunt sănătoși și că nu există probleme care trebuie tratate.

Dacă suferiți de o carie dentară gravă, medicul dentist poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesuturile infectate și a înlocui dinții pierduți. În cazuri severe, poate fi necesară extracția dinților și utilizarea unui dispozitiv de înlocuire a dinților, cum ar fi o punte sau un implant dentar.

Dacă vă îngrijiți corespunzător dinții și vă programați vizite regulate la medicul dentist, puteți preveni apariția cariilor dentare grave și puteți menține o dantură sănătoasă pentru toată viața.

Ce este o carie dentară gravă?

O carie gravă este o afecțiune care implică distrugerea țesutului dur al dinților, numit dentină, prin atacul bacteriilor prezente în gură. Acest proces poate duce la formarea unei cavități în dinți, cunoscută sub numele de carie.

Dacă nu este tratată la timp, o carie gravă poate avea consecințe grave asupra sănătății orale și poate duce la pierderea dinților. Este important să se acorde atenție cariilor timpurii pentru a evita dezvoltarea unei carii grave.

Studiu de caz – pacientul A. I., 46 de ani, carie dentară gravă

La cabinetul nostru stomatologic din sectorul 6 București s-a prezentat pacientul A. I., bărbat, 46 de ani, cu o carie dentară gravă la un molar de pe arcada inferioară, partea dreaptă.

Pacientul prezenta o durere puternică în măsea, durere ce se extindea pe toată partea dreaptă inferioară și chiar radia în partea superioară.

La examinare, s-a constatat că avea o carie profundă în molarul doi de pe această parte, care afectase structura dentară până la miezul dintelui. Pacientul prezenta și o sensibilitate crescută la temperaturi și alimente dulci, ceea ce indica faptul că această carie afectase și nervul dinților.

Dr. Tes a recomandat o intervenție de canal, care presupunea îndepărtarea miezului afectat și obturarea canalelor radiculare cu materiale speciale pentru a preveni infectarea și a proteja dintele.

Pacientul a fost tratat cu succes, iar durerea a dispărut complet după procedură.

Dr. Tes i-a recomandat pacientului să respecte o igienă orală adecvată și să revină periodic pentru controale de rutină, pentru a preveni apariția altor carii grave în viitor.

Dr. Tes – soluția pentru cariile dentare grave

În încheiere, trebuie să menționăm că Dr. Tes este un medic stomatolog foarte experimentat și capabil să trateze cu succes cariile la copii și adulți, indiferent de stadiul în care se află.

Dacă aveți o carie gravă, nu ezitați să cereți ajutorul medicului nostru în cabinetul său din București, sectorul 6. Dr. Tes va face tot posibilul pentru a repara măseaua afectată și a vă reda zâmbetul perfect.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *