Servicii stomatologice Crângași sector 6 București - Tehnologie modernă
Dr. Tes – servicii stomatologice Crângași sector 6 București!
Obiectivul nostru este să avem grijă de sănătatea orală a pacientului! Suntem focusați pe prevenirea și rezolvarea problemelor dentare, ajutându-ne de tehnologia modernă și de experiența acumulată. Echipa noastră este pregatită să rezolve orice caz stomatologic, redându-i sănătatea și zâmbetul pacientului.
Confort maxim
Dr. Tes – servicii stomatologice în Crângași, sector 6 București!
Relația medic-pacient este esențială pentru noi! Nu rezolvăm doar problemele tale dentare, ci construim și o colaborare benefică. Personalul este instruit pentru a fi atent la nevoile pacientului. Clinica este amenajată spre a oferi confort maxim. Oferim gama completă de tratamente stomatologice în Crângași, sector 6 București, asigurându-ne că pacienții trăiesc o experiență plăcută de fiecare dată când ne aleg!
Suntem conștienți de faptul că timpul este o resursă finită pe care pacienții noștri o prețuiesc enorm. Pentru a ne asigura că timpul este redus la minim pentru orice tratament, avem totul la îndemână, astfel încât putem crea un plan de tratament în cel mai scurt timp.
TERAPIE
PEDODONȚIE
URGENȚE
ENDODONȚIE
ORTODONȚIE
PROTETICĂ DENTARĂ
OBTURAȚIE COMPOZIT
CHIRURGIE ORALĂ
TERAPIE DENTARĂ
Terapia dentară este specializarea stomatologică ce se ocupă cu tratarea leziunilor care distrug țesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de “carii”.
Caria dentară este o leziune de origine bacteriană care distruge progresiv țesutul dur al dintelui. În fazele incipiente, este asimptomatică și poate fi depistată doar de către medic. Atunci când leziunea e observată de către pacient sau au început durerile, procesul carios este deja mult avansat. Cu cât caria este depistată mai devreme, cu atât sacrificiul dentar este mai mic, tratamentul mai simplu și mai puțin costisitor.
PEDODONȚIE
Pedodonția, numită și stomatologie pediatrică, este specializarea stomatologică limitată de vârstă, care desfașoară măsuri de prevenție și terapeutice pentru copii și adolescenți, cuprinzându-i și pe cei cu necesități speciale de tratament.
Etimologic, cuvântul pedodonție vine din termenii grecești pes care înseamnă copil și odontos care înseamnă dinte. În pedodonție se practică prevenția, odontologia, endodonția, protetica copilului și adolescentului.
URGENȚE STOMATOLOGICE CRÂNGAȘI, SECTOR 6 BUCUREȘTI
Termenul „urgent” poate fi înțeles diferit, în funcție de fiecare persoană în parte. De aceea, urgența stomatologică este subiectivă și reprezintă punctul maxim în care un pacient se simte copleșit de disconfort.
Din cauza fricii de medicul dentist, foarte multe persoane amână controlul stomatologic, iar în toată acea perioadă afecțiunea existentă se poate agrava.
Indicat este să vizitezi medicul ori de câte ori resimți o neplăcere la nivelul cavității bucale, pentru ca orice problemă să poată fi tratată încă din faza incipientă.
ENDODONȚIE
Ce este endodonția?
Cuvântul endodonție provine din limba greacă, unde “endo” înseamnă înăuntru și “odontos” înseamnă dinte. Astfel, endodonția constituie ramura stomatologică menită să acopere afecțiunile din interiorul dintelui, unde se găsește pulpa dentară, dar și afecțiunile ligamentelor de susținere care sunt situate în vârful rădăcinii.
Endodonția este cea care ajută la prevenirea, diagnosticarea și tratarea îmbolnăvirii pulpei dentare și a ligamentelor de susținere.
Simptome ale apariției endodonției dentare:
Există câteva simptome care pot trage un semnal de alarmă pacientului în cazul în care suferă de probleme endodontice, precum o durere acută a dintelui (o durere continuă și puternică, apărută subit). Aceasta poate fi o primă formă de patologie endodonatică.
ORTODONȚIE
Ce este Ortodonția?
“Ortodonția este ramura stomatologică ce presupune definirea unui zâmbet perfect acolo unde există spațieri sau poziționări neconforme ale dinților.”
Spațiile improprii dintre dinți, care pot fi prea mari sau, din contră, prea mici, favorizează apariția cariilor și halitozei la adulți, însă îndeosebi la copii, care se confruntă cu schimbarea dentiției.
În timp ce dinții sunt expuși riscului de cădere prematură, din cauza cariilor dentare și a bolii parodontale, aceștia pot impune un efort suplimentar asupra mușchilor de mestecat. Acest fapt poate conduce la dureri de cap sau sindromul TMJ (sindromul disfuncției dureroase a articulației temporomandibulare).
În urma tratamentului ortodontic, ce presupune purtarea unui aparat dentar pentru un interval de timp, se urmărește atât îndreptarea dinților, cât și reglarea ocluziei (a mușcăturii).
PROTETICĂ DENTARĂ
O proteză dentară are rolul de a înlocui dinții care lipsesc, ea fiind plasată în interiorul gurii și atașată de o bandă din plastic ori metal.
Tipuri de proteze dentare:
- Protezele dentare complete (totale) acoperă o bună parte a gingiei. O astfel de proteză este atașată după ce au fost extrași toți dinții și în funcție de perioada de vindecare a țesuturilor. Estetic, proteza dentară totală îndeplinește toate condițiile pentru un zâmbet plăcut și plin de încredere, cu un aspect cât mai natural.
- Protezele dentare parțiale, plasate pe spațiul dintre dinții sănătoși, oferă un zâmbet imaculat. Ele pot fi îndepărtate dacă este nevoie. Protezele dentare parțiale necesită curățare zilnică pentru menținerea unui aspect perfect.
OBTURAȚIE COMPOZIT FOTOPOLIMERIZABIL
Este alternativa excelentă la obturațiile clasice, cu amalgam ori fațete ceramice. Sunt perfecte pentru dinți sparți, crăpați ori pătați, dar depind de recomandarea medicului specialist, care poate aprecia oportunitatea unei astfel de lucrări.
Dr. Tes – cabinet stomatologie în Crângași, sector 6 București!
CHIRURGIE ORALĂ
Intervențiile de chirurgie orală se adresează tuturor pacienților care prezintă probleme la nivelul cavității orale. Tehnicile sunt eficiente și nedureroase, astfel încât rezultatele să fie durabile, iar recuperarea pacientului rapidă. Cu toate că chirurgia orală nu constă, în general, în proceduri facile, inovațiile recente în domeniul stomatologic permit efectuarea acestora în condiții de siguranță și într-un timp scurt.
Chirurgia orală cuprinde două specializări:
– chirurgia maxilo-facială: aceasta îmbină chirurgia estetică și chirurgia oncologică și se ocupă de afecțiunile cavității orale care necesită intervenții chirurgicale complexe, care pot fi desfășurate numai în spitale, sub supraveghere permanentă;
– chirurgia dento-alveolară constă în intervenții care se pot desfășura în cadrul cabinetelor stomatologice și are ca scop prevenirea, precum și tratarea chirurgicală a afecțiunilor dentare. Cele mai frecvente intervenții sunt cele de extracții dentare, rezecții apicale, implanturi dentare etc.