0732826068

contact@drtes.ro

Str. Vintilă Mihăilescu, nr. 8, bl. 78, sc. 2, ap. 59, parter, interfon 59

Gingivoplastia: procedura pentru o gură sănătoasă și frumoasă

20, Jan, 2023 | 0 comments

Gingivoplastia este o procedură stomatologică care se ocupă cu remodelarea sau îndepărtarea țesutului gingival. Aceasta poate fi necesară atunci când țesutul gingival se extinde peste linia dinților, ceea ce poate duce la probleme estetice sau de sănătate orală, cum ar fi carii sau parodontoză.

Procedura poate fi efectuată prin utilizarea unui bisturiu sau a unui laser dentar. În cazul în care țesutul gingival este îndepărtat, acesta va fi înlocuit cu țesut sănătos, care va fi cusut în jurul dinților.

Gingivoplastia poate fi utilizată pentru a trata o varietate de probleme gingivale, cum ar fi gingivita (inflamația gingiilor), gingivita hiperplazică (creșterea excesivă a țesutului gingival) sau estetica gingivală. Aceasta poate fi utilizată, de asemenea, înainte sau după alte proceduri stomatologice, cum ar fi implanturile dentare sau lucrările protetice.

Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile gingivoplastiei și despre cum se potrivește aceasta cu planul dumneavoastră de tratament.

Când este indicată gingivoplastia?

Gingivoplastia este o procedură chirurgicală care vizează îmbunătățirea aspectului estetic al gingiei și îmbunătățirea sănătății orale. Aceasta poate fi indicată atunci când gingiile sunt îngroșate sau au o formă neregulată, cauzând o înfățișare inestetică sau dificultăți la igiena orală. De asemenea, gingivoplastia poate fi indicată pentru a elimina țesuturile gingivale care au fost afectate de boala parodontală, pentru a îmbunătăți expunerea dintelui și pentru a preveni apariția cariilor.

Altă indicație pentru gingivoplastie poate fi îndepărtarea țesuturilor gingivale excesive care acoperă dinții, situație care poate fi cauzată de un răspuns excesiv la placa dentară sau de afecțiuni genetice.

Este important să rețineți că gingivoplastia nu este o soluție pentru tratarea bolii parodontale. Aceasta este doar o procedură estetică și de siguranță pentru a îmbunătăți aspectul gingiilor și pentru a ajuta la menținerea unei igiene orale adecvate.

estetica gingivala Bucuresti

Procedura de gingivoplastie: cum se desfășoară?

Gingivoplastia este o procedură chirurgicală stomatologică care se concentrează pe remodelarea sau îndepărtarea țesutului gingival excesiv. Aceasta poate fi necesară atunci când țesutul gingival crescut acoperă o parte prea mare din dinți, ceea ce poate duce la probleme estetice și de sănătate orală.

Procedura de gingivoplastie se desfășoară în mai multe etape. Inițial, dentistul va analiza gingiile pacientului și va determina dacă sunt necesare intervenții chirurgicale. Dacă este necesară gingivoplastia, dentistul va utiliza un bisturiu sau un laser pentru a îndepărta țesutul gingival excesiv.

În timpul procedurii, dentistul va folosi un anestezic local pentru a minimiza orice disconfort sau durere. După procedură, pacientul poate să resimtă durere sau sensibilitate la nivelul gingiilor, dar acestea pot fi controlate prin utilizarea de analgezice. În general, pacientul trebuie să evite consumarea alimentelor dure sau fierbinți pentru câteva zile după procedură și să urmeze instrucțiunile de îngrijire orală pentru a ajuta la vindecarea gingiilor.

Recuperarea după gingivoplastie: ce trebuie să știm

Gingivoplastia (sau procedura de chirurgie estetică a gingiilor) se realizează prin îndepărtarea excesului de țesut gingival și modelarea gingiilor pentru a le da un aspect mai estetic. Aceasta poate fi realizată prin metode chirurgicale sau cu ajutorul laserului. Înainte de procedură, pacientul va avea o consultație cu medicul stomatolog pentru a se asigura că este un candidat potrivit pentru gingivoplastie.

Recuperarea după gingivoplastie poate varia de la pacient la pacient, dar de obicei durează între 1-2 săptămâni. În acest timp, pacientul ar trebui să evite consumarea alimentelor tari sau fierbinți și să ia analgezice pentru a ameliora orice durere sau disconfort. De asemenea, este important să se respecte instrucțiunile de îngrijire orala date de medic pentru a asigura o recuperare rapidă și pentru a preveni orice infecții sau complicații.

Serviciile de înaltă calitate pentru gingivoplastie sunt disponibile la cabinetul Dr. Tes. Echipa de medici stomatologi este formată din profesioniști cu experiență și cu o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice a gingiilor. Ei vor lucra împreună cu pacientul pentru a se asigura că se obține cel mai bun rezultat posibil.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *