0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Detartrajul dentar: durata și beneficiile tratamentului

14, Jan, 2023 | 0 comments

Detartrajul dentar este o procedură de curățare profesională a dintilor efectuată de un dentis. Scopul acestei proceduri este de a elimina placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dintilor, precum și de a îmbunătăți igiena orală și sănătatea dintilor.

Placa bacteriană este o substanță alb-gălbuie care se acumulează pe dinti. Aceasta conține milioane de bacterii care pot produce acizi și substanțe inflamatorii. Acești acizi pot distruge smalțul și dentina dintilor, cauzând carii, sensibilitate la căldură și rece și, în cazuri severe, pierderea dintelui. Tartrul este un depozit dur care se acumulează pe dinti, care se formează prin cristalizarea plăcii bacteriene. Tartrul poate fi mai greu de eliminat decât placa și, dacă nu este curățat, poate duce la probleme gingivale și la pierderea dintelui.

Detartrajul dentar poate ajuta la prevenirea cariilor dentare, a problemelor gingivale și a pierderii dintelui. De asemenea, poate ajuta la eliminarea sensibilității la căldură și rece și poate îmbunătăți aspectul estetic al dintilor. Prin urmare, este important să se efectueze detartrajul dentar cel puțin o dată pe an sau mai des, în funcție de nevoile individuale.

Durata tratamentului de detartraj

Detartrajul dentar este un procedeu de curățare profesională a dinților care implică eliminarea plăcii dentare și a tartrului acumulate. Durata tratamentului de detartraj variază în funcție de gradul de acumulare a plăcii și a tartrului, precum și de numărul de dinți care necesită tratament.

În general, o ședință de detartraj durează între 30 de minute și o oră. Dacă este necesară o curățare mai profundă, tratamentul poate dura mai mult. De exemplu, în cazul în care există o acumulare mare de tartru sau dacă este necesară curățarea mai multor zone ale dinților, tratamentul poate dura până la o oră și jumătate. În general, tratamentul se efectuează în două ședințe: întâi pe arcada superioară, apoi pe cea inferioară sau invers.

Este important să țineți cont că, în cazul în care există probleme de sănătate dentară suplimentare, cum ar fi carii sau probleme gingivale, acestea trebuie tratate înainte sau în timpul tratamentului de detartraj. Acest lucru poate adăuga timp la durata tratamentului.

Este de asemenea important să rețineți că detartrajul nu este un tratament unic. Nu se face o dată în viață și gata. Se face ori de câte ori este nevoie, minimum o dată pe an. Apoi, este necesară o îngrijire continuă a dinților prin periaj și utilizarea atei dentare, precum și prin vizite regulate la medicul dentist pentru controale și curățări de rutină.

Beneficiile detartrajului pentru sănătatea orală

Detartrajul dentar este un tratament important pentru menținerea sănătății orale. Acesta ajută la eliminarea acumulărilor de tartru și placă bacteriană, care pot duce la probleme dentare precum carii, inflamații gingivale și chiar pierderea dinților.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale detartrajului este prevenirea cariilor dentare. Placa bacteriană conține acizi care atacă smalțul dinților, cauzând carii. Detartrajul elimină aceste acumulări, reducând riscul de carii.

Detartrajul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamațiilor gingivale. Placa bacteriană și tartrul pot duce la acumulări care pot irita gingiile și cauza sângerări. Detartrajul elimină aceste acumulări, reducând riscul de inflamații gingivale.

În plus, detartrajul poate ajuta la prevenirea pierderii dinților. Dacă inflamațiile gingivale nu sunt tratate, ele pot duce la pierderea dinților. Detartrajul poate reduce riscul de pierdere a dinților prin eliminarea acumulărilor care cauzează inflamațiile gingivale.

În concluzie, detartrajul dentar este un tratament important pentru menținerea sănătății orale. Acesta poate preveni cariile, inflamațiile gingivale și pierderea dinților prin eliminarea acumulărilor de tartru și placă bacteriană. Este important să se efectueze detartrajul în mod regulat pentru a menține sănătatea orală.

Cum să îngrijești dinții după un detartraj?

După un detartraj, este important să ne îngrijim dinții în mod corespunzător pentru a preveni reapariția tartrului o perioadă cât mai lungă de timp. Pașii pentru a îngriji dinții după un detartraj sunt:

  1. Periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți cu peri moi și pasta de dinți recomandată de medicul dentist.
  2. Folosiți ata dentară sau benzi interdentare pentru a elimina resturile de mâncare și placa bacteriană din zonele greu accesibile.
  3. Evitați alimentele și băuturile acide sau dulci, care pot contribui la formarea tartrului.
  4. Evitați fumatul sau consumul de alcool, deoarece acestea pot contribui la apariția problemelor dentare.
  5. Programați-vă la controale regulate la medicul dentist pentru a vă asigura că dinții rămân sănătoși și curați.

Este important să ținem cont că detartrajul este doar o parte dintr-un plan de îngrijire orală complet și nu o soluție definitivă pentru problemele dentare. Practicând o îngrijire orală adecvată și programându-vă la controale regulate la medicul dentist, puteți preveni apariția tartrului și a altor probleme dentare.

Servicii de calitate pentru detartraj la cabinetul Dr. Tes

Dacă vă preocupă sănătatea orală și doriți să beneficiați de cele mai bune servicii de detartraj, cabinetul Dr. Tes este alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Echipa noastră de profesioniști în stomatologie este dedicată să ofere pacienților noștri cele mai bune servicii și tratamente pentru a-și menține dinții și gingiile sănătoase.

Procedura de detartraj la cabinetul Dr. Tes este realizată cu ajutorul unui instrument numit scaler, care este utilizat pentru a elimina placa bacteriană și tartrul acumulat de pe suprafața dinților. Acest proces este realizat cu atenție și în siguranță pentru a evita iritarea gingiilor sau deteriorarea dinților.

După detartraj, echipa noastră va oferi instrucțiuni detaliate despre cum să îngrijiți dinții și gingiile pentru a preveni reapariția tartrului. Acest lucru poate include sfaturi despre periajul corect, utilizarea aței dentare și frecvența vizitelor de control la cabinet.

La cabinetul Dr. Tes, ne asigurăm că pacienții noștri beneficiază de servicii de calitate la cel mai prietenos tarif, într-un mediu confortabil și relaxant.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *